Σαρρής : «Είναι όλα ψέματα»

Σαρρής : «Είναι όλα ψέματα»

Απολογήθηκαν στη «Δίκη των 28» οι Σαρρής, Προύντζος, Δούρος και Μπριάκος καταρρίπτοντας τις κατηγορίες.

Στην τελική της ευθεία έχει μπει η «Δίκη των 28» καθώς σήμερα ξεκίνησαν οι απολογίες στο Β’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, των κατηγορούμενων προσώπων.
Απολογήθηκαν ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, το πρώην μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας, Νίκος Προύντζος, και τα δύο πρώην μέλη της ΚΕΔ κατά την επίδικη περίοδο, Γιώργος Δούρος και Θανάσης Μπριάκος, άπαντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

«Πολλοί συνάδελφοι και πρόεδροι Ενώσεων μου είχαν προτείνει να κατέβω για πρόεδρος και έλεγαν αν δεν κατέβει ο Πιλάβιος, να κατέβω εγώ. Η ιστορία και η προσφορά του καθενός παίζει ρόλο. Εγώ είχα πάει πολύ καλά ως πρόεδρος της Δ’ Εθνικής και ως πρόεδρος της ΚΕΔ. Δεν ισχύει ότι επηρεάζεται η ψήφος των Ενώσεων μέσω των διαιτητών που μπαίνουν στους πίνακες από κάθε Ένωση. Οι Ενώσεις ζητούσαν να μπουν οι διαιτητές τους. Σε πίεζαν. Αλλά χωρίς ανταλλάγματα. Δεν θυμάμαι ονόματα προέδρων ΕΠΣ που με έπαιρναν» τόνισε μεταξύ άλλων ο Σαρρής ενώ για την συνάντηση στο Χίλτον με τον Μαρινάκη επεσήμανε: «Η συνάντηση στο Χίλτον που ήταν και ο κ. Μαρινάκης, ήταν τελείως τυχαία. Οι πρόεδροι Ενώσεων που είμαστε από την επαρχία συνήθως μένουμε όλοι μαζί σε κάποιο ξενοδοχείο και τρώμε μαζί. Ο κ. Μαρινάκης ήρθε μετά τις 12, τυχαία, με άλλη παρέα. Κάθισε 10-15 λεπτά μαζί μας και αποχώρησε. Τότε δεν είχα καν στο μυαλό μου να κατέβω υποψήφιος. Είναι ψευδής ο ισχυρισμός του Χρήστου Σάββα ότι του είπα πως το τραπέζι στο Χίλτον το διοργανώνει ο Μαρινάκης».

Το πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ και πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας, Νίκος Προύντζος, ανέφερε:

«Εκείνο τον Δεκέμβριο του 2011 με πήρε τηλέφωνο ο Χρήστος Σάββας και μου είπε να πάμε να φάμε ένα βράδυ στο Χίλτον και να δούμε στην τηλεόραση και τον Πιλάβιο, να ακούσουμε τι θα πει στη συνέντευξή του στη Δίκη. Ο Μαρινάκης πέρασε πολύ αργά από το Χίλτον, κάποια στιγμή ήρθε μια παρέα 6-7 άτομα και μεταξύ τους ήταν και ο Μαρινάκης.
Δεν έχω καμία εικόνα για τους πίνακες διαιτησίας. Ο Χρήστος Σάββας κατηγόρησε εμένα γιατί ήθελε να ανεβάσει δύο διαιτητές που ήταν εκτός ορίου ηλικίας κι εγώ στην Εκτελεστική Επιτροπή ψήφισα όχι. Είναι στη φαντασία του Κούγια ότι ήμουν σε ένα τραπέζι στον Καρέα με τον Σαρρή και τον Πιλάβιο».

Στην απολογία του ο πρώην αρχιδιαιτητής, Γιώργος Δούρος, μίλησε για το καλοκαίρι του 2012 και τις καταγγελίες περί στημένων πινάκων διαιτησίας:

«Όποια διαφωνία υπήρχε για τους πίνακες, την συζητούσαμε μεταξύ μας. Δεν κρατούσαμε πρακτικά. Εγώ, ο Μπριάκος και ο Βασάρας τους καταρτίσαμε.
Ο Βασάρας αποδέχτηκε πλήρως την εισήγησή μου, δεν έφερε καμία αντίρρηση. Η μόνη αντίρρησή του ήταν για την περίπτωση του Σελίμου, μέχρι εμμονής. Δεν καταχώρησε όμως τη διαφωνία του, αλλά είχε ενοχληθεί. Διαφώνησε και με το να βγει από τους πίνακες ο Μποζατζίδης, αλλά το κάναμε δεκτό και τον κρατήσαμε.
Ούτε τον Πιλάβιο πήρε να του εκφράσει κάποια διαφωνία, ούτε τον Σαρρή πήρε, ούτε εξέφρασε κάποια διαφωνία λίγες μέρες μετά, στο σεμινάριο, που ξαναβρεθήκαμε πάλι όλοι μαζί. Πιστεύω ότι διαχώρισε μετά τη θέση του και έστειλε την γνωστή επιστολή λόγω πικρίας, επειδή δεν είχε ανανεωθεί η σύμβασή του και λόγω του κλίματος προεκλογικά. Και ο Χρήστος Σάββας πήρε τότε αυτή την επιστολή και την έκανε λάβαρο επανάστασης.
Πιστεύω στη δικαιοσύνη και σέβομαι το δικαστήριο, γι’ αυτό και ερχόμουν σε όλες τις συνεδριάσεις. Δεν είμαι ούτε μέλος κάποιας συμμορίας, ούτε στοίχημα έπαιξα, ούτε επηρεάστηκα από κάποιους. Μετά από 8 χρόνια, το μόνο που θέλω είναι να ηρεμήσει η οικογένειά μου».

Το μέλος της τότε ΚΕΔ, Θανάσης Μπριάκος, είπε μεταξύ άλλων:

«Δεν δεχτήκαμε ποτέ κανέναν επηρεασμό. Οι επιφυλάξεις του Βασάρα ήταν τουλάχιστον ατυχείς. Ήταν στραβωμένος, είχε ένα στράβωμα, όλο το καλοκαίρι εκείνο. Δεν ξέρω γιατί, υποθέταμε ότι είχε να κάνει με την σύμβαση του με την ΕΠΟ που δεν είχε ανανεωθεί.
Αρνούμαι κατηγορηματικά το κατηγορητήριο. Οκτώ χρόνια περνάει πολύ δύσκολη κατάσταση η οικογένειά μου».

Την Πέμπτη ακολουθούν οι απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ