Πάρτι της Αμερικής και φουλ για το 9ο χρυσό (79-59)

Πάρτι της Αμερικής και φουλ για το 9ο χρυσό (79-59)

Η Αμερική νίκησε εύκολα την Σερβία με 79-59 στο ημιτελικό γυναικών στο μπάσκετ, προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό και είναι έτοιμοι για ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο.

Οι ΗΠΑ δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα της Σερβίας, επικράτησαν εύκολα με 79-59 και θα βρεθούν στον μεγάλο τελικό διεκδικώντας το χρυσό μετάλλιο. Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 14:00 το μεσημέρι κόντρα στο νικητή Ιαπωνία-Γαλλία.

Η ομάδα της Αμερικής ήταν κυρίαρχη του παιχνιδιού από την αρχή της αναμέτρησης και δεν άφησαν τις Σέρβες να μπορέσουν να διεκδικήσουν το παιχνίδι. Ήδη με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου οι Αμερικανίδες ήταν μπροστά με 18 πόντους διαφορά (41-23).

Όσο περνούσαν τα λεπτά η διαφορά όλο και αυξανόταν με την ομάδα της Σερβία να μην έχει αντίδραση και μάλιστα στο τέταρτο δεκάλεπτο έφτασε μέχρι και τους 26 πόντους η διαφορά των δύο ομάδων (68-42).

Τρείς παίκτριες της Αμερικής είχαν διψήφιους πόντους και δίψηφο αριθμό ριμπάουντ. Πιο συγκεκριμένα η Μπριτ Γκρίνερ με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ, η Μπριάνα Στιούαρτ με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ και η Τσέλσι Γκρέι με 14 πόντους ξεχώρισαν από τις ΗΠΑ. Από την άλλη πλευρά μόνο η Ιβόν Άντερσον είχε 15 πόντους για τη Σερβία  και ακολούθησε η Σκόριτς με 9 πόντους.

Οι Αμερικανίδες έφτασαν τις 54 σερί νίκες και είναι στον δρόμο για το 7ο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο και δύσκολα μπορεί να βρεθεί αντίπαλος που θα κόψει τον δρόμο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Δεκάλεπτα: 25-12, 41-23, 58-39, 79-59.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ