Μαρτίνεθ: «Είμαστε στον σωστό δρόμο, θέλω να βλέπω παίκτες φιλόδοξους με νοοτροπία νικητή»

Μαρτίνεθ: «Είμαστε στον σωστό δρόμο, θέλω να βλέπω παίκτες φιλόδοξους με νοοτροπία νικητή»

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο πλαίσιο την ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης της προετοιμασίας που έγινε στην Αυστρία.

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του στην Αυστρία και ως είθισται ο προπονητής κάνει έναν απολογισμό της περιόδου αυτής. Κάπως έτσι ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, σε συζήτηση/συνέντευξη που είχε με τους απεσταλμένους του Τύπου που κάλυψαν την προετοιμασία ρωτήθηκε για πολλά και έδωσε ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

Η συζήτηση πήγε τόσο στην εξέλιξη της προετοιμασίας, όσο και στη νοοτροπία που θέλει ο Μαρτίνεθ να περάσει στην ομάδα, στα μεταγραφικά και έκλεισε με αναφορά στον… Κάρλος Αλκαράθ.

Διαβάστε επίσης: Για νεαρό χαφ της Ουρακάν ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός σύμφωνα με Αργεντινό δημοσιογράφο (pic & vid)

Σχολιάζοντας το πως εξελίχθηκε το πρώτο στάδιο προετοιμασίας ο Μαρτίνεθ ανέφερε: «Το πρώτο στάδιο πιστεύω είναι πολύ θετικό. Είχαμε χρόνο για να γνωριστούμε καλύτερα, για να δουλέψουμε πολύ σκληρά, να βάλουμε σε τάξη πολλά πράγματα που θέλαμε να δουλέψουμε συναισθηματικά και τακτικά. Είχαμε χρόνο να γνωρίσουμε τους παίκτες καλύτερα τόσο ως ανθρώπους όσο και ως ποδοσφαιριστές.

Κι εκείνοι μας έμαθαν το δικό μας κομμάτι, τη μεθοδολογία μας και πώς να προσφέρουν στην ομάδα. Το μόνο αρνητικό, μακάρι να είχαμε περισσότερο χρόνο. Σ’ αυτό το διάστημα θέλουμε χρόνο να χτίσουμε μία βάση, αν είχαμε περισσότερο χρόνο θα ήταν καλύτερα για όλους μας».

Σχετικά με τη νοοτροπία του όσον αφορά τα δύο φιλικά με Ρέιντζερς και Νόριτς και κυρίως τα επίσημα ευρωπαϊκά ματς που πλησιάζουν δήλωσε: «Θέλω να κερδίζω. Θέλω η ομάδα να κερδίζει. Υπάρχουν παίκτες που θα έρθουν στην ομάδα, δεν έχουν έρθει ακόμα. Υπάρχουν παίκτες που είναι στην ομάδα και δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την κατάστασή τους. Σίγουρα έχω καθαρή εικόνα για τη βάση της ομάδας για τα επίσημα παιχνίδια.

Η δουλειά μου ως προπονητής είναι να βρω τη μέγιστη απόδοση απ’ όλους τους παίκτες, αλλά και από την ομάδα οπότε πρέπει να κοιτάξω το προφίλ των παικτών που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να καθορίσω λίγο πώς θα πάει η ομάδα. Γιατί αυτό που θέλουμε είναι να οδηγήσουμε τον ποδοσφαιριστή στη μέγιστη απόδοσή του ώστε να βοηθήσει να κερδίζουμε. Πρέπει λοιπόν να κοιτάμε προσεκτικά τα προσόντα και τα στοιχεία που έχει κάθε παίκτης και αναλόγως με αυτό πρέπει να κινηθούμε».

Δεν παρέλειψε επίσης σε σχετική ερώτηση για κάποιον παίκτη που ξεχώρισε να προτάξει την ομάδα ως σύνολο: «Γενικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την απόδοση και τον τρόπο που δούλεψαν για την ομάδα. Πάνω απ’ όλα όμως, ο καλύτερος παίκτης είναι πάντα η ίδια η ομάδα».

Σχετικά με τον αν τον έχει ικανοποιήσει το επίπεδο δουλειάς που έγινε στην Αυστρία, ο Μαρτίνεθ ανέφερε:  «Ως προπονητής η δουλειά μου είναι να βρω τη μέγιστη απόδοση για τους παίκτες μας. Δεν μπορώ να φανταστώ τώρα τι θα μπορούσα να είχα κάνει. Κοιτάω τους παίκτες που έχω αυτή τη στιγμή, ψάχνοντας τη μέγιστη απόδοσή τους ώστε να κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα για να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε πρόοδο της ομάδας.

Είμαστε στα χέρια ενός από τους καλύτερους αθλητικούς διευθυντές της Ευρώπης, όπως είναι ο κ. Αντόνιο Κορδόν. Έχουμε εμπιστοσύνη στο πλάνο που έχει η ομάδα. Κοιτάμε μπροστά μας, πρέπει να είμαστε ήρεμοι, σίγουρα θα υπάρχουν κινήσεις και θα κάνουμε σωστά βήματα. Θέλει ηρεμία και σιγά σιγά θα φτιάξουμε μια ομάδα που θα είναι όπως θέλουμε».

Ωστόσο απέφυγε να σχολιάσει τα μεταγραφικά, όταν ρωτήθηκε για τον Ντουάρτε: «Ακούγονται πολλά ονόματα, ακούγονται και ονόματα δυνατά τις τελευταίες μέρες. Δε μπορώ να ασχοληθώ με όλα τα ονόματα που έχουν ακουστεί εδώ.

Όλα αλλάζουν, εξαρτάται από τη μέρα, όπως ο καιρός εδώ. Καταλαβαίνω την ερώτησή σας και το ενδιαφέρον για τα ονόματα, αλλά δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να σκεφτόμαστε παίκτες που δεν ανήκουν στην ομάδα. Πάνω απ’ όλα είναι ο Ολυμπιακός, πρέπει να κοιτάμε την ομάδα και τα ονόματα δεν είναι τόσο σημαντικά όσο αυτή».

Και όταν η συζήτηση για τον Ντουάρτε συνεχίστηκε για το κατά πόσο θεωρείται η… κολώνα της άμυνας , ο Ισπανός έδειξε το χιούμορ του αποφεύγοντας και πάλι μια σαφή απάντηση: «Οι κολόνες είναι στο στάδιο. Θα προσπαθήσω να μην κάνω πλάκες γιατί η δουλειά του μεταφραστή είναι δύσκολη και δεν θέλω να το παρακάνω».

Όταν ρωτήθηκε για το τι έργο θα ήθελε να αφήσει στον Ολυμπιακό και πως θα ήθελε να τον θυμούνται στο μέλλον, φανέρωσε πως είναι άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων: « Πιστεύω στις πράξεις και θέλω να φανεί η δουλειά μας, αυτό που μεταδίδουμε στους παίκτες και βγαίνει στο γήπεδο. Στο τέλος τον τίτλο θα τον βάλετε εσείς και θέλω να θυμούνται αυτή την ομάδα για τη δουλειά και την απόδοσή μέσα στο γήπεδο ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων.

Πιστεύω στις πράξεις περισσότερο παρά στα λόγια που έρχονται πριν από τις πράξεις. Γι’ αυτό και δουλεύουμε μαζί όλοι χέρι χέρι ποδοσφαιριστές, προπονητές, αθλητικός διευθυντής και διοίκηση για να είναι περήφανοι οι οπαδοί μας. Γιατί οι οπαδοί μας είναι σημαντικοί για μας».

Ο Μαρτίνεθ παράλληλα τόνισε πως η ομάδα δεν έχει φτάσει ακόμα εκεί που την θέλει ο ίδιος, αλλά όλα εξελίσσονται προς την σωστή κατεύθυνση: «Είμαστε στον δρόμο για αυτό που θέλουμε, αλλά δεν είμαστε κοντά. Θέλουμε υποστήριξη στο τακτικό κομμάτι. Θέλουμε και κάποια πράγματα γιατί σε κάποια ματς θα είναι διαφορετικές καταστάσεις και θα χρειαστούμε βοήθεια και εκεί, να βρούμε διαφορετικές λύσεις. Βλέπουμε λεπτομέρειες απ’ αυτό που θέλουμε αλλά όχι τόσο δυνατές όσο αυτό που θέλουμε.

Η πρόοδος είναι ξεκάθαρη αλλά κάθε μέρα πρέπει να κάνουμε δουλειά. Προοδεύουμε αλλά χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερη κατοχή μπάλας, να είμαστε δυνατοί σ’ αυτό, για 90 λεπτά στο παιχνίδι. Στις προετοιμασίες είναι δύσκολο να βρεις αυτό που θέλεις γιατί υπάρχει πάντα η κούραση από την προετοιμασία. Το σημαντικό είναι να ετοιμαζόμαστε για το μέλλον και τις επίσημες διοργανώσεις και σ’ αυτό το κομμάτι είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Για το αν οι νεοαποκτηθέντες Ιμπόρα και Κίνι θα πάρουν χρόνο συμμετοχές στο φιλικό κόντρα στην Σαμπάχ, ο Ισπανός προπονητής δεν αποκάλυψε τα πλάνα του: «Δεν συνηθίζω να δίνω 11άδες. Σας δίνω κίνητρο να κάνετε έρευνα και να έχετε κάτι να κάνετε. Είναι ξεκάθαρο ότι η προετοιμασία για μας είναι και ατομική για κάθε παίκτη. Εξάλλου έχουμε μπροστά μας μια προπόνηση πριν από το φιλικό με ένταση πριν από το ματς.

Έχουμε ένταση, έχουμε επαφές, είμαστε συγκεντρωμένοι στις προπονήσεις. Είναι πολύ καλό, γιατί ετοιμαζόμαστε για τα επίσημα παιχνίδια για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Έχει και μία κακή μεριά που έχουμε τόση ένταση που οποιοδήποτε χτύπημα ή επαφή με άλλο ποδοσφαιριστή μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο φιλικό. Για αυτό δεν μπορώ να σας πω ονόματα.»

Ωστόσο έδειξε σίγουρος για τις ικανότητες των δύο παικτών και το κατά πόσο θα προσφέρουν στον Ολυμπιακό: «Είναι παίκτες που σίγουρα θα προσφέρουν στην ομάδα, είναι έμπειροι και θα προσφέρουν βοήθεια και εντός και εκτός γηπέδου. Δεν θέλω να κρατήσω μόνο αυτό. Τους φέραμε επειδή ξέρουμε ότι θα βοηθήσουν την ομάδα να είμαστε μια πιο σωστή και πιο δυνατή ομάδα.

Θα βοηθήσουν με την εμπειρία και την απόδοσή τους στο γήπεδο. Θα βοηθήσουν μέσα στο παιχνίδι, τακτικά, αλλά και εκτός με πράγματα που δε φαίνονται γιατί βοηθάνε πολύ μέσα στα αποδυτήρια. Κι αυτό ειδικά για τους νέους που επιθυμούν βελτίωση είναι πιο χρήσιμο».

Στο τέλος η συζήτηση πήγε και στον συμπατριώτη του Μαρτίνεθ, τον τενίστα Κάρλος Αλκαράθ που είναι το πρόσωπο του παγκόσμιου αθλητισμού αυτές τις ημέρες λόγω της κατάκτησης του Wimbledon, με τον προπονητή του Ολυμπιακού να τονίζει πως θέλει παίκτες με το μυαλό, τη νοοτροπία και τις φιλοδοξίες του Αλκαράθ: «Τι θέση παίζει ο Αλκαράθ (υπήρξαν γέλια); Τη νοοτροπία του θέλω. Κι εγώ και ο Αντόνιο Κορδόν ψάχνουμε παίκτες οι οποίοι, πέρα από το ποδοσφαιρικό κομμάτι, να έχουν μυαλό. Παίκτες με νοοτροπία νικητή, φιλόδοξους και αυτό κρατάω από τον Κάρλος. Παίκτες που δουλεύουν σιωπηλά.

Ο Αλκαράθ είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα για εκείνους. Δεν είναι εύκολο να το βρεις αυτό. Γι’ αυτό ο κύριος Κορδόν με την ομάδα του κι εμείς ψάχνουμε άτομα κυρίως. Το μυαλό είναι αυτό που κάνει τη διαφορά στα υψηλά επίπεδα στο άθλημα. Προφανώς και το ταλέντο. Αν ο Αλκαράθ δεν είχε και ταλέντο πέρα από το μυαλό που έχει, δεν θα έφτανε τόσο ψηλά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ