Τα ιστορικά επιτεύγματα της ΜακΚίον

Τα ιστορικά επιτεύγματα της ΜακΚίον

Με τη βαλίτσα της βαρύτερη κατά τέσσερα χρυσά και τρία χάλκινα μετάλλια θα αποχωρήσει από το Τόκιο η Εμα ΜακΚίον.

Η Αυστραλία επέστρεψε δυναμικά στο προσκήνιο της παγκόσμιας κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στην Εμα ΜακΚίον. Η 27χρονη θα φύγει από την Ιαπωνία με τις αποσκευές της… βαρύτερες κατά τέσσερα χρυσά και τρία χάλκινα μετάλλια: ήταν πρώτη σε 50μ. και 100μ. ελεύθερο, 4Χ100μ. ελεύθερο και 4Χ100μ. μικτή γυναικών και τρίτη στα 100μ. πεταλούδα, στα 4Χ200μ. ελεύθερο και στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική mixed.

Εγινε έτσι η πρώτη κολυμβήτρια στην ιστορία των Αγώνων που ανεβαίνει επτά φορές στο βάθρο της ίδιας διοργάνωσης, ξεπερνώντας το ρεκόρ που είχαν η Ανατολικογερμανίδα Κριστίν Οτο από τη Σεούλ (έξι χρυσά) και η Αμερικανίδα Νάταλι Κάφλιν από το Πεκίνο (ένα χρυσό, δύο ασημένια, τρία χάλκινα).

Η ΜακΚίον είχε κατακτήσει επίσης τέσσερα μετάλλια (ένα χρυσό, δύο ασημένια κι ένα χάλκινο) στο Ρίο κι έτσι έφτασε συνολικά τα έντεκα στην καριέρα της. Είναι πλέον στην κορυφή μεταξύ των Αυστραλών κολυμβητών, ξεπερνώντας τον Ιαν Θορπ και τη Λέιζελ Τζόουνς, που έχουν στη συλλογή τους από εννέα Ολυμπιακά μετάλλια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ