Με ελληνικό χρώμα η φλόγα ταξιδεύει για τη Γαλλία (pics)

Με ελληνικό χρώμα η φλόγα ταξιδεύει για τη Γαλλία (pics)

Η Αναστασία Σκιαδά μιλάει στο In.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της – μέσω θαλάσσης – για τη Γαλλία και συγκεκριμένα για τη Μασσαλία. Ταξιδεύει με «Μπελέμ» και το In βρέθηκε στην καρδιά του ιστορικού ιστιοφόρου λίγο πριν τον απόπλου και μίλησε με την μοναδική Ελληνίδα του πληρώματος, την Αναστασιά Σκιαδά.

H Αναστασία Σκιαδα έτοιμη για το ταξίδι της ζωής της.

«Νιώθω πολύ υπερήφανη που εκπροσωπώ τη χώρα μου και που με αυτό τον τρόπο θα ενώσω δύο χώρες που αγαπώ πάρα πολύ, τη Γαλλία και την Ελλάδα» λέει στο In η φοιτήτρια γαλλικής φιλολογίας που άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Διαβάστε επίσης: Άστον Βίλα – Τσέλσι 2-2: Γλίτωσαν τα χειρότερα, αλλά έχασαν δύο παίκτες οι «χωριάτες» πριν τον Ολυμπιακό

Μοναδική εμπειρία για την Αναστασιά Σκιαδά, που είναι η μόνη Ελληνίδα του πληρώματος.

«Το Γαλλικό Ινστιτούτο έψαχνε μία κοπέλα να μιλάει γαλλικά και έτσι βρέθηκα μπροστά σε αυτή την ευκαιρία. Δεν έχω σχέση με τον αθλητισμό παρότι μια φορά στο παρελθόν είχα δουλέψει σε ιστιοπλοϊκό ένα καλοκαίρι. Έτσι δεν φοβάμαι τη θάλασσα και ευτυχώς δεν ανακατεύομαι (γέλια). Οπότε όλα καλά» μας λέει η νεαρή φοιτήτρια που το γαλλικό πλήρωμα την έχει δεχτεί πάρα πολύ ζεστά. «Μου φέρονται πολύ ευγενικά και ωραία και εγώ τους μαθαίνω τα πρώτα τους ελληνικά. Καλημέρα, τι κάνεις και άλλα. Νιώθω πολύ όμορφα, που θα είμαι μέλος με άλλους 15 νέους και νέες από τη Γαλλία και θα βοηθάμε το πλήρωμα. Θα είναι μια ομαδική προσπάθεια».

Το ιστιοφόρο Μπελεμ

Όσο για το πως περιμένει να ζήσει αυτές τις 12 μέρες του ταξιδιού από τον Πειραιά μέχρι τη Μασσαλία, δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της.

«Θα είναι μια εμπειρία ζωής. Ανυπομονώ για τη στιγμή που θα περάσουμε μέσα από τη Διώρυγα της Κορίνθου, θα είναι κάτι μαγευτικό.. Περιμένω να θαυμάσω το μεγαλείο της φύσης ουρανό και θάλασσα κατά τη διάρκειά του ταξιδιού μας» κατέληξε η Αναστασία Σκιαδά και ετοιμάστηκε για το ταξίδι ζωής.

Την Ολυμπιακή Φλόγα ανέβασε στο «Μπελέμ» (το οποίο ναυπηγήθηκε πρώτη φορά το 1896, την χρονολογία των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας) υπό τη συνοδεία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής «Παρίσι 2024» και χρυσός ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Τόνι Εστανγκέ και την παρέδωσε στον καπετάνιο του ιστιοφόρου Αϊμερικ Ζιμπέ.

Η ελληνική τριήρης Ολυμπιας

Φυσικά οι διοργανωτές σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις πήρε και εφεδρικά άλλα πέντε φαναράκια με την Ολυμπιακή Φλόγα τα οποία βρίσκονται ήδη στη Γαλλία (ταξίδεψαν αεροπορικώς την περασμένη Τρίτη) και θα φυλαχθούν για κάθε πιθανό απρόοπτο εάν σβήσει η πρώτη λάμπα η οποία ταξιδεύει με το ιστιοφόρο.

Στην αποβάθρα βρίσκονταν και δύο σπουδαίες Γαλλίδες αθλήτριες, η Γκαμπριέλα Παπαδάκη, με ελληνική καταγωγή και ίσως η κορυφαία στον κόσμο στο καλλιτεχνικό πατινάζ στον πάγο και η Μπεατρίς Χες, παραολυμπιονίκης της κολύμβηση με πολλά ολυμπιακά μετάλλια (20 χρυσά και 5 ασημένια !) αρκετά εκ των οποίων είχε πάρει στην Αθήνα το 2004.

Παρών και ο Ρισάρ Ντακουρί ο διάσημος μπασκετμπολίστας που είχαμε γνωρίσει εδώ από τις μάχες της Εθνικής μας ομάδας με τη Γαλλία αλλά και των ελληνικών ομάδων με τη Λιμόζ στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές αυτής του 1990.

Το Μπελέμ θα το συνοδέψει μέχρι ένα σημείο και η δική μας ελληνική τριήρης «Ολυμπιάς», ένα σκάφος που ναυπηγήθηκε το 1987 για λογαριασμό του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και αποτελεί ομοίωμα αρχαίας ελληνικής τριήρους.

Όσον αφορά τη λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους, όπως μας είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Θανάσης Βασιλειάδης:

«Ήταν από τις καλύτερες όλων των εποχών με απίστευτη ανταπόκριση του κόσμου όπου σε κάθε πόλη στην περιφέρεια μας περίμεναν 3000-4000 θεατές και το ζούσαν με την ψυχή τους».

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ