Το CAS δικαίωσε την Βαλίεβα – Συνεχίζει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Το CAS δικαίωσε την Βαλίεβα – Συνεχίζει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Το CAS αποφάσισε ότι η Καμίλα Βαλίεβα θα συνεχίσει να αγωνίζεται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες παρά την παραβίαση του κανονισμού αντιντόπινγκ.

Στο κενό έπεσε η προσφυγή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κατά τη απόφασης της RUSADA να δώσει προσωρινή άδεια στην Καμίλα Βαλίεβα.

Η 15χρονη Ρωσίδα, που άφησε τον κόσμο άφωνο με τις δύο τετραπλές περιστροφές της στο ομαδικό των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, είχε βρεθεί θετική σε απαγορευμένη ουσία (τριμεταζιδίνη, ένα φάρμακο για την καρδιά) λίγο μετά τον αγώνα της και της είχε απαγορευτεί η συμμετοχή στο ατομικό.

Το CAS επικαλέστηκε «εξαιρετικές περιστάσεις» για την απόφασή του, συμπεριλαμβανομένης της ιδιότητας της Βαλίεβα ως «προστατευμένου ατόμου» σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ, «σοβαρών ζητημάτων» στη διαδικασία κοινοποίησης του αποτελέσματος των ελέγχων και το γεγονός ότι μια τιμωρία θα μπορούσε να της προκαλέσει «ανεπανόρθωτη βλάβη».

Το δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση της Ρωσικής Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ. Επειδή η Βαλίεβα δεν είναι ακόμη 16 ετών, θεωρείται «προστατευμένο άτομο» σύμφωνα με τον κώδικα αντιντόπινγκ της WADA

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ