Άννα Κορακάκη: Οι 16 δύσκολοι μήνες της Ελληνίδας πρωταθλήτριας

Άννα Κορακάκη: Οι 16 δύσκολοι μήνες της Ελληνίδας πρωταθλήτριας

Στην μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ρίχνεται απόψε η Άννα Κορακάκη, με την διαδρομή της μέχρι το Τόκιο να έχει πολλές δυσκολίες λόγω της πανδημίας

Η μεγάλη ώρα της Άννας Κορακάκη πλησιάζει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αγωνίζεται στις 03:00 ώρα Ελλάδος στα προκριματικά στην κατηγορία της, Αεροβόλο Πιστόλι 10μ. Αργότερα, και αν φυσικά η Κορακάκη περάσει από τον προκριματικό, στις 05:15 ώρα Ελλάδος, είναι η ώρα του μεγάλου τελικού.

Η «διπλή» Ελληνίδα Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη θα επιδιώξει να «αναβαθμίσει» το χάλκινο που κατάκτησε στο πιστόλι των 10 μέτρων, στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. Η Κορακάκη είχε κάνει ένα εκπληκτικό ντεμπούτο στους Αγώνες της Βραζιλίας, όπου κέρδισε το χρυσό στο πιστόλι των 25 μέτρων και έγινε ο πρώτος «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Ελλάδας από τότε που η χώρα φιλοξένησε τους Αγώνες, το 2004.

Χάρις στα επιτεύγματα της αποτέλεσε την πρώτη γυναίκα η οποία έλαβε ως πρώτη λαμπαδηδρόμος την Ολυμπιακή Φλόγα μετά το άναμμα της για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Επίσης παρέα με τον Λευτέρη Πετρούνια ήταν η σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Η αγωνιστική απραξία

Η πανδημία και το lockdown είχαν φρενάρει την αγωνιστική δράση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας η οποία ήταν άπραγη για 16 ολόκληρους μήνες. Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ακυρώνονταν το ένα μετά το άλλο, κάτι που φρενάρει την αγωνιστική εξέλιξη όλων των αθλητών, με την Κορακάκη να δηλώνει ανοιχτά τους προβληματισμούς της.

«Είμαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά αυτό δεν μπορεί να πιστοποιηθεί, καθώς κλείνω ένα χρόνο χωρίς αγώνες. Πέρυσι τον Μάρτιο είδα το lockdown σαν ένα διάλειμμα από την αγωνιστική δραστηριότητα. Σήμερα όμως είναι επώδυνο. Για εμένα το δυσκολότερο δεν είναι που θα ταξιδέψω σε άλλη ήπειρο ενώ υπάρχει μία πανδημία, αλλά το ότι θα πάρω μέρος σε μία υψηλού επιπέδου διοργάνωση χωρίς αγώνες. Ακόμα και να υπάρξουν 2-3 μέχρι τον Ιούλιο, δεν είναι αρκετοί για να δεις τι πρέπει να διορθώσεις. Διαφορετικά είναι να ρίχνεις σε προπόνηση και διαφορετικά σε αγώνα», δήλωνε πριν από λίγους μήνες η «χρυσή» ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη.

Θυμίζουμε πως η πανδημία οδήγησε σε ματαίωση το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 10 μέτρων που θα διεξαγόταν στη Φινλανδία τον περασμένο Μάρτιο, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να εκφράζει για ακόμα μία φορά τον προβληματισμό της. «Δεν έχω ενημέρωση τι θα γίνει με τους Ολυμπιακούς, η ΔΟΕ ξεκαθάρισε πως με προτρέπει να συνεχίσουμε την προετοιμασίας μας γιατί θα γίνουν κανονικά. Δεν είναι μόνο οι αθλητές που έχουν προκριθεί για το Τόκιο, είναι κάποιοι που δεν έχουν προκριθεί γιατί δεν έχουν γίνει τα προολυμπιακά τουρνουά. Είναι πάρα πολλά τα θέματα για τους ολυμπιακούς αγώνες», σχολίασε μεταξύ άλλων και συνέχισε: «Είναι αγωνιστικά δίκαιο να πάρουν μια αναβολή οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Το πρόβλημα είναι το τώρα γιατί ο ένας μήνας που μένουμε μέσα, οι Ολυμπιακοί είναι σε 4 μήνες και μπορεί τότε να έχει λυθεί το θέμα αλλά το πρόβλημα είναι το τώρα. Η ΔΟΕ επιμένει να συνεχίσουμε κανονικά αλλά πως θα γίνει αυτό όταν έχουμε βγει από την κανονικότητα μας; Οι Ρώσοι σκοπευτές της εθνικής ομάδας βρίσκονται σε ένα προπονητικό κέντρο και κάνουν προετοιμασία παρά την καραντίνα.

Προβληματισμός για τις άδειες κερκίδες

Το «χρυσό» κορίτσι της σκοποβολής δεν προβληματίζεται από τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα. Θεωρεί ότι είναι αναγκαία για να διοργανωθούν ασφαλείς αγώνες, έχοντας εκφράσει στο παρελθόν πολλάκις τον προβληματισμό της για την διεξαγωγή τους. «Ζούμε σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Μαθαίνουμε ότι ενδέχεται να μην υπάρχουν θεατές. Το δικό μας άθλημα στις μεγάλες διοργανώσεις έχει θεατές. Έχω ακόμη στα αυτιά μου τις φωνές από τους θεατές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Θα μου φανεί παράξενο να είναι άδειες οι κερκίδες. Στο Τόκιο όλα θα είναι διαφορετικά ακόμα και σε θέμα ψυχολογίας», υπογραμμίζει.

Τι είναι όμως αυτό που τρομάζει και προβληματίζει τη γνωστή για την εντυπωσιακή ψυχραιμία της αθλήτρια; «Τρομάζω μήπως πάθουν κάτι οι δικοί μου άνθρωποι. Ιδιαίτερα για τον πατέρα μου που είναι ο προπονητής μου. Έχω μεγάλο άγχος μη γίνει κάτι και νοσήσει αυτός. Είναι στιγμές που νιώθω ακόμα και, σε εισαγωγικά, ενοχή που θα πρέπει να είναι μαζί μου και να κάνει ένα τόσο μεγάλο ταξίδι μέσα σε πανδημία. Νιώθω σαν να τον εκθέτω σε κίνδυνο. Αυτό είναι που με φοβίζει περισσότερο από όλα», μας λέει.

Η Άννα Κορακάκη έχει την μεγάλη στήριξη της συγκατοίκου της Μαρίας Σάκκαρη, αλλά και φυσικά όλων των Ελλήνων για ένα μετάλλιο σήμερα. Μακάρι τα προβλήματα της πανδημίας με την αγωνιστική απραξία και την ακύρωση σημαντικών τουρνουά στο άθλημα της Σκοποβολής να μην επηρεάσει την απόδοση της, όπως έχει δηλώσει η ίδια στο παρελθόν αλλά και ο πατέρας-προπονητής της Τάσος Κορακάκης, και να κάνει περήφανους όλους τους Έλληνες για ακόμα μία φορά.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ