Οι ΗΠΑ το χρυσό, η Γαλλία τις εντυπώσεις (87-82, vid)

Οι ΗΠΑ το χρυσό, η Γαλλία τις εντυπώσεις (87-82, vid)

Οι Αμερικάνοι επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά κατακτώντας το τουρνουά μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά οι Γάλλοι με μία απίστευτη αντεπίθεση στο φινάλε κυνήγησαν το θαύμα.

Το φαβορί δικαίωσε τα προγνωστικά… Οι ΗΠΑ κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων, επικρατώντας 87-82 της Γαλλίας στον τελικό.

Όμως, όπως αποδεικνύει και το σκορ, ο τίτλος πέρασε δια πυρός και σιδήρου. Γιατί ακόμα και όταν οι Αμερικάνοι φάνηκαν να καθαρίζουν το παιχνίδι με διψήφια διαφορά λίγο πριν το τέλος, οι Γάλλοι επανήρθαν με μία συγκλονιστική αντεπίθεση. Αλλά δεν κατάφεραν να την ολοκληρώσουν…

Ο Κέβιν Ντουράντ με 29 πόντους ήταν ο καλύτερος των νικητών , με τον Τζέισον Τέιτουμ να προσθέτει 19 πόντους.

Στον αντίποδα, οι Ρούντι Γκομπέρ και Εβάν Φουρνιέ είχαν από 16 πόντους και ο Γκερσόν Γιαμπουσελέ σκόραρε 13 πόντους.

Οι ΗΠΑ πήραν το προβάδισμα από το πρώτο δεκάλεπτο, αλλά κυρίως στο δεύτερο εδραίωσαν μία διαφορά που κυμαινόταν ανάμεσα στο +7 μέχρι στο +14. Οι Γάλλοι πάλευαν, αλλά δεν μπορούσαν να πλησιάσουν πολύ κοντά.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι χρυσοί ολυμπιονίκες άνοιξαν τη διαφορά στο 82-72 και όλα φάνηκαν να τελειώνουν. Οι Γάλλοι πραγματοποίησαν μία ύστατη αντεπίθεση, έφτασαν στο -3, αλλά δεν είχαν άλλα αποθέματα.

Ο Ντουράντ πέτυχε δύο εύστοχες βολές, οι προσπάθειες για τρίποντο δεν απέδωσαν και το ροζ φύλλο αγώνα κατέληξε οριστικά στον αμερικάνικο πάγκο.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-22, 39-44, 63-71, 82-87

Γαλλία: Ντιλικίνα 5 (1), Καμπαρότ 11 (2), Ερτέλ, Μπατούμ 5 (1), Γιαμπουσελέ 13 (3), Φουρνιέ 16 (2), Ντε Κολό 12 (1), Ποιριέρ, Γκομπέρ 16 (8ρ.), Φαλ 4.

Η.Π.Α: Λαβίν 5, Λίλαρντ 11 (2), Ντουράντ 29 (3), Μίντλετον 4, Τέιτουμ 19 (3), Χόλιντει 11, Αντεμπάγιο 6, Γκριν, Μπούκερ 2.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ