Γαλλία – Νότιος Αφρική 4-3: Σόου Ζινιάκ και πρώτη νίκη για τους «τρικολόρ»

Γαλλία – Νότιος Αφρική 4-3: Σόου Ζινιάκ και πρώτη νίκη για τους «τρικολόρ»

Ο Αντρέ-Πιέρ Ζινιάκ οδήγησε με χατ-τρικ την Γαλλία σε δραματική νίκη απέναντι στη Νότιος Αφρική με 4-3 και οι «τρικολόρ» πήραν τη πρώτη τους νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κόλλησε στο «μηδέν» η Βραζιλία, πρώτο τρίποντο για Ισπανία - Αργεντινή, με ανατροπή η Ονδουρα.

Ο Ζινιάκ πήρε το όπλο του και η Γαλλία τη πρώτη της νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες. O 35χρονος επιθετικός σημείωσε χατ-τρικ και χάρισε στους «τρικολόρ» ένα αγχωτικό τρίποντο, το όποιο το είχαν ανάγκη μετά την ήττα τους στο εναρκτήριο παιχνίδι με το Μεξικό.

Το τελικό 4-3 απέναντι στη Νότιος Αφρική ήρθε με κόπο, καθώς μέχρι το 86΄ οι Αφρικανοί προηγούνταν με 3-2.  Ωστόσο, με πέναλτι του Ζινιάκ στο 86΄ και γκολ του Σαβενιέρ στο 90+2΄, η Γαλλία έκανε την ανατροπή και πήρε τους τρεις βαθμούς.

Πριν το συναρπαστικό φινάλε, οι Νοτιοαφρικάνοι προηγήθηκαν με 2-1 χάρη σε τέρματα των Κοντισάνγκ και Μακγκοπά, με τον Ζινιάκ να έχει παντα τις απαντήσεις.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, η Βραζιλία δεν έδωσε συνέχεια στο εντυπωσιακό ξεκίνημα και τη νίκη με 4-2 απέναντι στη Γερμανία, και έμεινε στο στείρο 0-0 με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Πρώτο αίμα για Ισπανία και Αργεντινή, με την «Φούρια Ρόχα» να ξεπερνά το εμπόδιο της Αυστραλίας, με γκολ του Ογιαρθάμπαλ στο 81΄, ενώ η Αλμπισελέστε κέρδισε με το ίδιο σκορ την Αίγυπτο, με σκόρερ τον Μεδίνα στο 52΄.

Η Νότια Κορέα ήταν «σίφουνας» απέναντι στη Ρουμανία και πήρε μια εντυπωσιακή νίκη με 4-0. Σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Κανγκ Λι με δύο γκολ, ο Λι Ντονγκγιονγκ, με τον Ρουμάνο Μαρίν να ανοίγει το δρόμο για το κορεάτικο τρίποντο, με αυτογκόλ.

Το Μεξικό ερχόταν με φόρα μετά τη νίκη του απέναντι στην Γαλλία τη πρεμιέρα, αλλά η Ιαπωνία φρόντισε να το προσγειώσει απότομα. Οι οικοδεσπότες επικράτησαν με 2-1 και είναι η μοναδική ομάδα που έχει το απόλυτο μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Ντοάν και Κούμπο έδωσαν προβάδισμα ασφαλείας, με τον Αλβαράδο απλώς να μειώνει στο 85΄.

Η Γερμανία βρέθηκε κοντά σε δεύτερη συνεχόμενη απώλεια βαθμών, αλλά έστω και δύσκολα πήρε τη νίκη με 3-2 απέναντι στη Σαουδική Αραβία. Τα «πάντσερ» προηγήθηκαν με 1-0 και 2-1, αλλά πάντα οι Σαουδάραβες είχαν τις απαντήσεις. Τελικά την διαφορά έκανε το γκολ του Ουντακάι στο 75΄, που έδωσε το πρώτο τρίποντο στη Γερμανία στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία στους τέσσερις ομίλους μετά από δύο αγωνιστικές:

1ος όμιλος:

Ιαπωνία – Μεξικό 2-1

Γαλλία – Νότιος Αφρική 4-3

Βαθμολογια:

  1. Ιαπωνία 6
  2. Μεξικό 3
  3. Γαλλία 3
  4. Νότιος Αφρική 0

2ος όμιλος:

Ρουμανία – Νότιος Κορέα 0-4

Νέα Ζηλανδία – Ονδούρα 2-3

Βαθμολογία:

  1. Νότιος Κορέα 3
  2. Ονδούρα 3
  3. Νέα Ζηλανδία 3
  4. Ρουμανία 3

3ος όμιλος:

Αυστραλία – Ισπανία 0-1

Αίγυπτος – Αργεντινή 0-1

Βαθμολογία:

  1. Ισπανία 4
  2. Αυστραλία 3
  3. Αργεντνή 3
  4. Αίγυπτος 1

4ος όμιλος:

Βραζιλία – Ακτή Ελεφαντοστού 0-0

Σαουδική Αραβία – Γερμανία 2-3

Βαθμολογία:

  1. Βραζιλία 4
  2. Ακτή Ελεφαντοστού 4
  3. Γερμανία 3
  4. Σαουδική Αραβία 0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ