Τόκιο: Παίκτρια από την Ζάμπια τρελαίνει τον πλανήτη με τις εμφανίσεις της(pics)

Τόκιο: Παίκτρια από την Ζάμπια τρελαίνει τον πλανήτη με τις εμφανίσεις της(pics)

Η Μπάρμπρα Μπάντα γράφει ιστορία με τις εμφανίσεις της στο Τόκιο αφού μόλις στα 21 της έχει δύο χατ τρικ με την Εθνική Ζάμπιας.

Στο ποδόσφαιρο των γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, γίνονται σπουδαία πράγματα στις 2 πρώτες αγωνιστικές. Πρωταγωνίστρια σήμερα είναι η Μπάρμπρα Μπάντα. Η 21χρονη παίκτρια της Ζάμπια οδηγεί την ομάδα της με εκπληκτικές εμφανίσεις, υποχρεώνοντας όλους μας να σημειώσουμε το όνομά της.

Κόντρα στην Κίνα και στο τελικό 4-4 έκανε δεύτερο συνεχόμενο χατ τρικ και έγραψε ιστορία. Η Κίνα προηγήθηκε 3-1, με την Μπάντα να το γυρίζει μόνη της, με τρία ακόμα τέρματα για το 4-3. Οι Κινέζες όμως βρήκαν ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα και περιόρισαν το θρίαμβό της.

Το πρώτο ήταν στο 10-3, με το οποίο η ομάδα της έχασε από την Ολλανδία. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο που κάνει, στο δεύτερο παιχνίδι και έγινε η πρώτη αθλήτρια μεταξύ ανδρών και γυναικών που πετυχαίνει κάτι τέτοιο σ επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων στο ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, καμία γυναίκα δεν έχει καταφέρει να κάνει δύο χατ τρικ σε μια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν έχει γίνει ξανά από κανέναν και είναι προφανές ότι η νεαρή έχει τρελάνει τον πλανήτη. Οι συγκρίσεις με μεγάλους άνδρες σκόρερ δεν άργησαν να αρχίσουν και το μέλλον φαντάζει λαμπρό.

Με είδωλο τον Κριστιάνο Ρονάλντο ο δρόμος ήταν καθορισμένος και η νεαρή έχει καταφέρει ήδη να γράψει ιστορία. Η Μπάντα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει τα προσωπικά της ρεκόρ, αφού τα περισσότερα γκολ που έχουν μπει ποτέ είναι τα 6, μπήκαν το 2012 και αν βάλει άλλο ένα θα περάσει για πάντα στην ιστορία. Παράλληλα, έγινε και η πρώτη Αφρικανή σκόρερ όλων των εποχών, σε μία διοργάνωση, με την Ακιντέ να είναι εκείνη που κρατούσε το προηγούμενο ρεκόρ, με 4 γκολ. Το 2018 αγωνίστηκε στην Ισπανία και πλέον αγωνίζεται στην Κίνα, με τους Αγώνες στο Τόκιο να αποτελούν όνειρο ζωής.

Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί ότι η Ζάμπια και ειδικά η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, από δωρεές και οι αθλήτριες είχαν να ξεπεράσουν πολλά προβλήματα για να βρεθούν και να αγωνιστούν στο Τόκιο, κάτι που κάνει το επίτευγμα της νεαρής αθλήτριας ακόμα πιο σπουδαίο.

Κρατήστε το όνομα της, αφού η νεαρή ήδη έχει τραβήξει το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων και σύντομα μπορεί να μας απασχολήσει ξανά. Η 21χρονη ξεκίνησε την καριέρα της από την ισπανική Λογκρόνιο, ενώ τον τελευταίο χρόνο αγωνίζεται στην κινεζική Shanghai Shengli.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ