Ιαπωνία – Ισπανία 77-88: Ξεκίνημα με το δεξί για την Παγκόσμια πρωταθλήτρια

Ιαπωνία – Ισπανία 77-88: Ξεκίνημα με το δεξί για την Παγκόσμια πρωταθλήτρια

Πρεμιέρα με το δεξί έκανε η Ισπανία η οποία επιβλήθηκε άνετα της οικοδέσποινας Ιαπωνίας 88-77, ξεκινώντας με νίκη το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ.

Η Ισπανία δεν εντυπωσίασε αλλά έπαιξε όσο έπρεπε για να ξεκινήσει ιδανικά στο ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ νικώντας την Ιαπωνία με 88-77 και κάνοντας ιδανική αρχή στον τρίτο όμιλο.

Οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές βασίστηκαν σε ένα εντυπωσιακό σερί 17-0 που έτρεξαν στο δεύτερο δεκάλεπτο μετατρέποντας το 26-28 σε 26-45 για να αποκτήσουν μια διαφορά ασφαλείας η οποία τους επέτρεψε να ελέγχουν το ρυθμό του αγώνα μέχρι το τέλος.

Στο δεύτερο μέρος, οι Ασιάτες κάλυψαν ως ένα βαθμό τη διαφορά αλλά δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω αδυνατώντας να κοντράρουν το ταλέντο και τον πλουραλισμό των «φούριας ρόχας».

Από τους οικοδεσπότες ξεχώρισαν οι Ρούι Χατσιμούρα με 20 πόντους και Γιούτα Γουατανάμπε με 19 πόντους αλλά αμφότεροι ήταν αρκετά άστοχοι (8/21 και 5/13 αντίστοιχα).

Για τους Ισπανούς, κορυφαίος ήταν ο Ρίκι Ρούμπιο με 20 πόντους, 8/13 σουτ και 9 ασίστ ενώ είχε άξιους συμπαραστάτες τον αλάνθαστο Βίκτορ Κλαβέρ με 13 πόντους, 9 ριμπάουντ, 6/6 δίποντα και 1/1 τρίποντο και τον Μάρκ Γκασόλ που πρόσθεσε άλλους 12 με 4 ριμπάοουντ.

Δείτε τα πλήρη στατιστικά του αγώνα εδώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ