Έγινε η κηδεία του Τζακ Τσάρλτον (vid)

Έγινε η κηδεία του Τζακ Τσάρλτον (vid)

Αρκετά φορτισμένο ήταν το κλίμα στην κηδεία του θρύλου της Λιντς, Τζακ Τσάρλτον με το Άσινγκτον να του λέει το τελευταίο αντίο.

Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στο Άσινγκτον και τόπο καταγωγής του Τζακ Τσάρλτον για ένα τελευταίο «αντίο». Ο «θρύλος» της Λιντς άφησε την τελευταία του πνοή πριν από 10 ημέρες, ρίχνοντας σε «πένθος» όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα της Αγγλίας.

Ο Βρετανός αμυντικός αγωνίστηκε σε 773 παιχνίδια με την φανέλα της Λιντς σε ένα διάστημα 23 χρόνων (από τοπ 1952 μέχρι το 1973). Ταυτόχρονα, ήταν 35 φορές διεθνής με την Αγγλία, με την οποία κατέκτησε και το Παγκόσμιο Κύπελλο, το 1966. Ακόμα, παρά την θέση του, είναι ο ένατος σκόρερ στην ιστορία των «λευκών» με 96 τέρματα. Ακόμα, υπήρξε και ως προπονητής, με μεγαλύτερη επιτυχία, η δεκαετία 1986- 1996, όταν οδήγησε την εθνικής Ιρλανδίας στα τελικά δύο Μουντιάλ και ενός EURO. Εκτός από το ρεκόρ συμμετοχών, ο Τσάρλτον κατέκτησε από ένα πρωτάθλημα Αγγλίας, FA Cup, Charity Shield, League Cup αλλά και δύο Inter-Cities Fairs Cup. Μάλιστα, ως προπονητής, αναδείχθηκε κορυφαίος Άγγλος προπονητής της χρονιάς, το 1974. O «Big Jack» φόρουσε μόνιμα τον αριθμό «5» ενώ ήταν βασικός στον τελικό του Μουντιάλ κόντρα στην Δυτική Γερμανία, όπου οι Άγγλοι νίκησαν με 4-2 στην παράταση. Αυτός είναι και ο τελευταίος τίτλος των «λιονταριών» σε μεγάλη διοργάνωση, μέχρι σήμερα.

Ο κόσμος του Άσινγκτον βγήκε να αποχαιρετίσει για μία τελευταία φορά τον δικό του «Μπιγκ Τζακ», τον άνθρωπο που μαζί με τον μικρό του αδερφό, Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, έστεψαν την Αγγλία, Πρωταθλήτρια Κόσμου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ