Πρόκριση στα πέναλτι για Αμερική – Καναδά, πέρασαν στους «4» Αυστραλία – Σουηδία

Πρόκριση στα πέναλτι για Αμερική – Καναδά, πέρασαν στους «4» Αυστραλία – Σουηδία

Θέση για τα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά στο ποδόσφαιρο γυναικών έκλεισαν η Αμερική και ο Καναδάς μέσω της διαδικασίας των πέναλτι. Η Αυστραλία χρειάστηκε την παράταση απέναντι στην Μεγάλη Βρετανία, ενώ η Σουδία δεν είχε πρόβλημα κόντρα στην Ιαπωνία.

Συναραπαστικά εξελίχθηκαν οι τέσσερις προημιτελικοί για το Ολυμπιακό τουρνουά στο ποδόσφαιρο γυναικών. Το τέλος της ημέρας, βρήκε τις Αμερική, Αυστραλία, Σουηδία και τον Καναδά να παίρνουν την πρόκριση για την τετράδα.

Δύο παιχνίδια κρίθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι, ένα στην παράταση και ένα στην κανονική διάρκεια.

Η Αμερική αντιμετώπισε την Ολλανδία και η πρόκριση παίχθηκε στα έντεκα βήματα. Πριν φτάσουμε όμως εκεί, οι δύο ομάδες τελείωσαν ισόπαλες με 2-2 τα 120΄που προηγήθηκαν,

Η Μίντεμα έβαλε μπροστά τις Ολλανδέζες στο 18΄. Οι Αμερικανίδες απάντησαν με δύο γκολ, ένα της Μιούις στο 28΄και ένα της Γουίλιαμς στο 31΄ για να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ.

Και πάλι όμως η Μίντεμα ήταν εκεί για να φέρει το παιχνίδι στην ισορροπία στο 54΄. Η πρόκριση θα μπορούσε να είχε πάει στην Ολλανδία, αλλά η Μέρτενς αστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε στο 81΄.

Στην παράταση δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ρώσικη ρουλέτα. Εκεί οι παίκτριες της Αμερικής ήταν πιο ψύχραιμες και πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά, κερδίζοντας την διαδικασία με 4-2.

Ίδια δραματική εξελίξη είχε και η αναμέτρηση του Καναδά με την Βραζίλια. Οι δύο ομάδες κόλλησαν στο μηδέν στα 120΄παιχνιδιού και ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Οι πρώτες έξι εκτελέσεις ήταν εύστοχες, αλλά η Άλβες αστόχησε στο έβδομο για την Βραζιλία. Η Γκιλς έκανε το 4-3 για τον Καναδά, για να έρθει η Λέιμπ να αποκρούσει την εκτέλεση της Ραφαέλε και να στείλει την ομάδα της στους τέσσερις του Ολυμπιακού τουρνουά.

Το παιχνίδι της Μεγάλης Βρετανίας με την Αυστραλία μπορεί να μην πήγε στα πέναλτι, αλλά ήταν γεμάτο από γκολ και συγκινήσεις.

Τα «καγκουρό» προηγήθηκαν με την Κένεντι στο 35΄. Οι Βρετανίδες έκαναν την ανατροπή μέσα σε εννέα λεπτά, με δύο γκολ της Γουάιτ (57΄, 66΄), αλλά η Κερ ισοφάρισε την ύστατη στιγμή (89΄) και έστειλε το ματς στην παράταση.

Η Φάουλερ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Αυστραλία στο 103΄, με την Κερ να το διευρύνει τρία λεπτά αργότερα. Η Βρετανία μείωσε στο 115΄σε 4-3, με την Γουάιτ να σημειώνει χατ-τρικ, αλλά δεν κατάφερε κάτι παραπάνω στα λεπτά που απέμεναν.

Η Σουηδία είχε ένα σχετικά εύκολο απόγευμα απέναντι στην Ιαπωνία και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά με 3-1. Η Έρικσον άνοιξε το σκορ στο 7΄, για να απαντήσει η Τανάκα στο 23΄.

Το δεύτερο ημίχρονο έμελλε να κάνει την διαφορά για τις Σκανδιναβές, οι οποίες πέτυχαν δύο γκολ, πρώτα με την Μπλακστένιους στο 53΄και έπειτα με την Ασλάνι στο 68΄με πέναλτι, και απλοποίησαν την υπόθεση μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της προημιτελικής φάσης:

Ολλανδία – Αμερική 2-4 πεν. (2-2 κ.δ.)

Καναδάς – Βραζιλία 4-3 πεν. (0-0 κ.δ)

Μεγάλη Βρετανία – Αυστραλία 3-4 παρ.

Σουηδία – Ιαπωνία 3-1

Τα ζευγαρία των ημιτελικών:

Αμερική – Καναδάς 2/8, 11:00

Αυστραλία – Σουηδία 2/8, 14:00

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ