Παρέμβαση της ΔΟΕ για τις καταγγελίες Τσιμανούσκαγια

Παρέμβαση της ΔΟΕ για τις καταγγελίες Τσιμανούσκαγια

Οι καταγγελίες της Κρίστσινα Τσιμανούσκαγια για απόπειρα απαγωγής από την ομοσπονδία στίβου της πατρίδας της έπιασαν τόπο, με την ΔΟΕ να λαμβάνει άμεσα δράση

Οι καταγγελίες που έκανε η Κρίστσινα Τσιμανούσκαγια για τον τρόπο με τον οποίο η ομοσπονδία στίβου της Λευκορωσίας την έθεσε εκτός συνέχειας των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο έφτασαν μέχρι την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία δεν έμεινε άπραγη.

Έτσι, η ΔΟΕ παρενέβη στη συγκεκριμένη υπόθεση και με ανακοίνωση που εξέδωσε, ενημέρωσε πως έστειλε εκπρόσωπό της για να συμπαρασταθεί στην Τσιμανούσκαγια και εξετάζει όλες τις πιθανές επόμενες κινήσεις της.

Σύμφωνα με την συνδικαλιστικό όργανο των των Λευκορώσων αθλητών, η Τσιμανούσκαγια θα ζητήσει άσυλο στη Γερμανία ή την Αυστρία.

Η αθλήτρια υποστήριξε ότι το τεχνικό επιτελείο μπήκε στο δωμάτιό της την Κυριακή (1/8) και της είπε να μαζέψει τα πράγματα. Όπως τόνισε αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι «μίλησα στο Instagtram για τη συμπεριφορά των προπονητών μας. Κάποια κορίτσια που επρόκειτο να συμμετάσχουν στο 4 x 400 δεν πέταξαν για το Τόκιο, επειδή δεν είχαν αρκετά ντόπινγκ τεστ. Ο προπονητής με έβαλε στη σκυταλοδρομία, δίχως να το γνωρίζω. Μου είπε ότι ήταν απόφαση των ανωτέρων του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ώρες παρενέβησαν η Τσεχία και η Πολωνία, δηλώνοντας διατεθειμένες να προσφέρουν πολιτικό άσυλο στην Λευκορωσίδα, ενώ και η Ιαπωνία γνωστοποίησε ότι εξετάζει τη στάση της στο ζήτημα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 μίλησαν απευθείας με την Κρίστσινα Τσιμανούσκαγια στο αεροδρόμιο της Χανέντα, συνοδευόμενη από ένα μέλος του Τόκιο 2020.

Μας είπε ότι αισθάνεται ασφαλής. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα συνεχίσει τις επαφές με την Κρίστσινα Τσιναμούσκαγια και τις αρχές για να καθορίσει τα επόμενα βήματα τις προσεχείς ημέρες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ