Ο Ζινιάκ δεν πανηγύρισε, από σεβασμό στην Τίγκρες

Ο Ζινιάκ δεν πανηγύρισε, από σεβασμό στην Τίγκρες

Ο Ζινιάκ ήταν ο μοναδικός σκόρερ της Γαλλίας στην συντριβή των «τρικολόρ» με 4-1 από το Μεξικό στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο δεν πανηγύρισε το γκολ του, ως ένδειξη σεβασμού στην Τίγκρες, στην οποία βρίσκεται τα τελευταία έξι χρόνια.

Το ποδόσφαιρο ανδρών έκανε πρεμιέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και το Μεξικό έστειλε μήνυμα με το «καλημέρα». Νίκησε με 4-1 την Γαλλία, σε ένα αποτέλεσμα που λίγοι περίμεναν.

Οι «τρικολόρ» το μόνο που κατάφεραν στο παιχνίδι ήταν να μειώσουν προσωρινά σε 2-1 με τον Ζινιάκ, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στο 69΄. Ο 35χρονος επιθετικός δεν πανηγύρισε το γκολ του και είχε ένα σημαντικό λόγο για να το κάνει.

Ο Ζινιάκ αγωνίζεται τα τελευταία έξι χρόνια στην Τίγκρες του Μεξικού και δεν γιόρτασε το τέρμα του ως ένδειξη σεβασμού στην μεξικανική ομάδα. Ο Γάλλος, μέσα σε αυτή την εξαετία, έχει πετύχει τρομερά πράγματα με την φανέλα της.

Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Τίγκρες, έχοντας σημειώσει 149 γκολ σε 261 εμφανίσεις. Έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και ένα Τσάμπιονς Λιγκ Κεντρικής Αμερικής. Τη σεζόν 2015-16 μάλιστα, αναδείχθηκε ποδοσφαιριστής της χρονιάς.

Η μετακίνηση του Ζινιάκ στην Τίγκρες, ως ελεύθερος από την Μαρσέιγ, είχε παραξενέψει αρκετό κόσμο, καθώς δεν περίμεναν να αποχωρήσει από την ευρωπαϊκή σκηνή, στην ηλικία των 29. Η κίνησή του, όμως, στον σημερινό αγώνα, δείχνει ότι έχει δεθεί με την ομάδα και δεν μετανιώνει καθόλου για την απόφασή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ