Κρίσεις πανικού και αγχώδεις διαταραχές: Τι συμβαίνει στην ενέργειά μου;

Κρίσεις πανικού και αγχώδεις διαταραχές: Τι συμβαίνει στην ενέργειά μου;

Στην Ελλάδα του 2020, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ντρέπονται να πουν ότι πάσχουν από κρίσεις πανικού ή από αγχώδη διαταραχή.

-«Ξαφνικά άρχισα να νιώθω ότι χάνεται η γη κάτω από τα πόδια μου. Το σώμα μου άρχισε να ιδρώνει και τα χέρια μου πάγωσαν. Ένας δυνατός πονοκέφαλος και μια απότομη ζάλη. Το στομάχι μου σφίχτηκε… Θα λιποθυμήσω ή θα αρχίσω να ουρλιάζω;»

-«Όχι δεν θα πάρω το μετρό. Αν έχει πολύ κόσμο δεν θα μπορώ να αναπνεύσω και αν δεν κάθομαι θα λιποθυμήσω. Καλύτερα να περπατήσω να με χτυπάει αέρας».

Ιστορίες καθημερινού άγχους, σκεπτομορφές που επηρεάζουν το σώμα και τις λειτουργίες του, νοητικές σκέψεις που πλημμυρίζουν το νου και αλλάζουν την καθημερινότητά μας. Στην Ελλάδα του 2020, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ντρέπονται να πουν ότι πάσχουν από κρίσεις πανικού ή από αγχώδη διαταραχή. Ε όχι, λοιπόν. Ας παραδεχτούμε ότι έχουμε όλοι βρεθεί σε αυτήν την θέση. Φαινόμενο πολυπαραγοντικό και πολυσυζητημένο αλλά πάντα επίκαιρο και πάντα ενδιαφέρον, οι κρίσεις πανικού μπορεί να είναι μεμονωμένες ή μια καθημερινότητα για πολλούς από εμάς. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας, οι αυξανόμενες απαιτήσεις στο σπίτι και στην εργασία μας, η κακή διατροφή, η έλλειψη άσκησης, η μη επαφή με την φύση, κ.α. πολλές αιτίες ενοχοποιούνται για την αύξηση των κρίσεων πανικού και της αγχώδης διαταραχής.

Τελικά τι γίνεται στο ενεργειακό μας πεδίο όταν ξεκινάει μια κρίση;

Είναι πλέον γνωστό και αποδεκτό ότι υπάρχει μια ενεργειακή δομή που διαπερνά και κυκλώνει το φυσικό μας σώμα. Μάλιστα λέγεται ότι η ενεργειακή αυτή δομή (αιθερικό σώμα) μεταβάλλεται συνεχώς και επιδρά με διάφορους τρόπους στο φυσικό επίπεδο, κινητοποιώντας τους φυσικούς του μηχανισμούς.

Στην έναρξη της κρίσης πανικού η ενεργειακή αυτή μάζα κάνει μια απότομη συσσώρευση ενέργειας στα ανώτερα ενεργειακά κέντρα, κυρίως λόγω της έντονης κινητικότητας του νου. Με απλά λόγια, οι πολλές σκέψεις και οι φόβοι μας τραβάνε απότομα την ενέργεια προς το κεφάλι. Αυτή η αίσθηση της ναυτίας και του σφιξίματος στο στομάχι είναι η κυκλική κίνηση ανόδου της ενέργειας και η απότομη μείωση αυτής στην περιοχή της κοιλιάς.

«Έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου». Απότομη διακοπή της ενεργειακής σύνδεσης με την γη. Έντονος πονοκέφαλος και σφίξιμο ανάμεσα στα μάτια, είναι συμπτώματα συσσώρευσης βαριάς δόνησης ενέργειας γύρω από το κεφάλι.

«Να λιποθυμήσω ή να ουρλιάξω;». Να αφήσω αυτήν την ενέργεια να κινηθεί ακόμα πιο πολύ προς τα πάνω ώστε να χάσω κάθε επαφή με το φυσικό μου σώμα ή να την αφήσω με την μορφή του ήχου να με δονήσει και να με επαναφέρει; Ή μήπως να πάρω βαθιές αναπνοές και να φέρω καινούρια καθαρή βιοενέργεια από το περιβάλλον μέχρι τα κατώτερα μέρη του σώματος μου και να αισθανθώ και πάλι την επαφή μου με την γη; Μπορώ και απλά να κάτσω , για να μην λιποθυμήσω. Κοινώς να φέρω την ενέργεια μου σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επαφή με την γήινη σύσταση και να νιώσω βαθύτερα ριζωμένος.

Όλες αυτές οι υπέροχες φυσικές λύσεις είναι απλά οι πρώτες βοήθειες στην κρίση πανικού. Όλες σωστές και όλες συνδεδεμένες με την κίνηση της ενέργειας που συνδέει την γη με τον ουρανό. Γιατί τελικά αυτό που όλοι φοβόμαστε κάθε φορά που χάνουμε τον έλεγχο και βγαίνουμε από τα όρια που μπορούμε να διαχειριστούμε στην καθημερινότητά μας, είναι απλά μια φυσική μεταβολή στην ενέργειά μας. Μια μεταβολή που με την σειρά της οφείλεται σε άλλη ενεργειακή κίνηση, την κίνηση του νου μέσα από τις σκέψεις μας. Και τους φόβους μας. Και γι’ αυτό δημιουργείται ο φαύλος κύκλος, οπού όσο φοβάσαι τις κρίσεις πανικού, τόσο αυτές αυξάνονται. Κι όσο αυτές αυξάνονται, τόσο αυξάνεται και ο φόβος και οι σκέψεις.

Η λύση του προβλήματος είναι απλά η αλλαγή της συνειδητότητας μας.

Διαλογισμός, γιόγκα, αυτογνωσία, περπάτημα στην φύση, όλες οι μέθοδοι που μας φέρνουν στο εδώ και τώρα και που μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε την πραγματική μας φύση μπορούν να βοηθήσουν την διαταραχή. Όλες οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, κυρίως στην διατροφή, στην άσκηση και στην ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και στον ελεύθερο χρόνο μπορεί να φέρουν ισορροπία και να μειώσουν μακροπρόθεσμα τις κρίσεις. Κι όσο για τις πρώτες βοήθειες… μάθετε να χρησιμοποιείτε σωστά την αναπνοή σας. Σωστή ρυθμική αναπνοή και σωστός έλεγχος της ενέργειας. Επισκεφτείτε ένα Δάσκαλο Γιόγκα ή/και έναν Ενεργειακό Θεραπευτή. Ποτέ δεν είναι αργά για να εξερευνήσετε τις δυνατότητες της ύπαρξής σας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ