Στο Προεδρικό Μέγαρο τα μέλη της ελληνικής αποστολής των Ολυμπιακών Aγώνων (pics)

Στο Προεδρικό Μέγαρο τα μέλη της ελληνικής αποστολής των Ολυμπιακών Aγώνων (pics)

Η πλειοψηφία των μελών της ελληνικής αποστολής που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες, επισκέφθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν τα μέλη της ελληνικής αποστολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, προκειμένου να συναντήσουν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Με συνοδεία του προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου και του Γ.Γ Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, όπως και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, μέλη από όλα τα αθλήματα που έδωσαν το «παρών» στο Τόκιο, συνάντησαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία τούς υποδέχτηκε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

«Αποτελείτε πρότυπα για τους νέους μας, διδάσκοντάς τους την έννοια της ευγενούς άμιλλας, της αφοσίωσης στον στόχο, της υπέρβασης των εμποδίων προς χάριν του ιδεώδους», ανέφερε στο καλωσόρισμά της η κ. Σακελλαροπούλου, και προέτρεψε τους αθλητές να συνεχίσουν να χαρίζουν επιτυχίες και κάνουν περήφανους όλους τους Έλληνες.

Επιπλέον, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τόνισε πως η προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες αθλητές είναι πολλές φορές, παραπάνω από τις ψυχικές και τις σωματικές τους δυνάμεις.

« Είμαστε υπερήφανοι και συγκινημένοι όχι μόνο για τα μετάλλια και τις επιτυχίες σας, που δίνουν χαρά σε όλους τους Έλληνες. Αλλά για την ψυχική δύναμη, την πνευματική συγκέντρωση, την αδάμαστη βούληση με τις οποίες προσήλθατε στον αθλητισμό, και για το σθένος που επιδεικνύετε καθημερινά στην αναμέτρησή σας με το σώμα και τα όριά του».

Η ΠτΔ, επιπλέον, αναφέρθηκε στις συνθήκες της «νέας κανονικότητας» λόγω κορωνοϊού, η οποία επηρέασε τον ελληνικό αθλητισμό στο σύνολό του. «Με την αφοσίωσή σας στον σκοπό και την επιμελή προετοιμασία σας κατορθώσατε να υπερβείτε τις δυσκολίες τις οποίες είχατε να αντιμετωπίσετε λόγω πανδημίας. Γνωρίζαμε ότι οι επιπτώσεις της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, από την οποία δεν έχουμε ακόμη εξέλθει, θα είχαν σοβαρές επιπτώσεις σε τεχνικό, αγωνιστικό, αλλά και ψυχολογικό επίπεδο. Εσείς όμως αποδείξατε ότι δεν πτοείστε από τις αντιξοότητες και ότι καταφέρνετε να κάνετε πράξη το «ευ αγωνίζεσθαι», το πρόταγμα των Ολυμπιακών Αγώνων από αρχαιοτάτων χρόνων».

Τέλος, κατέληξε με ένα ελπιδοφόρο μήνυμα σχετικά με την υποχρέωση που έχει η Πολιτεία απέναντι στους Έλληνες αθλητές. «Πολλοί από σας με μοναχική προσπάθεια, με ελάχιστη υποστήριξη κατά τη φάση της προετοιμασίας σας, αλλά με πείσμα και επιμονή που αγγίζει τα όρια του ηρωισμού. Η Πολιτεία, εκτιμώντας αυτή σας την υπέρβαση, οφείλει να στέκεται συμπαραστάτης σε όλη την πορεία σας. Όχι μόνο στις ευχάριστες αλλά και στις δύσκολες στιγμές».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ