Έφτασε στο Παρίσι η Ολυμπιακή σημαία

Έφτασε στο Παρίσι η Ολυμπιακή σημαία

Στη Γαλλία βρίσκεται πλέον η σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων, με το Παρίσι να ετοιμάζεται ήδη ώστε να φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού το 2024.

H σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων έφτασε τη Δευτέρα (9/8) στο Παρίσι και τη Γαλλία, με τους διοργανωτές του 2024 να αναφέρουν πως θα προσπαθήσουν να το αθλητικό θέαμα ανοιχτό σε όλο τον κόσμο, μετά την πανδημία του Covid-19 που έπληξε τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, κυμάτισε τη σημαία που της παρέδωσαν στο Τόκιο στην τελετή παράδοσης, κατά την έξοδό της από το αεροσκάφος επιστρέφοντας στη γαλλική πρωτεύουσα, με μερικούς από τους τελευταίους αθλητές της χώρας που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 θα είναι κάτι πολύ θετικό για τη χώρα μας. Έρχονται σε μια καλή στιγμή. Το Παρίσι έχει πάρει πολλά μαθήματα από την εμπειρία του Τόκιο», είπε η Αν Ινταλγκό στους δημοσιογράφους.

«Θέλουμε να βρούμε τρόπους για να ανοίξουμε τους Αγώνες στον κόσμο», δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Παρισιού, Τόνι Εστανγκέ. «Η εστίασή μας είναι να βγάλουμε τον αθλητισμό από τους παραδοσιακούς χώρους και να τον φέρουμε κοντά στον κόσμο. Πρέπει να εξισορροπήσουμε την παράδοση των Ολυμπιακών Αγώνων με τη δημιουργικότητα και την καινοτομία», πρόσθεσε πρόσθεσε ο τρεις φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης του κανό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ