Άνετα στους «4» το Μεξικό, δύσκολα οι Ισπανία – Βραζιλία – Ιαπωνία

Άνετα στους «4» το Μεξικό, δύσκολα οι Ισπανία – Βραζιλία – Ιαπωνία

Το Μεξικό έκανε πάρτι απέναντι στην Νότιο Κορέα (6-3) και πέρασε εύκολα στα ημιτελικά του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού τουρνουά. Θα το ακολουθήσουν η Βραζιλία (1-0 την Αίγυπτο), η Ισπανία (5-2 την Ακτή Ελεφαντοστού στην παράταση) και η Ιαπωνία (4-2 την Νέα Ζηλανδία στα πέναλτι).

Το ποδοσφαιρικό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων μπαίνει στην τελική του ευθεία, με τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στα ημιτελικά να γίνονται γνωστές μετά τα σημερινά αποτελέσματα.

Το Μεξικό είχε εύκολο έργο απέναντι στην Νότιο Κορέα, την οποία διέλυσε με 6-3. Η Ισπανία ισοφάρισε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων την Ακτή Ελεφαντοστού και πήρε την πρόκριση στην παράταση με 5-2.

Η Βραζιλία ήταν κυνική κόντρα στην Αίγυπτο, κερδίζοντας με 1-0, ενώ η Ιαπωνία χρειάστηκε τα πέναλτι να περάσει το εμπόδιο της Νέας Ζηλανδίας, με τα 120΄ να μένουν στείρα.

Η «Φούρια Ρόχα» ήταν η πρώτη που εξασφάλισε εισιτήριο για τους «4» του Ολυμπιακού τουρνουά, κερδίζοντας με δραματικό τρόπο και ήρωα τον Ράφα Μιρ την Ακτή Ελεφαντοστού.

Με τα γκολ των Μπαϊγί και Όλμο, ο αγώνας όδευε στο έξτρα μισάωρο. Στις καθυστερήσεις όμως ο Γκραντέλ έβαλε μπροστά τους Αφρικανούς, και εκεί που έδειχναν να έχουν κριθεί όλα, ο Ράφα Μιρ σκόραρε για την Ισπανία και έστειλε το ματς στην παράταση.

Η Ακτή Ελεφαντοστού κατέρρευσε και οι Ρόχας το εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο. Με πέναλτι του Ογιαρθάμπαλ πήραν τα ηνία και τα δύο γκολ του Μιρ έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην πρόκρισή τους.

Το Μεξικό δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στην Νότιο Κορέα, παίρνοντας ήδη από το πρώτο ημίχρονο σημαντικό προβάδισμα με δύο γκολ. Μαρτίν, Ρόμο και Κόρντοβα ήταν οι σκόρερ των τριών τερμάτων του πρώτου 45λεπτου, με τον Λι να ισοφαρίζει πρόσκαιρα για τους Νοτιοκορεάτες.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με το γκολ του Λι να ανησυχεί για λίγο τους Μεξικανούς, αλλά είχαν τον τρόπο για να δώσουν μια ηχηρή απάντηση. Σκόραραν άλλα τρία γκολ με τους Μαρτίν, Κόρντοβα και Αγκίρε, πριν διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Χουάνγκ για την Νότιο Κορέα.

Η Βραζιλία δεν εντυπωσίασε, αλλά έκανε την δουλειά της απέναντι στην Αίγυπτο και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Το γκολ του Κούνια στο 37΄ ήταν αρκετό για λύσει τις διαφορές ανάμεσα στους δύο μονομάχους.

Οι οικοδεσπότες Ιάπωνες συνέχισαν στο δρόμο για την διεκδίκηση ενός μεταλλίου, αν και χρειάστηκαν την διαδικασία των πέναλτι για να το πετύχουν. Στα 120΄ απέναντι στην Νέα Ζηλανδία δεν αναδείχθηκε νικητής, με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Στη ρώσικη ρουλέτα, η Ιαπωνία ήταν αψεγάδιαστη, καθώς βρήκε τον στόχο σε όλες της τις εκτελέσεις, την στιγμή που οι Νεοζηλανδοί αστόχησαν σε δύο και γνώρισαν τον αποκλεισμό από την συνέχεια του τουρνουά.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των προημιτελικών:

Ισπανία – Ακτή Ελεφαντοστού 5-2 παρ.

Μεξικό – Νότιος Κορέα 6-3

Βραζιλία – Αίγυπτος 1-0

Ιαπωνία – Νέα Ζηλανδία 4-2 πεν. (0-0 κ.δ)

Τα ζευγάρια των ημιτελικών:

Μεξικό – Βραζιλία 3/8, 11:00

Ιαπωνία – Ισπανία 3/8, 14:00

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ