Μουντιάλ: «Κέρδη» ο Ολυμπιακός στο… χρηματιστήριο

Μουντιάλ: «Κέρδη» ο Ολυμπιακός στο… χρηματιστήριο

Με τρεις παίκτες στους «16» αλλά και διαδοχικά limit up ο Ολυμπιακός είναι στη λίστα με τους κερδισμένους του Μουντιάλ

Συμμετέχει και ο Ολυμπιακός στο Μουντιάλ; Προφανώς. Συμμετέχει όπως κάθε club που σε αυτό το μεγάλο γεγονός προσφέρει ποδοσφαιριστές και με έναν τρόπο κάνει τη μπάλα να… γυρίζει.

Με τέσσερις ξεκίνησαν οι Ερυθρόλευκοι -Ινμπόμ Χουάνγκ, Ουί Τζο Χουάνγκ, Παπ Αμπού Σισέ, Πιέρ Κούντε – ξεκίνησαν οι Ερυθρόλευκοι, με τρεις συνεχίζουν (ας όψεται ο αποκλεισμός του Καμερούν) και αν μη τι άλλο ως εδώ με μπόλικα «κέρδη» από διαδοχικά limit up των «μετοχών» στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Διαβάστε επίσης: Τι ισχύει με το συμβόλαιο του Ρέτσου 

Διότι προφανώς και είναι και αυτό ένα «κομμάτι» του παιχνιδιού σε τούτο το παγκόσμιο παζάρι. Ποδοσφαιριστές που καταφτάνουν εκεί με μια χρηματιστηριακή τιμή «α» και που επιστρέφουν από εκεί με μια διαφορετική ανάλογα με την… περιπέτεια που προκύπτει ενδιάμεσα.

Ο Ινμπόμ Χουάνγκ για παράδειγμα είναι έπειτα από τα πρώτα 48 ματς της διοργάνωσης (48/64 άρα 2/3) ένα από τα κεντρικά χαφ που συζητιούνται ως x factor ολόκληρης της διοργάνωσης. Στα 26 του και ουσιαστικά τώρα βγήκαν σε κοινή θέα όλα εκείνα τα «ταλέντα» που έχουν ξετρελάνει κόσμο και κοσμάκη από τον Αύγουστο στα μέρη μας.

Τρίτος λέει σε πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου  (89 με επίδοση 66%) πίσω από τον Πέδρι της Μπαρτσελόνα που η τιμή του έχει σπάσει την «κατοστάρα» σε εκατ ευρώ και τον Ροντρίγκο Ντε Πολ της Ατλέτικο που το καλοκαίρι –στα 28 του- για να δέσει στο «Μετροπολιτάνο» οι Ροχιμπλάνκος δαπάνησαν για χάρη του 35 εκατ ευρώ. Και τώρα ήρθε η ώρα να σταθεί απέναντι σε κοτζάμ Βραζιλία

Ως ελεύθερο τον απέκτησε ο Ολυμπιακός τον Κορεάτη το καλοκαίρι μέσω της… σπόντας που προκάλεσε η κατάρρευση της ρωσικής αγοράς. Και ομολογουμένως σήμερα κανείς δεν είναι σε θέση να προσεγγίσει την χρηματιστηριακή άξια του: Μακράν του δεύτερου το πιο σημαντικό έμψυχο περιουσιακό στοιχείο του club μέσα σε χρόνο ρεκόρ.

Και για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις: Δεν παραχωρείται ο Χουάνγκ από τον Ολυμπιακό και αυτό το ξέρουν ήδη αρκετές ομάδες που έκαναν πριν από μερικές εβδομάδες τη σχετική ερώτηση στο TransferRoom του Βερολίνου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι Ερυθρόλευκοι δεν γνωρίζουν τι κρατούν πια στα χέρια τους.

Την ίδια στιγμή «κέρδη» προσφέρουν και δύο άλλοι δικοί τους ποδοσφαιριστές που δεδομένα είναι στην «αγορά» εν όψει Ιανουαρίου: Ο Πιέρ Κούντε που ως εδώ δεν έχει κερδίσει θέση στο «πλάνο» του Μίτσελ και ο Παπ Αμπού Σισέ που ήδη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον κάποιων ομάδων από τη Γαλλία (που επιμένουν να δίνουν προτεραιότητα σε ποδοσφαιριστές που μιλούν τη γλώσσα τους). Ο Κούντε ήταν βασικός στο 3-3 με τη Σερβία, αλλά και στη χθεσινή επικράτηση επί της Βραζιλίας που είχε να χάσει ματς σε φάση ομίλων από τον… προηγούμενο αιώνα (1998-Νορβηγία).

Το καλοκαίρι εμφανίστηκαν δύο Γερμανικές ομάδες για τον Κούντε που προσέφεραν «δανεισμούς» με οψιόν αγοράς. Μετά από την παρουσία του στο Μουντιάλ το μόνο βέβαιο είναι ότι μπορεί να γίνει αιτία για καλύτερες προτάσεις ή ακόμη και για να κερδίσει μια δεύτερη ευκαιρία από τον Μίτσελ (αν και αυτό με την προσθήκη και του Παϊτίμ Κασάμι στο rotation μοιάζει δύσκολο).

 

Και όσο για τον Σισέ; O 27χρονος κεντρικός αμυντικό που πριν από έναν χρόνο κέρδισε και το Africa Cup of Nations με τη Σενεγάλη, αγωνίστηκε και στα τρία παιχνίδια της φάσης των ομίλων. Ήταν βασικός στην πρεμιέρα με αντίπαλο την Ολλανδία, έπαιξε σαν αλλαγή στις νίκες με αντιπάλους το Κατάρ και το Εκουαδόρ. Αύριο αντιμετωπίζει την Αγγλία και αυτό τα λέει σχεδόν όλα από μόνο του. Η κόντρα με κάποιους από τους καλύτερους επιθετικούς των καιρών μας

Μόνο για τον Ουί Τζο Χουάνγκ δεν έχει προκύψει κάτι ουσιαστικά από τους «Ερυθρόλευκους» του Μουντιάλ, πέρα από τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία της πρεμιέρας κόντρα στην Ουρουγουάη. Ο Ουί Τζο όμως δεν ανήκει στον Ολυμπιακό (είναι δανεικός από τη Φόρεστ) και δεν έχει και δικαίωμα στο δεύτερο μισό της σεζόν να μετακομίσει σε ομάδα της Ευρώπης –από τη στιγμή που πριν από τους Πειραιώτες πήρε χρόνο συμμετοχής στη Μπορντό-. Αν καταφέρει να μπει στην εξίσωση έστω και καθυστερημένα; Θα είναι ένα επιπλέον καλό νέο καθώς ενδεχομένως θα προκαλέσει πιο εύκολα το ενδιαφέρον ομάδων από το MSL που ήδη «τσεκάρουν» διακριτικά την περίπτωση του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ