Λευκορωσίδα σπρίντερ πήγε να πέσει θύμα απαγωγής στο Τόκιο

Λευκορωσίδα σπρίντερ πήγε να πέσει θύμα απαγωγής στο Τόκιο

H Λευκορωσίδα σπρίντερ, Κρουτσίνα Τσιμανούσκαγια, οδηγήθηκε χωρίς την θέλησή της στο αεροδρόμιο του Τόκιο από μέλη της αποστολής, έπειτα από κριτική που άσκησε στους προπονητές της Ολυμπιακής ομάδας της πατρίδας της.

Σοκ έχει προκαλέσει παγκοσμίως η ιστορία της Λευκορωσίδας σπρίντερ, Κρουτσίνα Τσιμανούσκαγια, η οποία σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters έπεσε θύμα παραλίγο απαγωγής από συνοδούς της ομάδας της πατρίδας της και οδηγήθηκε κόντρα στη θέλησή της στο αεροδρόμιο του Τόκιο για να πετάξει πίσω στο Μινσκ.

Ο λόγος ήταν ότι η αθλήτρια άσκησε δημόσια κριτική στους προπονητές της Ολυμπιακής ομάδας της πατρίδας της. Η Τσιμανούσκαγια αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο και ζήτησε τη βοήθεια της ιαπωνικής Αστυνομίας, όπως και της ΔΟΕ. Η Λευκορωσίδα σπρίντερ επρόκειτο να αγωνιστεί στα προκριματικά των 200μ., πριν συμβεί το παραπάνω γεγονός.

«Δεν θα επιστρέψω στη Λευκορωσία», ξεκαθάρισε σε μήνυμα μέσω Telegram στο Reuters. Το πρακτορείο ειδήσεων απευθύνθηκε στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Λευκορωσίας, δίχως όμως να λάβει απάντηση. Λίγο αργότερα σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η απόφαση ελήφθη από τους γιατρούς λόγω της ψυχολογικής της κατάστασης.

Η αθλήτρια υποστήριξε ότι το τεχνικό επιτελείο μπήκε στο δωμάτιό της την Κυριακή (1/8) και της είπε να μαζέψει τα πράγματα. Όπως τόνισε αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι «μίλησα στο Instagtram για τη συμπεριφορά των προπονητών μας. Κάποια κορίτσια που επρόκειτο να συμμετάσχουν στο 4 x 400 δεν πέταξαν για το Τόκιο, επειδή δεν είχαν αρκετά ντόπινγκ τεστ. Ο προπονητής με έβαλε στη σκυταλοδρομία, δίχως να το γνωρίζω. Μου είπε ότι ήταν απόφαση των ανωτέρων του».

Το μήνυμά της από το αεροδρόμιο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ