Το Παρίσι έτοιμο να πάρει τη σκυτάλη από το Τόκιο

Το Παρίσι έτοιμο να πάρει τη σκυτάλη από το Τόκιο

Ο πρόεδρος της γαλλικής οργανωτικής επιτροπής, Τόνι Εστάνγκε, έδωσε το πρώτο στίγμα της επόμενης διοργάνωσης.

Λίγες ώρες πριν την… παράδοση της Ολυμπιακής «σκυτάλης» από το Τόκιο στο Παρίσι, ο Τόνι Εστανγκέ, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι του 2024 στην γαλλική πρωτεύουσα, μιλά στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), δηλώνοντας  «έτοιμος για έναν Μαραθώνιο με ταχύτητα 100 μέτρων», υποσχόμενος ακόμη πιο «θεαματικούς» Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ερωτηθείς για την ισχυρότερη ανάμνηση του από την διοργάνωση του Τόκιο, ο Γάλλος «θρύλος» του κάνοε καγιάκ, σχολίασε: «Είναι ωραίο να ξαναβρίσκουμε τα συναισθήματα του αθλητισμού, αυτό είναι το πρώτο μάθημα. Αγαπάμε τους Αγώνες και αυτοί οι Αγώνες είναι ένα όμορφο μήνυμα ελπίδας, καθολικότητας, με πολύ έντονα συναισθήματα. Μεγάλες χαρές, μεγάλες απογοητεύσεις. Το δεύτερο μάθημα από το «Tokyo 2020», είναι η ικανότητά προσαρμογής. Η φούσκα υγείας, έδειξε ότι οι διοργανωτές βρήκαν ένα μοντέλο που κατέστησε δυνατό τον έλεγχο και την προστασία των αθλητών και του πληθυσμού».

Δεδομένης της πανδημίας του κορονοϊού, ο Εστανγκέ ρωτήθηκε εάν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στην «πόλη του φωτός», εργάζονται σε ανάλογο πλαίσιο. και φρόντισε ν΄ απαντήσει με όση περισσότερη ειλικρίνεια του παρέχει η σημερινή συνθήκη: «Δεν γνωρίζουμε ακόμη, σε ποιο πλαίσιο θα διεξαχθούν αυτοί οι Αγώνες.

Είμαστε σίγουροι ότι θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, είτε κλιματικές είτε υγειονομικές, και όταν έλθει η ώρα, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να πάρουμε αποφάσεις. Είναι σημαντικό να είμαστε εδώ για να παρατηρούμε. Στην συνέχεια, θα επεξεργασθούμε τα πάντα και θα προβλέψουμε διαφορετικές επιλογές και δυνατότητες. Γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με τον κορονοϊό και μπορούμε να ελπίζουμε ότι μέχρι το 2024 η κατάσταση θα αλλάξει προς το καλύτερο».

Οσον αφορά στα νεοεισελθόντα αθλήματα στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, όπως το σκέιτμπορντ και η αναρρίχηση, ο Εστανγκέ, αποκάλυψε ότι τα παρακολούθησε διά ζώσης «Ναι. Μου άρεσε ιδιαίτερα η ατμόσφαιρα, ο μουσικός προγραμματισμός με DJs. Μπορείτε να δείτε ότι είναι κάτι νέο, είναι δυναμικό, εκελίσσεται γρήγορα, είναι θεαματικό.

Συζήτησα με τους αθλητές αυτών των αθλημάτων, οι οποίο είναι ευτυχείς με την παρουσία τους εκεί κι ενθουσιασμένοι με την ιδέα μας, για διεξαγωγή του σκέϊτμπορντ στην Place de la Concorde και του σέρφινγκ στην Ταϊτή. Χρειαζόμαστε αυτήν την ποικιλία, πρόκειται για αθλήματα με ευρύ κοινό, ειδικά στις αγορές των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ινδίας.

Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη του στο AFP, ο Εστανγκέ, αναφέρθηκε στην «παραλαβή της σκυτάλης», στο τέλος της Τελετής Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο: «Ο ενθουσιασμός μας είναι μεγάλος! Οπως και η συγκίνηση να μπορείς να αποκτήσεις επίσημα,το καθεστώς του επόμενου διοργανωτή σε λίγες ημέρες και 100 χρόνια μετά τους τελευταίους θερινούς αγώνες, φέρνουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο σπίτι! Είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε προετοιμασθεί για να τρέξουμε αυτόν τον Μαραθώνιο με… ταχύτητα 100 μέτρων. Και θα πρέπει να επιταχύνουμε.

Τα δυνατά μας σημεία, είναι η ικανότητά να προσφέρουμε ένα νέο μοντέλο Ολυμπιακών Αγώνων. Πιο θεαματικούς, πιο υποδειγματικούς, με πραγματικές απαιτήσεις από το οικονομικό παιχνίδι, από την πλευρά του περιβάλλοντος και από την επιθυμία μας να ανοίξουμε τις πόρτες, ώστε οι άνθρωποι να βιώσουν πραγματικά την περιπέτεια. Η Γαλλία έχει τα πάντα για να καταπλήξει τον κόσμο, θα μας παρακολουθούν τέσσερα δισεκατομμύρια άνθρωποι»!

Αναφερόμενος, τέλος στην… περίφημη πλέον, Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, στον Σηκουάνα, μετά την σχετική δήλωση του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο Γάλλος παράγοντας, αποκάλυψε όσα… μπορεί: «Θέλουμε να βγάλουμε την Τελετή Εναρξης από το στάδιο και να την μεταφέρουμε στην καρδιά των Παρισίων. Ο στόχος μας, είναι  μέχρι το τέλος του έτους να επιβεβαιωθεί η σημαντικότητα αυτής της τελετής στο κέντρο της πόλης. Και στην συνέχεια, από τις αρχές του επόμενου έτους, θα εργασθούμε πραγματικά για την φαντασία μιας παράστασης στο κέντρο της πόλης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ