Μεγάλη καινοτομία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Μεγάλη καινοτομία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Τι διαφορετικό θα δούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το προσεχές καλοκαίρι...

Περίπου 11.000 θέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού σε δύο διαφορετικούς χώρους είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένο πλαστικό, καθώς οι διοργανωτές προσπαθούν να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα της διοργάνωσης.

Στο εργοστάσιό της στο Ορμπεβιλιέ, ακριβώς βόρεια του κεντρικού Παρισιού, η «Le Pave», μια εταιρεία που δημιουργήθηκε το 2018, μετατρέπει 100 τόνους ανακυκλωμένου πλαστικού σε θέσεις θεατών για την Adidas Arena, που θα φιλοξενήσει αγώνες μπάντμιντον και ρυθμικής γυμναστικής- και το υδάτινο κέντρο, όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες καταδύσεων, καλλιτεχνικής κολύμβησης και υδατοσφαίρισης.

Διαβάστε επίσης: Μεντιλίμπαρ: «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε αντίπαλο»

«Έχουμε λίγους περισσότερους από 50 ανακυκλωτές με τους οποίους συνεργαζόμαστε, που συλλέγουν τα απορρίμματα, που θα ταξινομούν τους κίτρινους κάδους ανακύκλωσης, όπου υπάρχουν όλα τα απορρίμματά συσκευασίας», είπε ο εμπορικός διευθυντής της Le Pave, Μπενζαμιν Σεντ Μαρντ, μιλώντας στο Reuters.

«Θα ταξινομήσουν, θα διαχωρίσουν τα διάφορα πλαστικά. Θα ανακτήσουμε διαφορετικές μορφές πλαστικού, αλλά κυρίως αυτές που αποτεφρώνονται ή θάβονται για να φτιάξουμε το υλικό. Και έτσι εκεί, θα καθαριστεί, θα θρυμματιστεί και θα φτάσει εδώ με τη μορφή κόκκων ή αλεσμένου υλικού. Και μετά φυσικά θα ελέγξουμε την τεχνική τους ικανότητα, ότι έχουμε μόνο ένα υλικό μέσα σε αυτό. Χρησιμοποιώντας ένα θερμο- τεχνική συμπίεσης, θα κάνουμε το πάνελ σε αρκετά πυκνά, αρκετά σκληρά πάνελ, τα οποία θα μας επιτρέψουν να φτιάξουμε καθίσματα με αυτό.»

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ