Η ΔΟΕ θα υποστηρίξει αλλαγές στο πρόγραμμα λόγω ζέστης

Η ΔΟΕ θα υποστηρίξει αλλαγές στο πρόγραμμα λόγω ζέστης

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάθεσης παιχνιδιών λόγω ζέστης.

Η διεξαγωγή αγωνισμάτων υπό συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών και υγρασίας, έχει ήδη προκαλέσει διαμαρτυρίες αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι δύο κορυφαίοι τενίστες της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ντανιίλ Μεντβέντεφ, που έζησαν στο… πετσί τους τις δύσκολες συνθήκες, στη χθεσινή (24/7) πρεμιέρα του τουρνουά τένις, κάλεσαν τους διοργανωτές να μεταθέσουν τα παιχνίδια για αργά το απόγευμα και σήμερα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή άφησε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Το πρόγραμμα της διοργάνωσης έχει σχεδιαστεί ώστε, όπου είναι εφικτό, να αποφεύγονται τα θερμότερα κομμάτια της ημέρας, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό για όλα τα αθλήματα. Σε γενικές γραμμές αυτό δουλεύει καλά. Η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις (ITF) το εξετάζει κι εμείς θα τους υποστηρίξουμε σε όποια μέτρα εξετάζουν», δήλωσε ο διευθυντής αθλημάτων της ΔΟΕ, Κιτ ΜακΚόνελ.

Νωρίτερα, η ITF ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί τις μετεωρογικές προγνώσεις και, αν η θερμοκρασία αυξηθεί ακόμη περισσότερο, είναι πιθανό να αποφασιστεί αναβολή αγώνων και μετάθεσή τους για πιο δροσερές ώρες.

Ανάλογα παράπονα εξέφρασαν σήμερα και οι αθλητές του σκέιτμπορντ, που υποστήριξαν μάλιστα ότι ήδη από τις 9 το πρωί η κατάσταση ήταν «ανυπόφορη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ