Πετρούνιας – Από την πιθανότητα απουσίας από το Τόκιο στο χάλκινο μετάλλιο

Πετρούνιας – Από την πιθανότητα απουσίας από το Τόκιο στο χάλκινο μετάλλιο

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε ιστορία αφού κατέκτησε το δεύτερο Ολυμπιακό του μετάλλιο μετά το Ρίο. Πώς κατάφερε ο Έλληνας πρωταθλητής να επιστρέψει από την «κόλαση» του τραυματισμού του. Τα σπουδαία επιτεύγματα στη καριέρα του, η «βροντερή» φωνή του έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

Ιστορία έγραψε ο Λευτέρης Πετρούνιας αφού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής, που είχε κερδίσει το χρυσό στο Ρίο, κατάφερε να βρεθεί στην τρίτη θέση πίσω μόνο από τους Κινέζους αθλητές που έκαναν το «1-2» στον τελικό των κρίκων.

Εβαλε μάλιστα ψηλά τον πήχη λέγοντας ότι θα κλείσει την καριέρα τους στους Ολυμπιακούς, όχι με ένα απλό μετάλλιο, αλλά με το χρυσό στο Παρίσι.

Ο Πετρούνιας ήταν έβδομος στη σειρά και πέτυχε επίδοση 15.200. Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Γιανγκ Λιου με 15.500, ενώ το ασημένιο μετάλλιο πήγε στον Χάο Γιόου με 15.300. Κανένας άλλος αθλητής στον τελικό του αγωνίσματος δεν είχε βαθμολογία πάνω από 15, με τους τρεις τους να ξεχωρίζουν και να κατακτούν τελικά τα μετάλλια.

Από την «κόλαση» του τραυματισμού στον «παράδεισο»

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε το δυσκολότερο ταξίδι από όλους τους συναθλητές του για να φτάσει στο Τόκιο. Ο 31χρονος γυμναστής αναγκάστηκε να κάνει επέμβαση στον αριστερό ώμο, έδωσε μεγάλη μάχη με τον χρόνο και τελικά πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ιαπωνική πρωτεύουσα σχεδόν ένα μήνα πριν να ξεκινήσει η διοργάνωση.

Ο Δημήτρης Ράφτης, προπονητής του Λευτέρη Πετρούνια θύμισε τι είχε περάσει ο Πετρούνιας για να φτάσει στο Τόκιο, να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση στον ημιτελικό με 15.300 και να περάσει στον σημερινό τελικό όπου έδωσε άλλη μια σπουδαία παράσταση στη φανταστική καριέρα του.

«Τον Νοέμβριο του 2019 είχαμε ουσιαστικά αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σήμερα όμως είμαστε εδώ και διεκδικούμε το χρυσό. Αυτό, από μόνο του, συντελεί ένα θαύμα. Έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο τελικό, με τρεις-τέσσερις πάρα πολύ καλούς αθλητές», είχε δηλώσει ο προπονητής του χάλκινου Ολυμπιονίκη.

Ο «άρχοντας των κρίκων», όπως τον ονομάζουν όλα τα διεθνή ΜΜΕ κι όχι μόνο τα ελληνικά, χρειάστηκε να πάρει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα με 15.500 βαθμούς για να φωνάξει «παρών» στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Ο μεγάλος στόχος

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε βάλει στόχο να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο ξανά μετά από τους Ολυμπιακούς στο Ρίο. Στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων μόνο δύο αθλητές έχουν καταφέρει να κερδίσουν από δύο χρυσά μετάλλια στους κρίκους. Ο Αρμένιος Αλμπέρτ Αζαριάν, ο οποίος κέρδισε εκπροσωπώντας τη Σοβιετική Ένωση το 1956 και το 1960 και ο Ιάπωνας Ακινόρι Νακαγιάμα στους Ολυμπιακούς του 1968 και του 1972. Ο σπουδαίος Έλληνας πρωταθλητής δεν κατάφερε να πιάσει τον μεγάλο αυτό στόχο, αλλά μόνο αθλητές του επιπέδου του μπορεί να βάζει τέτοια challenge στον εαυτό του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στις δηλώσεις του μετά τον σημερινό αγώνα τόνισε ότι «δεν κλείνει η καριέρα μου με την τρίτη θέση, αλλά θέλω να κλείσει με μία πρώτη», βάζοντας στόχο το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Σημαιοφόρος μαζί με την Κορακάκη

Ο σπουδαίος Έλληνας γυμναστής ήταν ο ένας από τους δύο σημαιοφόρους της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Την έχω σηκώσει και την έχω τιμήσει αρκετές φορές στην ζωή μου! Αυτή τη φορά όμως θα την σηκώσω πιο ψηλά και περήφανα από ποτέ! Ένα όνειρο που είχα από παιδί εκπληρώνεται! Συγχαρητήρια και στην Άννα Κορακάκη. Πανάξια και η ίδια και τιμή μου να μπούμε μαζί στο στάδιο», είχε δηλώσει ο Πετρούνιας για την επιλογή του να είναι αυτός που θα οδηγούσε την ελληνική αποστολή μαζί με την πρωταθλήτρια στην σκοποβολή.

Η πηγή της δύναμης του Πετρούνια

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει δηλώσει πολλές φορές ότι παίρνει δύναμη από την οικογένειά του, ενώ η σύζυγός του, Βασιλική Μιλλούση, πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, βρέθηκε στο Τόκιο για να στηρίξει τον σύντροφό της. Άλλωστε, ο Λευτέρης στον ημιτελικό είχε στείλει τα φιλιά του στη γυναίκα της ζωής του και τα δύο κορίτσια τους.

H Βασιλική Μιλλούση όταν έφτασε στο Τόκιο έκανε story όπου έγραφε: «Πάντα στο πλευρό σου», όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Τα επιτεύγματα του Λευτέρη Πετρούνια

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές στην ιστορία του αγωνίσματος των κρίκων. Αυτό δεν είναι μια άποψη που προκύπτει από «αθλητικό σοβινισμό», αντίθετα είναι συμπέρασμα από ό, τι έχει καταφέρει ο σπουδαίος γυμναστής όλα αυτά τα χρόνια.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες

  • Χρυσό μετάλλιο στο Ρίο το 2016
  • Χάλκινο μετάλλιο στο Τόκιο το 2021

Στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα

  • Χρυσό μετάλλιο το 2015 στη Γλασκώβη
  • Χρυσό μετάλλιο το 2017 στο Μόντρεαλ
  • Χρυσό μετάλλιο το 2018 στην Ντόχα

Στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα

  • Χρυσό μετάλλιο το 2015 στο Μονπελιέ
  • Χρυσό μετάλλιο το 2016 στη Βέρνη
  • Χρυσό μετάλλιο το 2017 στην Κλουζ-Ναπόκα
  • Χρυσό μετάλλιο το 2018 στη Γλασκώβη
  • Χρυσό μετάλλιο το 2021 στη Βασιλεία
  • Χάλκινο μετάλλιο το 2011 στο Βερολίνο

Στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες

Χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μπακού

Στους Μεσογειακούς Αγώνες

Χρυσό μετάλλιο στη Μερσίν

Λευτέρης Πετρούνιας: Μεγάλος και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους

Ο Πετρούνιας δεν ξεχωρίζει μόνο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και έξω από αυτούς. Είναι ένας από τους αθλητές που δεν κρατάει κλειστό το στόμα του. Αντίθετα, με δηλώσεις ή αναρτήσεις του έχει αναδείξει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές στην Ελλάδα. Πρόσφατα είχε επισημάνει την κατάντια των εγκαταστάσεων στον Άγιο Κοσμά.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης είχε γράψει: «Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την πραγματική εικόνα που έχουν σήμερα οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Αφορμή η χθεσινή ημέρα, που δυστυχώς δεν ήταν η εξαίρεση αλλά ο κανόνας, με τη βροχή να μας αναγκάζει να σταματήσουμε την προπόνηση μας στο κλειστό γυμναστήριο αφού η σκεπή πλέον δεν μπορεί να την κρατήσει εκτός. Νιώθω πραγματική θλίψη. Στεναχωριέμαι. Σκάω».

Στη συνέχεια είχε προσθέσει: «Χρειάζεται μια επανεκκίνηση και στον αθλητισμό. Θέλουμε την αυτονόητη βοήθεια για να μπορούμε να συνεχίζουμε να σηκώνουμε τη σημαία μας ψηλά και να κάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες. Θέλουμε να συνεχίσουμε να εμπνέουμε τα μικρά παιδιά και να φέρουμε όσο γίνεται περισσότερα κοντά στον αθλητισμό. Χρειαζόμαστε την ελάχιστη στήριξη. Τις αυτονόητες υποδομές. Αυτές που θα μας επιτρέπουν απλά να προπονούμαστε σε φυσιολογικές συνθήκες».

Η ανάρτηση «γροθιά στο στομάχι» από τον Πετρούνια

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ