Ιστορικό «νταμπλ» για τη Γαλλία

Ιστορικό «νταμπλ» για τη Γαλλία

Το «νταμπλ» της Γαλλίας είναι το τρίτο στα Ολυμπιακά τουρνουά χάντμπολ, το πρώτο όμως από το 1984, όταν η τότε Γιουγκοσλαβία είχε «σκουπίσει» τους τίτλους στο Λος Αντζελες

Τη λαμπρότερη σελίδα στην ιστορία του έγραψε το γαλλικό χάντμπολ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Μετά τους άνδρες, και η γυναικεία ομάδα των «τρικολόρ» ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, επικρατώντας στον τελικό του τουρνουά της Ρωσίας με 30-25 (ημίχρονο 15-13) και παίρνοντας ρεβάνς για την προ πενταετίας ήττα της από τον ίδιο αντίπαλο στο Ρίο.

Το «νταμπλ» της Γαλλίας είναι το τρίτο στα Ολυμπιακά τουρνουά χάντμπολ, το πρώτο όμως από το 1984, όταν η τότε Γιουγκοσλαβία είχε «σκουπίσει» τους τίτλους στο Λος Αντζελες (το ίδιο είχε κάνει η Σοβιετική Ενωση στο Μόντρεαλ, το 1976).

Ο τελικός κρίθηκε στο διάστημα από το 39ο ως το 45ο λεπτό. Η Ρωσία, που σχεδόν σε όλο το ματς ήταν πίσω στο σκορ, ισοφάρισε 16-16, όμως η Γαλλία αντέδρασε με ένα σερί 6-0, πήρε σημαντικό προβάδισμα (22-16) και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Η πίβοτ Παουλέτα Φοπά «κατέστρεψε» την αντίπαλη άμυνα, με επτά τέρματα (όσα και η Πινό), κερδισμένα πέναλτι και αποβολές, και ήταν η κορυφαία της Γαλλίας, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για πρώτη φορά στην ιστορία των γυναικείων Ολυμπιακών τουρνουά.

Οι Βεντέκινα και Ντμιτρίεβα με επτά και έξι γκολ αντίστοιχα πάλευαν σχεδόν μόνες τους για τη Ρωσία, που γνώρισε τη δεύτερη ήττα της σε τρεις συμμετοχές σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων (όλες από το 2008 κι έπειτα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ