Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο ελληνικός απολογισμός της ημέρας (31/7)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο ελληνικός απολογισμός της ημέρας (31/7)

Κριστιάν Γκολομέεβ, Μίλτος Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλής πήραν την πρόκριση για τους τελικούς των αγωνισμάτων τους. Δείτε τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές στην ένατη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ημέρα προκρίσεων ήταν η σημερινή για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε με την πρώτη προσπάθεια την πρόκριση για τον τελικό του μήκους. Ο Έλληνας πρωταθλητής «πέταξε» στα 8,22, με το όριο να είχε τοποθετηθεί στα 8,15, και ολοκλήρωσε στην δεύτερη θέση, πίσω μόνο από τον Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία που σημείωσε επίδοση 8,50.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ ήταν καταπληκτικός στα ημιτελικά των 50μ. ελεύθερο στην κολύμβηση και πέρασε στον τελικό με τον τρίτο καλύτερο χρόνο. Ο Έλληνας τερμάτισε δεύτερος στην δεύτερη προκριματική σειρά με χρόνο 21,60 και αύριο (4:30) θα γίνει ο πρώτος αθλητής της χώρας μας, που θα συμμετάσχει σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων, μετά την διοργάνωση της Αθήνας.

Ο Εμμανουήλ Καραλής θα αγωνιστεί στο τελικό του άλματος επί κοντώ στην πρώτη του παρουσία σε Ολυμπιάδα. Ο 22χρονος ολοκλήρωσε τον προκριματικό με 5,75 και πέρασε ως όγδοος στην γενική κατάταξη,

Αντίθετα, ο Κώστας Φιλιππίδης δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον Καραλή και έμεινε εκτός της τελικής 12αδας, έχοντας ως καλύτερο άλμα τα 5,50.

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Νότια Αφρική, την οποία συνέτριψε με 28-5. Η Ελλάδα παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου, μαζί με την Ιταλία, και θα ολοκληρώσει την πρώτη φάση του τουρνουά απέναντι στην Αμερική (2/8, 5:30), περιμένοντας να μάθει τον αντίπαλό της στα προημιτελικά, τα οποία ξεκινούν την Τετάρτη.

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου έμεινε εκτός τελικού στην δισκοβολία, καθώς κατέλαβε την 19η θέση στο σύνολο, με βολή στα 59,18 μέτρα.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά των 100 μέτρων με εμπόδια, καθώς τραυματίστηκε στο πρώτο εμπόδιο στην προκριματική της σειρά και εγκατέλειψε την προσπάθειά της.

Στην ιστιοπλοΐα, ο Ιωάννης Μιτάκης παρέμεινε στην 11η θέση της γενικής κατάταξης στα Finn με 63 βαθμούς ποινής. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε 11ος στην 7η ιστιοδρομία και 8ος στην 8η.

Στην άρση βαρών, ο Θοδωρής Ιακωβίδης κατετάγη 11ος στην κατηγορία των 96 κιλών. Ο Έλληνας πρωταθλητής μετείχε στο β΄ γκρουπ (κατετάγη τρίτος), στο πλαίσιο του οποίου σήκωσε 156 κιλά στο αρασέ, 182 κιλά στο ζετέ και 338 κιλά στο σύνολο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής συγκλόνισε με τις δηλώσεις του, καθώς ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την ενεργό δράση για βιοποριστικούς λόγους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ