Ταϊγανίδης – «Τελευταίοι μου αγώνες αυτοί οι Παραολυμπιακοί»

Ταϊγανίδης – «Τελευταίοι μου αγώνες αυτοί οι Παραολυμπιακοί»

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τις πισίνες.

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης αποφάσισε να βάλει τέλος στην κολυμβητική του καριέρα, μετά από 35 χρόνια ως αθλητής. Την Παρασκευή (27/8) έχασε για μια χεριά το χάλκινο μετάλλιο, τερματίζοντας τέταρτος στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο κατηγορίας S12, με χρόνο 1:02.16.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) μίλησε για όλα, εξηγώντας και την απόφασή του αυτή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Μπορώ να πω ότι ήταν οι τελευταίοι μου Αγώνες ως αθλητής. Ολοκληρώνεται μία καριέρα 35 ολόκληρων χρόνων ως ενεργός αθλητής στη κολύμβηση με τον καλύτερο τρόπο. Προσπάθησα να κατακτήσω ένα ακόμη μετάλλιο για τη χώρα μου, αλλά αυτό δεν μπόρεσε να έρθει γιατί τρεις εβδομάδες πριν από τους Αγώνες, είχα ένα ατύχημα και ουσιαστικά ήρθα εδώ, στο Τόκιο, με το ιατρικό team του Σπύρου και προσπαθήσαμε να μπορέσουμε να στρώσουμε το χέρι, να κολυμπήσουμε και εν τέλει καταφέραμε να κολυμπήσουμε!

Η 4η θέση είναι μια θέση, την οποία χάρηκα πάρα πολύ. Την αποδέχομαι για το τελείωμα μου. Είμαι ευτυχισμένος, είμαι χαρούμενος. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον πρόεδρο της ΕΠΕ, Χρήστο Καλούδη, που είναι δίπλα μας! Μας στηρίζει, τρέχει, δεν είμαστε παραπονεμένοι. Είμαστε ενθουσιασμένοι και εύχομαι η συνέχεια να είναι πάρα πολύ καλύτερη.

Ουσιαστικά, θα ήθελα, τώρα που ολοκλήρωσαν την καριέρα μου ως ενεργός αθλητής να ασχοληθώ μα την ανάπτυξη του δικού μου αθλήματος. Είναι ο χώρος που με έχει ευεργετήσει. Έχω κερδίσει τα πάντα από αυτόν τον χώρο. Θέλω να παρακινήσω τα νέα παιδιά να έρθουν να αθληθούν, να φύγουν από το «PlayStation». Ο αθλητισμός δημιουργεί χαρακτήρα, δημιουργεί δύναμη και πιστεύω πως θέλουν να νιώσουν αυτήν την χαρά, όπως την ένιωσα και εγώ».

Φυσικά δεν ξέχασε να ευχαριστήσει και όλους τους υπόλοιπους συναθλητές του:

«Ευχαριστώ όλη την ομάδα που βρίσκεται εδώ αυτή την στιγμή και κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες».

Ο Ταϊγανίδης ολοκληρώνει την αθλητική του σταδιοδρομία, έχοντας κατακτήσει 10 μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, 4 χρυσά, 4 αργυρά και 2 χάλκινα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ