Ελάινα Τόμπσον, η «Βασίλισσα» των 100 μέτρων με Ολυμπιακό ρεκόρ

Ελάινα Τόμπσον, η «Βασίλισσα» των 100 μέτρων με Ολυμπιακό ρεκόρ

Η Ελάινα Τόμπσον είναι η «Βασίλισσα» των 100 μέτρων, με την Τζαμαϊκανή να κερδίζει στον τελικό τις συμπατριώτισσές της, Φρέιζερ-Πράις και Τζάκσον, να κάνει Ολυμπιακό ρεκόρ και να διατηρεί το τίτλο που κατέκτησε στο Ρίο το 2016.

Η Ελάινα Τόμπσον διατήρησε το στέμμα της «Βασίλισσας» που είχε κατακτήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, επαναλαμβάνοντας τον άθλο της και στο Τόκιο.

Η Τζαμαϊκανή βγήκε νικήτρια στην κούρσα των 100 μέτρων, με τις συμπατριώτισσές της, Φρέιζερ-Πράις και Τζάκσον να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση.

Η Τόμπσον κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με στυλ, καθώς το συνδύασε με νέο Ολυμπιακό ρεκόρ, με το προηγούμενο να κρατάει από την Ολυμπιάδα της Σεούλ το 1988 και την Φλόρενς Γκρίφιν Τζόινερ.

Η κούρσα της μιας ανάσας ήταν συγκλονιστική, με τις Τόμπσον και Φρέιζερ να πετάγονται καλύτερα στην εκκίνηση και να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες.

Στα 50 μέτρα εμφανίστηκε στο προσκήνιο και η τρίτη Τζαμαϊκανή του τελικού, η Σέρικα Τζάκσον. Εκεί όμως η Τόμπσον ανέβασε τον ρυθμό της και πέρασε πρώτη την γραμμή του τερματισμού, για να διατηρήσει τα σκήπτρα που κατείχε από τους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το βάθρο κατελήφθη από την Τζαμάικα, καθώς η Φρέιζερ-Πράις κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με 10,74 και η Σέρικα Τζάκσον το χάλκινο με 10,76.

Η Τα Λου τερμάτισε τέταρτη, οι Ελβετίδες Ντελ Πόντε και Καμπούντζι ολοκλήρωσαν στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα, με τις Ντάνιελς και Νέιτα να συμπληρώνουν την τελική κατάταξη.

Ο Γιουσέιν Μπολτ έστειλε το δικό του μήνυμα για την κυριαρχία της Τζαμάικα στον τελικό, με ανάρτησή του στο twitter.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ