Γκιώνης: «Θέλω να συνδυάσω καλές εμφανίσεις με αποτελέσματα»

Γκιώνης: «Θέλω να συνδυάσω καλές εμφανίσεις με αποτελέσματα»

Ο Παναγιώτης Γκιώνης αρχίζει αύριο το πρωί την προσπάθειά του και με την εμπειρία του από τις προηγούμενες 4 Ολυμπιακές συμμετοχές του και την αναμφισβήτητη αξία του στο παγκόσμιο στερέωμα θα προσπαθήσει να φτάσει όσο γίνεται πιο ψηλά

Οι 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες ανοίγουν επίσημα το πρόγραμμά τους σε λίγη ώρα με την τελετή έναρξης. Η πολύπαθη διοργάνωση, που αναβλήθηκε πέρσι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, γίνεται σε ειδικές συνθήκες αλλά με την ελπίδα ότι δεν θα δημιουργηθούν μεγαλύτερα εμπόδια στη διεξαγωγή της και ότι θα περάσει τα σπουδαία μηνύματά της. Το φινάλε θα γραφτεί στις 8 Αυγούστου. Φυσικά η επιτραπέζια αντισφαίριση αποτελεί σημαντικό κομμάτι της και στο Τόκιο και βέβαια η χώρα μας θα έχει εκπροσώπηση στον σπουδαιότερο αθλητικό θεσμό για 7η συνεχόμενη φορά.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης αρχίζει αύριο το πρωί την προσπάθειά του και με την εμπειρία του από τις προηγούμενες 4 Ολυμπιακές συμμετοχές του και την αναμφισβήτητη αξία του στο παγκόσμιο στερέωμα θα προσπαθήσει να φτάσει όσο γίνεται πιο ψηλά. Τα τουρνουά του αθλήματος θα διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου και περιλαμβάνουν το απλό, το διπλό μικτό και το ομαδικό. Ο Γκιώνης αντιμετωπίζει στον 1ο γύρο τον επικίνδυνο Σέρβο Ζολτ Πέτε. Ο αγώνας αρχίζει στις 9 ώρα Ελλάδας, το πρωί του Σαββάτου (15:00 τοπική), γίνεται στο τραπέζι 1 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ 3.

«Θέλω να βγάλω αυτό που μπορώ, μία πολύ καλή απόδοση και να απολαύσω και αυτή τη συμμετοχή μου. Έχω δουλέψει πολύ, έχω μεγάλη εμπειρία κι αν κάνω καλή αρχή όλα μπορούν να γίνουν μετά. Θέλω πολύ ένα καλό πλασάρισμα γιατί ίσως είναι οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες για μένα. Θέλω να συνδυάσω την καλή εμφάνιση με νίκες και να πετύχω ένα υψηλό πλασάρισμα. Νιώθω καλά, να έχουμε και την υγεία μας γιατί ο κορονοϊός παραμονεύει παντού και το μόνο που μένει είναι να το βγάλω στο τραπέζι», δήλωσε ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Ο πολύπειρος αμυντικός σχολίασε και το αποτέλεσμα της κλήρωσης, από το οποίο γνωρίζει και τους αντιπάλους του στον 2ο (Αιγύπτιος Αχμέντ Σαλέχ) και τον 3ο γύρο (Κορεάτης Τζεούνγκ Γιουκ Σικ) εφόσον βέβαια φτάσει μέχρι εκεί. «Η κλήρωση μπορούσε να είναι καλύτερη, μπορούσε να είναι και χειρότερη. Για αντίπαλος στο ξεκίνημα, όπου θέλεις να βρεις και τα πατήματά σου, ο Πέτε δεν είναι ό,τι καλύτερο. Για τον 1ο γύρο υπήρχαν πολύ πιο εύκολοι αθλητές. Τον έχω νικήσει τον Σέρβο στο παρελθόν, όμως έχω γνωρίσει και δύο ήττες, μία σε αγώνα διασυλλογικού πρωταθλήματος και μία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018. Βέβαια, θεωρώ ότι αν πιάσω καλή απόδοση θα τα καταφέρω να περάσω αυτό το εμπόδιο. Για τον 2ο γύρο (αν φυσικά βρεθώ εκεί) πρέπει να πω ότι απέφυγα αρκετά δυνατά ονόματα, πάντως ο Αχμέντ είναι πολύ καλός και έμπειρος παίκτης, τον γνωρίζω χρόνια», τόνισε ο Γκιώνης, που με τις 5 Ολυμπιακές συμμετοχές ισοφαρίζει αύριο το ρεκόρ του θρυλικού Καλλίνικου Κρεάνγκα και συμπλήρωσε: «Αν φτάσουμε μέχρι τον 3ο γύρο και τον αγώνα με τον Κορεάτη τον Τζεούνγκ, το πρώτο που πρέπει να πω είναι ότι θα βρεθώ απέναντι σε μία μεγάλη σχολή, η οποία ξέρει κιόλας να παίζει εξαιρετικά με την άμυνα. Το καλό είναι ότι δεν έχω παίξει ποτέ μαζί του… Ας φτάσω μέχρι εκεί όμως και βλέπουμε… Θέλω να πάω βήμα-βήμα. Να ξεκινήσω καλά με τον Πέτε, να πάρω τη νίκη, που θα μου δώσει ψυχολογία και θα τονώσει την αυτοπεποίθησή μου».

Ο Γκιώνης είναι νούμερο 34 στα seeding του Τόκιο και απέφυγε τα προκριματικά ματς του αγωνίσματος (Preliminary round). Στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη είναι στο νούμερο 49. Ο αριστερόχειρας Πέτε, που θ’ αγωνιστεί και στο ομαδικό με τη Σερβία, είναι στο νούμερο 153. Ο Γκιώνης θέλει για πρώτη φορά στην καριέρα του να μπει στη 16άδα του Ολυμπιακού τουρνουά κι από και κει πέρα ονειρεύεται το καλύτερο.

Με την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού τεχνικού Κώστα Βατσακλή και την πολύτιμη βοήθεια του φυσιοθεραπευτή και βοηθού προπόνησης Γιώργου Κωνσταντινόπουλου, ολοκληρώνει σήμερα τις προπονήσεις του με απόλυτη συνέπεια πάντα και στα υγειονομικά πρωτόκολλα, που είναι βασικό κομμάτι της καθημερινότητας στο Ολυμπιακό Χωριό. Η προσοχή είναι αυξημένη για όλους, καθώς μάλιστα προέκυψε και στο πινγκ πονγκ κρούσμα κορονοϊού. Βρέθηκε θετικός σε τεστ ο Τσέχος Πάβελ Σίρουτσεκ, είναι σε καραντίνα στο ξενοδοχείο κι έχασε το δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες!

Το Ολυμπιακό τουρνουά του αθλήματος θα έχει για πρώτη φορά στα χρονικά πέντε αγωνίσματα. Εκτός από το απλό ανδρών και γυναικών η πρεμιέρα περιλαμβάνει και το διπλό μικτό. Η αρχή γίνεται με προκριματικά ματς στο απλό γυναικών στις 03:00 ώρα Ελλάδας (09:00 τοπική). Το πρόγραμμα στο Tokyo Metropolitan Gymnasium προβλέπει τα ατομικά αγωνίσματα μέχρι τις 30 Ιουλίου κι από τη 1 έως τις 6 Αυγούστου θα διεξαχθεί το ομαδικό.

Η ελληνική δημόσια τηλεόραση έχει ανακοινώσει πολλές ώρες μεταδόσεων και από την επιτραπέζια αντισφαίριση. Μπορείτε να θυμηθείτε το πρόγραμμα στο λινκ Το πρόγραμμα για την επιτραπέζια αντισφαίριση στις μεταδόσεις της ΕΡΤ από το Τόκιο, πάντως να σημειωθεί ότι για αύριο και εξαιτίας του αγώνα του Γκιώνη με τον Ζολτ Πέτε, ολόκληρη η ζωντανή μετάδοση, που επρόκειτο να βγει από το ΕΡΤSports για την πρωινή ενότητα του απλού ανδρών-απλού γυναικών (08:15-11:15), μεταφέρεται στην ΕΡΤ 3.

Επισημαίνεται επίσης, ότι τα κανάλια ERT Sports και ERTSports 2, που επίσης χρησιμοποιούνται για τις μεταδόσεις από τους Ολυμπιακούς Αγώνες μεταδίδονται τόσο μέσω της τηλεόρασης όσο και του διαδικτύου από τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα, το ERTFLIX, συνεπώς μπορεί ο καθένας να συνδεθεί εύκολα κι από τον υπολογιστή του, το τάμπλετ ή το κινητό τηλέφωνο και όχι μόνο με smartTV.

ΤΟ ΦΟΡΜΑΤ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

Στο ομαδικό κάθε εθνική ομάδα αποτελείται από τρεις παίκτες ίδιου φύλου, ενώ τα ζευγάρια στο διπλό μικτό περιλαμβάνουν έναν άνδρα και μία γυναίκα από την ίδια χώρα.

Το διπλό μικτό, το ομαδικό ανδρών και το ομαδικό γυναικών ξεκινούν από τον γύρο των «16» σε νοκ άουτ σύστημα. Κάθε ματς ομαδικού αποτελείται από έναν αγώνα διπλού, που ακολουθείται από δύο μονούς αγώνες και μετά, εάν είναι απαραίτητο, από έναν ή δύο ακόμα μονούς αγώνες, έως ότου μια ομάδα κερδίσει τρεις επί μέρους αγώνες.

Στο απλό σε άνδρες και γυναίκες εφαρμόζεται ένα νοκ άουτ φορμάτ, που αποτελείται από έναν προκαταρκτικό γύρο, τον 1ο γύρο (16 αγώνες), τον 2ο γύρο (16 αγώνες), τον 3ο γύρο (16 αγώνες), τη 16άδα (οκτώ αγώνες), τους προημιτελικούς (τέσσερις αγώνες), τους ημιτελικοί (δύο αγώνες) και τους αγώνες για τα μετάλλια (δύο ματς).

MATCH SYSTEM

Κάθε ατομικό παιχνίδι διεξάγεται με το σύστημα του καλύτερου των επτά σετ, μπορεί να φτάσει δηλαδή μέχρι το 4-3.

Κάθε ματς στο διπλό μικτό κρίνεται επίσης υπέρ του καλύτερου ζευγαριού των επτά σετ, ενώ στο ομαδικό των ανδρών και των γυναικών κάθε επί μέρους συνάντηση θα κριθεί υπέρ του/της καλύτερου/ης των πέντε σετ (λήγει έως 3-2).

Ούτε με τους πόντους υπάρχει καινοτομία στο Ολυμπιακό τουρνουά, συνεπώς τα σετ που φτάνουν στο 10-10 θα κρίνονται πάντα όταν ο ένας από τους δύο αθλητές θα παίρνει δύο σερί πόντους. Για όσους φίλους του αθλήματος μπορεί ν’ ανησύχησαν με …πειραματισμούς που είδαν πέρσι δεν υπάρχει καμία …επαναστατική αλλαγή στο Τόκιο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ