Μίλτος Τεντόγλου – Όταν ο Ολυμπιονίκης του Τόκιο ασπαζόταν τη θρυλική Χάικε Ντρέσλερ

Μίλτος Τεντόγλου – Όταν ο Ολυμπιονίκης του Τόκιο ασπαζόταν τη θρυλική Χάικε Ντρέσλερ

Τρία χρόνια πριν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου ο Έλληνας αθλητής έδινε μαθήματα ήθους και χαρακτήρα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο πρωταγωνιστής της ημέρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Έλληνας αθλητής «πέταξε» στα 8,41 μ. στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια, άφησε πίσω του τους Κουβανούς Ετσαβαρία και Μάσο, και κατέκτησε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μας στη διοργάνωση.

Με αφορμή την επιτυχία του αυτή επανέρχονται στο προσκήνιο διάφορες ιστορίες από την αθλητική του ζωή.
Μία από αυτές αφορά την αντίδραση του Ολυμπιονίκη τρία χρόνια πριν στο Βερολίνο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου. Ο 20χρονος τότε Μίλτος μόλις είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης με άλμα στα 8,25 μ. Στο Ολυμπιακό στάδιο της Γερμανίας γινόταν χαμός, από τα ηχεία ακουγόταν ο Ζορμπάς και όλος ο κόσμος πανηγύριζε. Δεν έκανε όμως το ίδιο και ο Έλληνας πρωταθλητής.

Ο Μίλτος Τεντόγλου αντί να χοροπηδά για την κατάκτηση του μεταλλίου πλησίασε προς το σκάμμα και χαιρέτησε μία κυρία που «ίσιωνε» την άμμο. Ήταν η σπουδαία Χάικε Ντρέσλερ. Η Γερμανίδα θρύλος του αγωνίσματος ήταν εθελόντρια στον τελικό και ο 20χρονος την αναγνώρισε και την πλησίασε για να της μιλήσει. Εκείνη του έδωσε το χέρι της και τον ασπάστηκε, δίνοντάς του συγχαρητήρια.

Όλοι τότε συγκινημένοι σχολίασαν την κίνηση του. Μέσα στην τρέλα και την χαρά του επέλεξε να υποκλιθεί στην μεγάλη αυτή αθλήτρια την ώρα που οι υπόλοιποι υποκλίνονταν σε αυτόν. Έδειξε τον σεβασμό του προς το πρόσωπό της, προς την ιστορία της, προς τον κλασικό αθλητισμό και έζησε μια στιγμή που θα θυμάται για πάντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 56χρονη σήμερα Χάικε έχει αναδειχθεί δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης στη Βαρκελώνη και το Σίδνεϊ ενώ μετρά συνολικά 19 μετάλλια από όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, τόσο στο άλμα εις μήκος όσο και στα σπριντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ