Ωραίοι ως Έλληνες – Ο «γαλανόλευκος» απολογισμός στο Τόκιο

Ωραίοι ως Έλληνες – Ο «γαλανόλευκος» απολογισμός στο Τόκιο

Τέσσερα μετάλλια, 2 χρυσά, 1 αργυρό και 1 χάλκινο, ήταν ο τελικός απολογισμός της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και to10.gr σας θυμίζει την πορεία των Ελλήνων αθλητών στην Ιαπωνία

Θετικός μπορεί να χαρακτηριστεί ο απολογισμός της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 4 μετάλλια είναι ο τελικός απολογισμός, με το μενού να περιλαμβάνει πανελλήνια ρεκόρ και τρομερές εμφανίσεις από την μεγαλύτερη μερίδα των Ελλήνων αθλητών.

Οι περισσότεροι από τους 83 αθλητές και αθλήτριες έκαναν αξιοπρεπείς εμφανίσεις, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ υπήρχαν και μερικοί που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

Εκτός των τεσσάρων μεταλλίων μεταλλίων (χρυσά Ντούσκος και Τεντόγλου, ασημένιο η εθνική πόλο και χάλκινο ο Λευτέρης Πετρούνιας), η ελληνική αποστολή είχε συνολικά άλλους 13 αθλητές και αθλήτριες στην πρώτη 8αδα των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ παράλληλα σημειώθηκαν και ένα παγκόσμιο και δύο ολυμπιακά ρεκόρ από τους αθλητές μας στην κωπηλασία (ο Ντούσκος στον τελικό του σκιφ έκανε το ένα ολυμπιακό ρεκόρ και οι Κυρίδου-Μπούρμπου στην δίκωπο έκαναν παγκόσμιο και ολυμπιακό ρεκόρ που καταρρίφθηκε στη συνέχεια από το πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας).

Πάμε να θυμηθούμε την πορεία των Ελλήνων αθλητών ανά άθλημα:

ΣΤΙΒΟΣ

Με ένα χρυσό μετάλλιο έφυγε η Ελληνική αποστολή στίβου από το Τόκιο. Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε την πρωτιά στο άλμα εις μήκος, πραγματοποιώντας άλμα 8,41μ. στην τελευταία του προσπάθεια, σε έναν αξέχαστο τελικό με τρομερό σασπένς.

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε στην πρώτη του παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο Έλληνας επικοντιστής κέρδισε τις καρδιές των Ελλήνων με τις εντυπωσιακές του προσπάθειες  στον τελικό του άλματος επί κοντώ, όπου κατετάγη 4ος με άλμα στα 5,80, επίδοση που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ. Ο Κώστας Φιλιππίδης, από την άλλη, δεν κατάφερε να κερδίσει μία θέση στον τελικό του αγωνίσματος, καταλαμβάνοντας την 22η θέση.

Διακρίσεις είχαμε στο επί κοντώ και στις γυναίκες, με τις Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου να πραγματοποιούν συγκινητικές προσπάθειες και να καταλαμβάνουν την 4η και την 8η θέση αντίστοιχα, με επιδόσεις στα 4,80 και 4,50, αφήνοντας τις μακριά από το βάθρο. Η νεαρή Ελένη Πόλακ δεν κατάφερε να περάσει στον μεγάλο τελικό, καθώς κατέλαβε την 19η θέση στον προκριματικό.

Εντυπωσιακή κούρσα στα 20χλμ βάδην πραγματοποίησε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία κατέλαβε την 8η θέση με χρόνο 1:31:24. Οι υπόλοιπες αθλήτριες μας Κυριακή Φιλτισάκου και Παναγιώτα Τσινοπούλου τερμάτισαν στην 29η και 53η θέση αντίστοιχα.

Στα 50χλμ βάδην συμμετείχε ο αθλητής μας Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ κατακτώντας την 36η θέση, με χρόνο 4:12.49.

Στα αθλήματα των ρίψεων, είχαμε τις συμμετοχές των Μιχάλη Αναστασάκη και Χρήστου Φραντζεσκάκη στην σφυροβολία, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος. Αντίστοιχα στις γυναίκες η Σταματία Σκαρβέλη δεν πήρε την πρόκριση στον τελικό μένοντας στην 18η θέση. Στην δισκοβολία η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου με ρίψη στα 59,18μ. έμεινε στην 19η θέση.

Στο τριπλούν οι δύο αθλητές μας, Βούλα Παπαχρήστου και Δημήτρης Τσιάμης, δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό, μένοντας αρκετά μακριά από τον καλό τους εαυτό.

Στα 100 και στα 200 μέτρα είχαμε την συμμετοχή της Ραφαέλας Σπανουδάκη, η οποία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στο 200άρι, ενώ στα 100 αποκλείστηκε από τον προκριματικό γύρο. Η Ελισάβετ Πεσιρίδου τραυματίστηκε στον προκριματικό των 100 μ. εμπ., στην δεύτερη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Η πρωταθλήτρια μας δεν ολοκλήρωσε την προσπάθεια. Τέλος, στα 400μ. συμμετείχε η Ειρήνη Βασιλείου, η οποία με χρόνο 53:16 δεν κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά του αγωνίσματος, καταλαμβάνοντας συνολικά την 35η θέση.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Συνολικά η ελληνική κολύμβηση είχε μία πρόκριση σε τελικό με τον Γκολομέεβ, δύο σε ημιτελικό με Ντουντουνάκη και Χρήστου και δύο πανελλήνια ρεκόρ. Την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών στις πισίνες άνοιξε ο Απόστολος Παπαστάμος. Ο κολυμβητής από τα Χανιά τερμάτισε στην έβδομη θέση της τρίτης προκριματικής σειράς των 400 μέτρων μικτής ατομικής. Ο Έλληνας αθλητής ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με χρόνο 4:12.50, αρκετά κοντά στο προσωπικό του ρεκόρ (4:11.93) που είχε σημειώσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019. Ο αθλητής του ΝΟ Χανίων κατετάγη στη 14η θέση του αγωνίσματος. Ο Παπαστάμος από τα Χανιά συμμετείχε και στα 200 μέτρα μικτής ατομικής. Τερμάτισε στην τέταρτη θέση στη δεύτερη προκριματική σειρά με χρόνο 2:00.38 και πάλι κοντά στο ατομικό του ρεκόρ που είναι 1:59.62 που είχε σημειώσει στο παγκόσμιο της Γκουαντζού και κατετάγη στην 35η θέση του αγωνίσματος.

Εντυπωσιακή προσπάθεια έκανε η Άννα Ντουντουνάκη στα 100 μέτρα πεταλούδα. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο αγώνισμα τερμάτισε στην τέταρτη θέση της πέμπτη προκριματικής σειράς με χρόνο 57.75 δευτερόλεπτα και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά με τον 13ο καλύτερο χρόνο. Η κολυμβήτρια του ΝΟ Χανίων ξεπέρασε τον εαυτό της στα ημιτελικά. Η Ντουντουνάκη τερμάτισε πέμπτη στη δεύτερη ημιτελική σειρά με χρόνο 57.25 σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Ωστόσο έχασε τη θέση για τον τελικό για έξι εκατοστά του δευτερόλεπτου και τελικώς κατετάγη στην ένατη θέση. Το κλάμα της μετά τον τερματισμό ήταν από τις πιο δυνατές στιγμές στην ελληνική αποστολή.

Φετινό ρεκόρ σημείωσε στα 200 μέτρα ελεύθερο ο Δημήτρης Μάρκος. Ο κολυμβητής του ΝΟ Καλαμακίου τερμάτισε στην πρώτη θέση την πρώτης προκριματικής σειράς με χρόνο 1:49.16, αρκετά κοντά στο ατομικό του ρεκόρ (1:48.88) που είχε σημειώσει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2019. Ο κολυμβητής κατετάγη στην 31η θέση, ενώ συμμετείχε και στα 800μ. ελεύθερο. Ο Μάρκος τερμάτισε στην πέμπτη θέση της δεύτερης προκριματικής σειράς του αγωνίσματος με χρόνο 7:58.68 που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας του πίσω από το ατομικό ρεκόρ στα 7:53.07 και κατετάγη στην 26η θέση.

Στην πέμπτη θέση της έκτης προκριματικής σειράς στα 100 μέτρα ύπτιο τερμάτισε ο Απόστολος Χρήστου. Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού με χρόνο 53.77 δευτερόλεπτα κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά με τον 15ο καλύτερο χρόνο. Στον ημιτελικό, ο Χρήστου τερμάτισε στην πέμπτη θέση της πρώτης σειράς με χρόνο 53.41 δευτερόλεπτα, που δεν ήταν ικανός να του δώσει το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος. Στα 100 μέτρα ελεύθερο ο Χρήστου κατέλαβε την έκτη θέση της έβδομη προκριματικής σειράς. Τερμάτισε σε 48.50 δευτερόλεπτα, πλησιάζοντας το ατομικό του ρεκόρ (48.39) αλλά αυτή η επίδοση δεν ήταν αρκετή για να του δώσει την πρόκριση για τα ημιτελικά. Ο Έλληνας κολυμβητής κατετάγη στη 18η θέση χάνοντας την πρόκριση για έξι εκατοστά του δευτερολέπτου.

Μακριά από μία επίδοση που θα της έδινε το εισιτήριο για τον τελικό έμεινε η ομάδα 4Χ100 ελεύθερο των ανδρών. Η ομάδα αποτελούμενη από τους Κριστιάν Γκολομέεβ, Απόστολο Χρήστου, Ανδρέα Βαζαίο και Οδυσσέα Μελαδίνη τερμάτισε στην όγδοη θέση της πρώτης προκριματικής σειράς με χρόνο 3:15.29, αρκετά μακριά από το πανελλήνιο ρεκόρ (3:13.39) που είχε σημειώσει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η ελληνική ομάδα κατετάγη στη 15η θέση ανάμεσα σε 16 ομάδες.

Δεν βγήκε η κούρσα στον Ανδρέα Βαζαίο στα 200 μέτρα μικτής ατομικής. Ο κολυμβητής του ΟΦ Νέας Ιωνίας τερμάτισε στην έβδομη θέση της πέμπτης προκριματικής σειράς και με χρόνο 1:58.84 έμεινε εκτός ημιτελικών. Ο κολυμβητής του Αλέξανδρου Νικολόπουλου με ατομικό ρεκόρ 1:57.98 παραδέχτηκε μετά το τέλος της κούρσας ότι ο ημιτελικός ήταν μέσα στις δυνατότητές του. Ο Ανδρέας Βαζαίος κατετάγη στην 24η θέση.

Πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε η ελληνική ομάδα 4Χ100 μικτή mixed. Η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τους Νόρα Δράκου, Άννα Ντουντουνάκη, Κωνσταντίνο Μερετσόλια και Απόστολο Χρήστου τερμάτισε στην έβδομη θέση της δεύτερης προκριματικής σειράς με χρόνο 3:44.77, βάζοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ με 3:45.38. Η ελληνική ομάδα κατετάγη στην 11η θέση.

Αρκετά μακριά από το πανελλήνιο ρεκόρ έμεινε η ομάδα 4Χ100 μικτή ανδρών. Η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τους Ευάγγελο Μακρυγιάννη, Κωνσταντίνο Μερετσόλια, Απόστολο Χρήστου και Ανδρέα Βαζαίο τερμάτισε στην έκτη θέση της δεύτερης προκριματικής σειράς με χρόνο 3:36.28 (3:34.41 το πανελλήνιο ρεκόρ). Η ελληνική ομάδα κατέλαβε τη 14η θέση.

Την αυλαία για την ελληνική αποστολής στις πισίνες έκλεισε ο Κριστιάν Γκολομέεβ στα 50 μέτρα ελεύθερο. Ο κολυμβητής του Εθνικού τερμάτισε πρώτος στην ένατη προκριματική σειρά με 21.66 δευτερόλεπτα και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά με τον τρίτο καλύτερο χρόνο. Το ίδιο εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του και στα ημιτελικά, καταλαμβάνοντας την 2η θέση που του έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό, τον πρώτο για τα χρώματα της Ελληνικής κολύμβησης μετά το 2004. Εκεί, ο 28χρονος κολυμβητής τερμάτισε σε 21.72 δευτερόλεπτα στον τελικό καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις ήταν η εμφάνιση του Άλκη Κυνηγάκη στα 10 χλμ ανοικτού νερού. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο πρωταθλητής της μαραθώνιας κολύμβησης, ύστερα από μία εντυπωσιακή εμφάνιση, τερμάτισε στην 5η θέση στη μαραθώνια κολύμβηση με χρόνο 1:49.29.2. Ο 22χρονος έκανε την καλύτερη εμφάνιση της, μέχρι τώρα, καριέρας του, στην πρώτη του παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το μέλλον αναμένεται λαμπρό για τον Έλληνα κολυμβητή.

ΠΟΛΟ

Επιτέλους μετάλλιο για την Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών. Η πιο πετυχημένη Ελληνική ομάδα, σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων, κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο για την χώρα μας σε ομαδικό άθλημα. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου μας χάρισε στιγμές υπερηφάνειας στο Τόκιο και με τρομερές εμφανίσεις έφτασε μέχρι τον τελικό, εκεί όπου ηττήθηκε από την υπερδύναμη του αθλήματος, Σερβία, με 13-10.

Κατά την εκπληκτική πορεία μας σε όλο το τουρνουά, η ομάδα επικράτησε 2 φορές των Ούγγρων, των 9 χρυσών μεταλλίων στο παρελθόν, και μάλιστα την μία στα ημιτελικά, ενώ άφησε εκτός συνέχειας το Μαυροβούνιο στα προημιτελικά. Η πορεία της εκπληκτικής αυτής παρέας μας ένωσε και μας έκανε περήφανους, χαρίζοντας μας στιγμές που θα μας μείνουν χαραγμένες για πάντα. Αυτό το αργυρό μετάλλιο αποτελεί δικαίωση για μια Εθνική ομάδα που συμμετείχε για 12η συνεχόμενη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Μακράν η πιο άτυχη Ελληνική συμμετοχή στο Τόκιο, καθώς στο ομαδικό γυναικών οι αθλήτριες μας δεν αγωνίστηκαν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Στο ντουέτο οι Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, αφού ξεπέρασαν την περιπέτεια τους με την νόσο COVID-19, εν τέλει ταξίδεψαν στο Τόκιο και πραγματοποίησαν εξαιρετικό πρόγραμμα στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης και κατέκτησαν 88,1167 βαθμούς στον προκριματικό, μία επίδοση όμως που δεν ήταν αρκετή να τους δώσει την πρόκριση για τον τελικό.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Χωρίς μετάλλιο ολοκληρώθηκαν στο Τόκιο οι προσπάθειες των Ελλήνων ιστιοπλόων, σε ένα αγώνισμα που παραδοσιακά μας έχει χαρίσει αμέτρητες στιγμές περηφάνιας. Αρχικά, ο Βύρων Κοκκαλάνης στην κατηγορία RSX ανδρών κατέλαβε την 11η θέση, ενώ στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών η Κατερίνα Δίβαρη κατέλαβε την 19η θέση. Στην κατηγορία 470 ανδρών οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο, Παύλος Καγιαλής και Παναγιώτης Μάντης κατέκτησαν την 8η θέση, και στην αντίστοιχη των γυναικών Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη κατέκτησαν την 15η θέση. Τέλος, στην κατηγορία FINN ο Γιάννης Μιτάκης τερμάτισε 12ος και στα Laser Radial η Βασιλεία Καραχάλιου τερμάτισε 9η, έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετικές κούρσες στην αρχή έχοντας φτάσει μέχρι και την 3η θέση. Στη συνέχεια όμως η πορεία της δεν ήταν ανάλογη, με αποτέλεσμα να πέσει στην τελική κατάταξη.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Το πρώτο χρονικά μετάλλιο της Ελλάδας ήρθε στην κωπηλασία. Ο Στέφανος Ντούσκος, στο μονό σκιφ αντρών, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με χρόνο 6:40.45, επίδοση που αποτελεί και Ολυμπιακό ρεκόρ. Στις γυναίκες, στην αντίστοιχη κατηγορία, η Αννέτα Κυρίδου κατετάγη 10η συνολικά, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά. Τέλος, το δίδυμο Μαρία Κυρίδου-Χριστίνα Μπούρμπου έκλεψαν τις εντυπώσεις στην δίκωπο, καθώς στον ημιτελικό κατέρριψαν στο παγκόσμιο ρεκόρ, είδαν όμως στην επόμενη κούρσα να τις το παίρνουν οι Νεοζηλανδές. Η πρόκριση στον τελικό ήρθε, το μετάλλιο όμως όχι, με τις Ελληνίδες να τερματίζουν 5ες.
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Στην ποδηλασία πίστας είχαμε την συμμετοχή του Χρήστου Βολικάκη, ο οποίος δεν κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα πόντων στο όμνιουμ και εγκατέλειψε την κούρσα. Στο άθλημα της ποδηλασίας δρόμου ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης τερμάτισε 63ος, ενώ στην ορεινή ποδηλασία ο Περικλής Ηλίας τερμάτισε 35ος.
ΤΕΝΙΣ
Στο τένις οι μεγάλες φιλοδοξίες που είχαμε με τις συμμετοχές των Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρίας Σάκκαρη, δεν μετουσιώθηκαν σε κάποιο μετάλλιο. Αρχικά, στους άνδρες ο Στέφανος αποκλείστηκε στον 3ο γύρο από τον Γάλλο Ούγκο Ουμπέρ με 1-2 σετ, ενώ στις γυναίκες η Σάκκαρη έχασε επίσης στον 3ο γύρο από την, μετέπειτα χάλκινη Ολυμπιονίκη, Ελίνα Σβιτόλινα. Οι δύο πρωταθλητές μας, μετά τους αποκλεισμούς τους, ένωσαν τις δυνάμεις στο μικτό διπλό, όμως ηττήθηκαν στα προημιτελικά από τους Αυστραλούς Πιρς και Μπάρτι.
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
Στο αγώνισμα της σκοποβολής είχαμε την συμμετοχή, της σημαιοφόρου μας, Άννας Κορακάκη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι και στα 25μ. σπορ πιστόλι, πέρασε στον τελικό, όπου κατέλαβε την 6η θέση. Στο σκιτ αντρών ο Νίκος Μαυρομάτης κατέλαβε την 20η θέση και δεν προκρίθηκε στον τελικό.
ΠΑΛΗ
Στην πάλη ο Γιώργος Πιλίδης ηττήθηκε στον 1ο γύρο των 65 κιλών ελευθέρας, ενώ η Μαρία Πρεβολαράκη αποκλείστηκε επίσης στον 1ο γύρο στα 53 κιλά ελευθέρας πάλης.
ΤΖΟΥΝΤΟ

Την ήττα με τρεις ποινές υπέστη ο Έλληνας τζουντόκα, Αλέξης Ντανατσίδης και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Ολυμπιακού τουρνουά, καθώς ηττήθηκε από τον Καναδό, Βαλουά Φορτιέ, στην φάση των 32. Την έβδομη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πέτυχε η Ελισάβετ Τελτσίδου. Ο λόγος για την κορυφαία Ελληνίδα τσουντόκα, η οποία ήταν εξαιρετική στις αναμετρήσεις της στη διοργάνωση, με τις εμφανίσεις της να μας γεμίζουν προσδοκίες ακόμη και για ένα μετάλλιο. Η τελική της έβδομη θέση, όμως και πάλι αποτελεί μία σημαντική διάκριση για την ίδια και την χώρα μας. Η αθλήτρια βρισκόταν σε τρομερή κατάσταση, αλλά έχασε τον τελευταίο της αγώνα στο ρεπεσάζ με «χρυσό σκορ» απέναντι στην πολιτογραφημένη Γερμανίδα Τζιοβάνα Σκοτσιμάρο.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Στην ενόργανη γυμναστική καμαρώσαμε για ακόμα μία φορά, τον άρχοντα των κρίκων, Λευτέρη Πετρούνια. Ο Έλληνας πρωταθλητής με εκπληκτικό πρόγραμμα στον τελικό, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, λαμβάνοντας συνολικά 15.200 βαθμούς.

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
Η Ευαγγελία Ψάρρα ηττήθηκε στην φάση των 64 από την αθλήτρια από την Κινέζικη Ταιπέι, Λιν.
ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
Ο Παναγιώτης Γκιώνης εκπροσώπησε για ακόμα μία Ολυμπιάδα την Ελλάδα στο άθλημα του πινγκ πονγκ. Ο Έλληνας πρωταθλητής αρχικά απέκλεισε τον Σέρβο Πέτο με 4-0 σετ και στην φάση των 64 τον Αιγύπτιο Σαλέχ με 4-1. Στην φάση των 32 αντιμετώπισε το νο10 του ταμπλό, τον Κορεάτη Γιεόνγκ, σε ένα επικό παιχνίδι. Δυστυχώς ο Γκιώνης απόλεσε 8 match ball και τελικά ηττήθηκε με 4-3 στα σετ.
ΞΙΦΑΣΚΙΑ
Άδοξο τέλος είχε η παρουσία της Δώρας Γκουντούρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς ηττήθηκε από την Γιαπωνέζα  Μισάκι Εμούρα και αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο.
ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ
Η Φένια Τζέλη ηττήθηκε στον 1ο γύρο από την Ρωσίδα Μινίνα, η πορεία της τελευταίας όμως μέχρι τον τελικό της έδωσε το δικαίωμα να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στο ρεπεσέζ. αποκλείστηκε. Εκεί ηττήθηκε από αθλήτρια από τον Νίγηρα Μπεν Γιουσούφ και αποκλείστηκε οριστικά.
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
Στο άθλημα της άρσης βαρών είχαμε την συμμετοχή του Περικλή Ιακωβίδη στα 96 κιλά, με τον Έλληνα πρωταθλητή να τερματίζει 11ος στην κατηγορία του. Η στιγμή που έμεινε χαραγμένη σε όλο το Ελληνικό κοινό, έγινε κατά την συνέντευξή του, μετά το τέλος του αγώνα, όπου ανακοίνωσε με δάκρυα στα μάτια την αποχώρησή του από το αγώνισμα, καταγγέλλοντας ουσιαστικά την αδιαφορία της ομοσπονδίας στις προσπάθειές του. Η κινητοποίηση του κόσμου και το ενδιαφέρον για τον αγώνα του, τον έκαναν να αλλάξει την απόφασή του και να επιστρέψει στην ενεργό δράση.
Ο Ελληνικός αθλητισμός δίνει τώρα ραντεβού σε τρία χρόνια στο Παρίσι, εκεί όπου ελπίζουμε ότι θα ζήσουμε αντίστοιχες στιγμές με την Ολυμπιάδα του Τόκιο, ελπίζοντας ταυτόχρονα ότι θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε τις προσπάθειες των αθλητών μας, σε γεμάτα γήπεδα και σε μία διοργάνωση που θα θυμίζει τις εποχές προ κορονοϊού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ