Χάλκινος ο Πετρούνιας, αλλά για πάντα χρυσός πρωταθλητής (vids)

Χάλκινος ο Πετρούνιας, αλλά για πάντα χρυσός πρωταθλητής (vids)

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους στο Τόκιο, ανεβαίνοντας για δεύτερη σερί Ολυμπιακούς Αγώνες στο βάθρο.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας με μια ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο άρχοντας των κρίκων έκανε για πολλοστή φορά κατάθεση ψυχής και με βαθμολογία 15.200 (βαθμός δυσκολίας: 6,300, βαθμός εκτέλεσης: 8,900) στον τελικό ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου, παίρνοντας για δεύτερη σερί Ολυμπιάδα μετάλλιο, μετά το χρυσό στο Ρίο.

Ένα επιπλέον βήμα στην έξοδο, κατά την ολοκλήρωση του προγράμματός του, τον κράτησε στη 3η θέση και δεν του επέτρεψε να διατηρήσει τον τίτλο του «χρυσού» Ολυμπιονίκη, πέντε χρόνια μετά τον θρίαμβο στο Ρίο. Όπως και να ‘χει, μας έκανε για μία ακόμη φορά υπερήφανους με την εξαιρετική του εμφάνιση και θα ανέβει ξανά στο βάθρο μίας Ολυμπιάδας. Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε, τον σοβαρό τραυματισμό στον ώμο, τα κατάφερε! Είναι ξανά Ολυμπιονίκης!

Το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο κατέκτησε ο Κινέζος Γιανγκ Λιου με 15.500 βαθμούς. Μία ΤΕΛΕΙΑ εμφάνιση η οποία του έδωσε την πρώτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Κινέζοι έκαναν το 2/2 στα μετάλλια, καθώς το ασημένιο κατέκτησε ο Χάο Γιου με 15.300 βαθμούς. Ο θρύλος των κρίκων, Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία), αποχαιρέτησε το άθλημα με 8η θέση στους Ολυμπιακούς.

Ο Λευτέρης μας έγραψε ιστορία σήμερα, καθώς έγινε μόλις ο 2ος Έλληνας αθλητής των κρίκων που κατακτά δύο μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρώτος το είχε καταφέρει ο Δημοσθένης Ταμπάκος (χρυσό το 2004 στην Αθήνα και ασημένιο στο Σίδνεϊ το 2000).

Το δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια είναι το έκτο στην σύγχρονη Ιστορία της ελληνικής Γυμναστικής στον θεσμό. Εκτός από τα δύο μετάλλια του Ταμπάκου που προαναφέραμε, έχουμε ένα μετάλλιο από τον Ιωάννη Μελισσανίδη (Ατλάντα 1996: χρυσό στις ασκήσεις εδάφους) και ένα από το ελληνικό ανσάμπλ (Ειρήνη Αϊνδιλή, Μαρία Γεωργάτου, Χαρά Καρυάμη, Κλέλια Πανταζή, Άννα Πολλάτου, Εύα Χριστοδούλου) που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Σίδνεϊ 2000».

Η τελική κατάταξη:

1. Γιανγκ Λιου (Κίνα) 15.500
2. Χάο Γιου (Κίνα) 15.300
3. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 15.200
4. Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) 14.900
5. Ιμπραχίμ Τσολάκ (Τουρκία) 14.866
6. Ντένις Αμπλιάζιν (Ρωσία) 14.833
7. Αντέμ Ασίλ (Τουρκία) 14.600
8. Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 14.133

Δείτε την προσπάθεια του Πετρούνια:

Η αγωνία του Πετρούνια για τη βαθμολογία του:

Αξίζει να σημειωθεί πως η επιστροφή του πρωταθλητή μας στην Αθήνα είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη (05/08) στις 12:20 το μεσημέρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ