Ο Jason Momoa δεν χρειάζεται βασίλεια για να κυβερνήσει

Ο Jason Momoa δεν χρειάζεται βασίλεια για να κυβερνήσει

Ο δρόμος για να γίνεις Khal είναι δύσκολος και ο ηθοποιός το ξέρει καλά. Γι αυτό και είναι ξεχωριστός.

Καλώς ή κακώς, τα ονόματα κάποιων ηθοποιών συνδέονται πάντα με κάποιους από τους ρόλους τους. Δεν είναι τυχαίο που στο ευρύτερο κοινό ο Momoa έχει συνδεθεί με τον Khal Drogo. Για όσους έχουν διαβάσει τα βιβλία του «Game of Thones», ο Momoa ήταν μία ευχάριστη έκπληξη καθότι έδωσε το 100% που απαιτούσε ο πολεμοχαρής χαρακτήρας του. Όσοι πάλι τον γνώρισαν μόνο μέσα από την τηλεοπτική σειρά, τον λάτρεψαν από την πρώτη σκηνή.

Ο Χαβανέζος γίγαντας συνέχισε την πορεία του ως Κόναν στην ομώνυμη ταινία και στο πλευρό του Ben Affleck ως Aquaman στο «Justice League». Σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσες να πεις πως ταξιδεύει από τον έναν σκληροτράχηλο ρόλο στον άλλο, καταφέρνοντας παράλληλα να διακριθεί μέσα και από την πρώτη σκηνοθετική του προσπάθεια το 2014, με το «Road to Paloma». Κανείς όμως δεν γεννήθηκε σταρ. Ακόμη και αν τώρα είναι η ζωντανή απειλή ως Declan Harpe στο Frontier.

Ταξιδιάρα ψυχή
Στο μυαλό του μέσου Ευρωπαίου, η Χαβάη φαντάζει ως ένας παραδεισένιος προορισμός από τον οποίο δεν θα θέλαμε να φύγουμε ποτέ. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως και με τους ανθρώπους που αισθάνονται την ανάγκη να εξερευνήσουν το «είναι» τους. Το ταξίδι δεν προσφέρει μόνο εμπειρίες, αλλά και μεγαλύτερη κατανόηση του ίδιου μας του εαυτού.

Ο Momoa είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Μία προσωπικότητα που δεν επαναπαύτηκε σε περιστασιακές δουλειές του modeling αλλά κυνήγησε το κάτι παραπάνω. Σε νεαρή ηλικία και κυριολεκτικά με μία βαλίτσα στο χέρι, ταξίδεψε από την μία άκρη του κόσμου στην άλλη, κάνοντας ό,τι δουλειά έβρισκε αποκτώντας παράλληλα εμπειρίες. Ο δρόμος τον έφερε από το να μαθαίνει τεχνικές Βουδισμού στο Θιβέτ, μέχρι την ενασχόληση με τη ζωγραφική στο Παρίσι. «Υπήρχαν μέρες που έτρωγα και άλλες που πήγαινα σε συσσίτια. Δεν το σκεφτόμουν και ιδιαίτερα βέβαια. Κέρδιζα σε άλλα πράγματα. Όταν ξεκίνησα να ταξιδεύω είχα αποδεχτεί πως θα συμβεί και αυτό κάποια στιγμή». Τελικά, βρέθηκε στην οντισιόν του Game of Thrones για να ενσαρκώσει τον πιο ζόρικο πολεμιστή που πέρασε από το Westeros.

Από εκεί ξεκινάει η βασιλεία του δικού μας Jason Momoa, ενός γίγαντα που δεν θα ήθελες σε καμία περίπτωση να βρεις στο δρόμο σου. Που σε κάνει να τρέμεις στην ιδέα ότι σε κοζάρει και που δεν θα τολμούσες ποτέ να τον προσβάλεις. Ο Mago βέβαια το έκανε αυτό το λάθος.

Οπωσδήποτε ζόρικος, σίγουρα μεγαλοπρεπής
Είναι ωστόσο τόσο φονικός όσο δείχνει; «Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ την συνεργασία μου με τον Jason. Είναι από τους πιο ευγενείς και καλοσυνάτους ανθρώπους που ξέρω. Είναι προστατευτικός και σε κάνει να γελάς». Αυτά είναι τα λόγια της Emilia Clarke, της τηλεοπτικής του γυναίκας στο Game of Thrones, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο των NY Times για την συνεργασία τους. Τις ίδιες απόψεις ασπάζονται και άλλοι συνεργάτες του, όπως η Lena Heady και ο Kit Harington.

Όμως παρότι ξεχωρίζει για το χιούμορ και την καλή του διάθεση, είναι ένας παραδοσιακός Ladie’s Man και γι’ αυτό άλλωστε είναι και τόσο αγαπητός στις γυναίκες. Είναι ο τύπος που παντρεύτηκε μια γυναίκα 10 χρόνια μεγαλύτερη του -την πρώην του Lenny Kravitz- και φρόντισε να μην παίξει τον ρόλο του κακού πατριού, αλλά να προσπαθήσει να έχει την καλύτερη σχέση με την θετή του κόρη επειδή ο ίδιος μεγάλωσε σε διαλυμένη οικογένεια.

aquaman justice league jason momoa

Είναι ο τύπος που σε νεότερη ηλικία, είχε σώσει μία γειτόνισσα του από βιασμό. Ο άνθρωπος που συμμετέχει συνεχώς σε φιλανθρωπίες και δείχνει πιο συνειδητοποιημένος από οποιονδήποτε άλλο σταρ του Hollywood. Αυτός είναι ο Momoa. Ένας χαμογελαστός γίγαντας με καρδιά μικρού παιδιού, που ξέρει πότε να σηκώσει τα μανίκια για ν΄ αγκαλιάσει και πότε για να χτυπήσει. Και αυτή η μικρή αλλά τόσο σημαντική γνώση, ξεχωρίζει τους άντρες από τα θερμόαιμα αγοράκια.

IMG 1200

Απλός όσο δεν φαντάζεσαι

Το καλύτερο όλων είναι πως δείχνει μοναδικά απλός. Μέσα από το στυλ, αλλά και τις συνήθειες του. Είναι αναμφισβήτητα ο τύπος που θα πάει στο γυμναστήριο, αλλά δείχνει περισσότερη αγάπη για την ορειβασία, το σέρφινγκ και τις πολεμικές τέχνες. Που δεν θα κάνει γκρίνιες αν του πεις να πάτε για μπίρες. Ο τύπος που αποφεύγει τα κοστούμια και τις γραβάτες και δείχνει να προτιμά τα t-shirts, τα καρό πουκάμισα και τις βερμούδες (όντας Χαβανέζος). Που ξέρει να περνάει καλά. Ο τύπος που σου βγάζει μια άνεση και δεν επιλέγει τα ρούχα για να σου επιβληθεί, αλλά προτιμά να το κάνει με όσα έχει μάθει μέσα από την ζωή και με όσα πιστεύει ότι μπορεί να σου δώσει. Και θέλουμε τέτοιους τύπους εκεί έξω.

Δεν είναι τυχαίο που γουστάρουμε τον Jason Momoa, ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του κινηματογράφου που σίγουρα έχει πολλά να δώσει και το αποδεικνύει μέσα από κάθε προσπάθεια. Είναι όμως ακόμα καλύτερο να έχουμε ανθρώπους που ξεχωρίζουν ήδη γι’ αυτό που είναι και όχι γι’ αυτό που θα γίνουν. Και για εμάς, ο Momoa θα είναι πάντα πιο ζόρικος από τον Khal Drogo.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ