Γουεά : Έτοιμος για πρόεδρος της Λιβερίας

Γουεά : Έτοιμος για πρόεδρος της Λιβερίας

Ο Ζορζ Γουεά είναι υποψήφιος για πρόεδρος της Λιβερίας και σύμφωνα με αφρικανικά μέσα είναι αυτός που δίνεται ως νικητής των εκλογών.

Ολοκληρώθηκε χθες ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Λιβερία με υποψήφιους, τον διάσημο πρώην ποδοσφαιριστή, Ζορζ Γουεά (CCD), και τον νυν αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μποακάι (PU).

Στην ψηφοφορία λέγεται πως ψήφισαν περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Λιβεριανοί και τα επίσημα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά τις επόμενες μέρες. Όμως, σύμφωνα με ορισμένα αφρικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως η Eyewitness News, ο Γουεά δίνεται ως νικητής των εκλογών, άρα και νέος πρόεδρος της Λιβερίας.

Ο Ζορζ Γουεά ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους, όπως σημειώνει η Independent Online: «Είμαι βαθιά ευγνώμων για την οικογένεια, τους φίλους μου και τους πιστούς οπαδούς που υποστήριξαν μια εξαιρετικά μακρά εκλογική διαδικασία».

Στον πρώτο γύρο, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου, ο Γουεά, ο μοναδικός παίκτης από την Αφρική που πήρε το βραβείο της Χρυσής Μπάλας (1995) συγκέντρωσε το 38,4% των ψήφων (πλειοψηφία σε 11 από τις 15 επαρχίες), ενώ ο Μποακάι έλαβε το 28,8% των ψήφων, παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις τον έδιναν ως νικητή. Η επικράτηση του Γουεά, αναμένεται να γίνει με την στήριξη μικρών κομμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 51χρονος Γουεά είχε δύο αποτυχημένες προσπάθειες να εκλεγεί πρόεδρος της Λιβερίας το 2005 και το 2011.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ