Η επιμονή του Μαρτίνεθ για τον Ιμπόρα και το τρίγωνο με Χουάνγκ και Φορτούνη

Η επιμονή του Μαρτίνεθ για τον Ιμπόρα και το τρίγωνο με Χουάνγκ και Φορτούνη

Οι σκέψεις του Ντιέγκο Μαρτίνεθ για Ιμπόρα, Χουάνγκ και Φορτούνη.

Ικανοποιημένος από το επίπεδο της δουλειάς στο Μιλς της Αυστρίας ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Και ακόμη περισσότερο από το γεγονός πως είναι ήδη από χθες στο «πρόγραμμα» της προετοιμασίας οι δύο πρώτες μεταγραφές. Και αν μέσω της περίπτωσης του Κίνι, φαίνεται πως προστέθηκε στο rotation ένας… ελβετικός σουγιάς για το rotation στις πτέρυγες; Η υπόθεση του Ιμπόρα είναι διαφορετική.

Επέμεινε πολύ ο κόουτς για τον βετεράνο μέσο, όταν έγινε γνωστό ότι μπορεί να αναχωρήσει από τη Λεβάντε των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων. Και μέσα από την επίτευξη της συμφωνίας και το ταξίδι του 35χρονου στην Αυστρία προέκυψε ένας ολόκληρος μήνας που μπορεί να φέρει πιο… κοντά το τρίγωνο που εν πολλοίς σκοπεύει να εμπιστευτεί στη μεσαία γραμμή. Ο Ιμπόρα αντί του Γιαν Εμβιλά. Ο Ινμπόμ Χουάνγκ που με τη σειρά του πατά το γκάζι και εδώ και ένα τριήμερο προπονείται στο φουλ. Και φυσικά ο Κώστας Φορτούνης που αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς μπροστά από τους δύο κεντρικούς χαφ.

Διαβάστε επίσης: Ψάχνει το «μπαμ» με τον Χάουαρντ ο Ολυμπιακός! (pic)

Ταιριάζει γάντι σε αυτό που θέλει για τη μεσαία γραμμή της ομάδας, ο πολύπειρος αμυντικός χαφ. Όχι απλά γιατί είναι ένας πραγματικά καλός ποδοσφαιριστής, αλλά γιατί καλύπτει «κουτάκια» με ανάγκες.

Ο Μαρτίνεθ περιμένει πολλά από τον Ινμπόμ Χουάνγκ και τον Κώστα Φορτούνη στην δημιουργία του «8» και του «10». Και οι δύο όμως όπως έχουν ιδιαίτερες δυνατότητες, έχουν και βασικές αδυναμίες. Ο αρχηγός στο ανασταλτικό κομμάτι του ρόλου, ο Κορεάτης στην δύναμη και το ύψος.

Ο Ιμπόρα λοιπόν αυτά τα έχει… σε απόθεμα (1.90, γαρ) και έχει μαζί και όλη την εμπειρία και την ικανότητα να κουμαντάρει τη νέα μεσαία γραμμή της ομάδας. Εξαιρετικός πασέρ (83% πέρσι), άριστος γνώστης της 4-2-3-1 τακτικής του Ισπανικού στυλ και κυρίως: Κάποιος που σε όλες τις ομάδες του πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Αν προσθέσει κανείς στον λογαριασμό και τα δύο χρόνια που συνεργάστηκε με τον Μαρτίνεθ στη Σεβίλλη έχει όλες τις… παραμέτρους μιας μεταγραφής ουσίας.

Από τις ημέρες του Ρέντη και όλας είναι ξεκάθαρο ότι ο νέος προπονητής θέλει να πατήσει πάνω στον 4-2-3-1 σχηματισμό και να δημιουργήσει ένα σύνολο που να μπορεί να ανταποκριθεί στο κλασικό επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου που λανσάρουν εδώ και μια εικοσαετία πλέον οι Ισπανοί. Το ίδιο που το κοινό του Ολυμπιακού λάτρεψε στις δύο θητείες του Ερνέστο Βαλβέρδε (2008-2009, 2010-2012), αλλά και στην πρώτη εποχή του Μίτσελ (2013-2015). Στις δύο θητείες του Βαλβέρδε η… μεταγραφή Ιμπόρα, ήταν ο Ντουντού Σεαρένσε και ο Πάμπλο Ορμπάιθ. Ο Μίτσελ τον δικό του, τον έφτιαξε στη μορφή του Ανδρέα Σάμαρη που ένα καλοκαίρι αργότερα έφυγε για τη Μπενφίκα με μεταγραφή 10 εκατ ευρώ.

Επιστροφή στο… μέλλον όμως. Και μιλώντας πάντα για τη μεσαία γραμμή; Αξίζει να σημειωθεί κάτι που ήδη φάνηκε σε κοινή θέα από το φιλικό του Σαββάτου με τη Σλοβάτσκο. Αν και ακόμη είναι νωρίς φαίνεται πως ο Ζοάο Καρβάλιο έχει βάλει γερή υποψηφιότητα για να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ, με τον προπονητή να συνεχίζει να βλέπει στον Πορτογάλο ένα πολύ καλό «8άρι» που μπορεί να «κλείσει» αυτή τη θέση με τον Χουάνγκ. Δείχνει μεγάλη διάθεση ο 26χρονος να αρπάξει την ευκαιρία. Δείχνει και ο προπονητής όμως να σκέφτεται πια πολύ σοβαρά την περίπτωση του και ομολογουμένως αυτή η ιστορία έχει πια πολύ ενδιαφέρον όσο προχωράει στα βαθιά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ