Κιπτσόγκε: «Θα υπερασπιστώ τον τίτλο μου»

Κιπτσόγκε: «Θα υπερασπιστώ τον τίτλο μου»

Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε δήλωσε έτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του στον αυριανό Μαραθώνιο.

Έτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του και ενθουσιασμένος που θα τρέξει στην πόλη Σαπόρο, δήλωσε ο Έλιουντ Κιπτσόγκε, που μαζί με ακόμα 105 αθλητές θα βρεθούν τα ξημερώματα στην αφετηρία του Μαραθωνίου, που θα πραγματοποιηθεί-κατά παράδοση- την τελευταία ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων (8/8).

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που αγωνίζομαι στο Σαπόρο», έγραψε ο Κενυάτης πρωταθλητής στο Twitter.

«Για μένα, δεν υπάρχει μεγαλύτερος αγώνας από το να αγωνίζομαι για ένα Ολυμπιακό μετάλλιο», πρόσθεσε, ο Ελιούν Κιπτσόγκε, κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ (2:01.39) και χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο 2016, ο μόνος άνθρωπος που έχει τρέξει την απόσταση του Μαραθωνίου, σε λιγότερο από δύο ώρες, στις 12 Οκτωβρίου 2019 στο Prater Park της Βιέννης.

Ο Κιπτσόγκε είπε ότι δεν ανησυχεί για τη ζέστη , σημειώνοντας ότι όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα είναι «στο ίδιο τηγάνι»: «Στην Ιαπωνία, θα υπερασπιστώ τον τίτλο μου από το Ρίο», είπε. «Το να κερδίσω ένα δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο στον Μαραθώνιο θα σήμαινε τα πάντα για εμένα, σα να κατακτώ τον κόσμο.»

Ο 36χρονος Κενυάτης, έχασε στο Μαραθώνιο του Λονδίνου τον Οκτώβριο, μία ήττα που ήρθε μετά από δέκα συνεχόμενες νίκες, ωστόσο τον Απρίλιο στην Ολλανδία, με χρόνο 2:04.30, έδειξε ότι παραμένει ακόμα ο κορυφαίος δρομέας μεγάλων αποστάσεων.

Όπως είναι γνωστό ο Μαραθώνιος μεταφέρθηκε στην πόλη Σαπόρο της βόρειας Ιαπωνίας, επειδή η θερμοκρασία στο Τόκιο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου και σε συνδυασμό με την υψηλή υγρασία, δημιουργεί μεγαλύτερη ενόχληση στους αθλητές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ