Ολυμπιακοί Αγώνες – Θρίαμβος του Λιου στην άρση βαρών με τρία νέα ρεκόρ

Ολυμπιακοί Αγώνες – Θρίαμβος του Λιου στην άρση βαρών με τρία νέα ρεκόρ

Ο Ξιαοζούν Λιού κατέγραψε τρία Ολυμπιακά ρεκόρ σε αρασέ, ζετέ και σύνολο και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην άρση βαρών.

Απόλυτη κυριαρχία για τον Κινέζο Ξιαοζούν Λιού στον τελικό της κατηγορίας των 81κ. του Ολυμπιακού τουρνουά άρσης βαρών, καθώς επικράτησε με άνεση, καταγράφοντας τρία νέα Ολυμπιακά ρεκόρ σε αρασέ, ζετέ και σύνολο!

Ο Κινέζος πρωταθλητής σήκωσε 170 κιλά στο αρασέ, 204 κιλά στο ζετέ και είχε 374 κιλά στο σύνολο. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Ζακάριας Μπονάτ Μίτσελ από τη Δομινικανή Δημοκρατία (367 κιλά στο σύνολο), ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Ιταλό Αντονίνο Πιτζολάτο (365 κιλά στο σύνολο).

Στο «Τokyo International Forum» ο 37χρονος πρωταθλητής από την Κίνα -χρυσός Ολυμπιονίκης στην κατηγορία των 77κ. στο Λονδίνο και ασημένιος στην ίδια κατηγορία στο Ρίο- δεν επέτρεψε σε κανέναν να τον… αμφισβητήσει στον τελικό των 81 κιλών ανδρών της άρσης βαρών. Πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα 5 κιλών από το αρασέ με νέο Ολυμπιακό ρεκόρ (170 κ.), σήκωσε στη δεύτερη προσπάθειά του στο ζετέ 204 κιλά (νέο Ολυμπιακό ρεκόρ, που έπιασε και ο δεύτερος Μπονάτ Μίτσελ) και με 374 κιλά στο σύνολο κατέκτησε το δεύτερο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ