Στον τελικό ο εκπληκτικός Καραλής, δεν τα κατάφερε ο Φιλιππίδης (vids)

Στον τελικό ο εκπληκτικός Καραλής, δεν τα κατάφερε ο Φιλιππίδης (vids)

Με μία τρομερή εμφάνιση, ο Εμμανουήλ Καραλής κατάφερε να περάσει τα 5,75 που ήταν το καθοριστικό ύψος και θα δώσει κανονικά το «παρών» στον τελικό στο άλμα επί κοντώ. Εκτός έμεινε ο Κώστας Φιλίπίδης.

Μία πρόκριση και έναν αποκλεισμό είχαμε για τη χώρα μας στα προκριματικά του επί κοντώ ανδρών κατά την 2η ημέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Εμμανουήλ Καραλής στο Α΄ γκρουπ με 5.75μ πήρε την πρόκριση για τον τελικό του αγωνίσματος, αφού κατετάγη 8ος στο σύνολο στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση. Αρχικά υπερέβη τα 5.30 και τα 5.50 με την πρώτη προσπάθεια και με την 2η τα 5.65 και 5.75 και σε ηλικία 22 ετών πανηγύρισε την συμμετοχή του στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αντίθετα, ο έμπειρος Κώστας Φιλίπίδης δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του επί κοντώ. Ο Έλληνας πρωταθλητής μετείχε στο Β΄ γκρουπ και με καλύτερο άλμα στα 5.50μ στη 2η προσπάθειά του (είχε υπερβεί με την πρώτη τα 5.30μ) δεν κατάφερε να περάσει τα 5.65μ και αποκλείστηκε από τον τελικό (το όριο ήταν 5.80μ). Αυτή ήταν η τρίτη συμμετοχή του Φιλιππίδη σε διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Στο σύνολο, ο Φιλιππίδης κατετάγη στην 22η θέση.

Την πρόκριση πήραν σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος, μεταξύ των οποίων οι Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία) και Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) με 5.75μ, ενώ εκτός έμεινε ο Πολωνός Πάβελ Βοϊτσεχόφσκι με 5.30.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ