Αναβλήθηκε η πρόβα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω ανόδου της στάθμης των νερών στον Σηκουάνα

Αναβλήθηκε η πρόβα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω ανόδου της στάθμης των νερών στον Σηκουάνα

Γιατί συνέβη η άνοδος της στάθμης - Τι αναφέρουν οι διοργανωτές

Αναβολή της πρόβας της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού λόγω πλημμυρών που έχουν επηρεάσει τον Σηκουάνα!

Η πρόβα ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, 8 Απριλίου και θα συμμετείχαν ορισμένα σκάφη που ανήκουν στο «γκρουπ 2». Ωστόσο οι πλημμύρες των τελευταίων ημερών έχουν επηρεάσει τον Σηκουάνα ανεβάζοντας τη στάθμη και τη ροή των υδάτων, γεγονός που προκαλεί προβλήματα σε κάποια σκάφη, καθώς δεν μπορούν να περάσουν με ασφάλεια κάτω από τις γέφυρες.

Όπως σημειώνει η «Le Parisien», η διοργάνωση της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στον Σηκουάνα κάθε άλλο παρά ένα μακρύ, ήσυχο ποτάμι είναι.

Μετά την τρομοκρατική απειλή που ανάγκασε τις Αρχές να μειώσουν σημαντικά τον αριθμό των θεατών, ήρθε η σειρά των φυσικών στοιχείων να θέσουν τα δικά τους εμπόδια.

Η προγραμματισμένη πρόβα της επόμενης Δευτέρας ορίστηκε πλέον για τις 27 Μαΐου.

Οι συνθήκες του ποταμού πρέπει να είναι ίδιες με αυτές που θα επικρατούν τον Ιούλιο, χωρίς βέβαια να μπορεί να αποκλειστεί η περίπτωση πως στα μέσα του καλοκαιριού δεν θα υπάρξουν νέες πλημμύρες.

Η οργανωτική επιτροπή υποστηρίζει πάντως πως η αναβολής της δοκιμής δεν έχει καμία επίπτωση στη διοργάνωση της τελετής έναρξης.

Μια πρώτη πρόβα είχε γίνει πέρυσι τον Ιούλιο με την παρουσία περίπου σαράντα σκαφών του «γκρουπ 1» για την υποδοχή των αθλητών. Οι διοργανωτές ήθελαν να συλλέξουν πολύτιμες πληροφορίες για τη διάρκεια της παρέλασης, τους ελιγμούς και τις βιντεοσκοπήσεις.

Συνολικά 180 σκάφη μήκους 8-85 μέτρων θα συμμετάσχουν στην τελετή έναρξης. Τα μισά (94) προορίζονται για την υποδοχή των αθλητικών αποστολών, ενώ τα υπόλοιπα θα είναι αφιερωμένα στις ομάδες ασφαλείας και στους τεχνικούς που θα επιδιορθώνουν πιθανές βλάβες στα σκάφη.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ