O τίτλος περνά από την… επαρχία

O τίτλος περνά από την… επαρχία

Η ισοπαλία στην Ξάνθη, παρότι ήρθε ουσιαστικά στο… 88’ με το γκολ του Βράνιες, δεν μπορεί να έχει θετική ανάγνωση για την ΑΕΚ. Σαν ήττα είναι αυτό το 1-1 στα Πηγάδια για την Ένωση, αφού για δεύτερη σερί αγωνιστική, έμεινε μακριά από τη νίκη και πλέον, βρίσκεται να… κυνηγά στην μάχη για το πρωτάθλημα. Αυτά […]

Η ισοπαλία στην Ξάνθη, παρότι ήρθε ουσιαστικά στο… 88’ με το γκολ του Βράνιες, δεν μπορεί να έχει θετική ανάγνωση για την ΑΕΚ. Σαν ήττα είναι αυτό το 1-1 στα Πηγάδια για την Ένωση, αφού για δεύτερη σερί αγωνιστική, έμεινε μακριά από τη νίκη και πλέον, βρίσκεται να… κυνηγά στην μάχη για το πρωτάθλημα.

Αυτά τα ματς, είναι από εκείνα που κρίνουν στο φινάλε της σεζόν τίτλους. Είναι από τα παιχνίδια που η ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό τα κερδίζει, όσο ανάποδα κι αν της βγουν τα πράγματα την ώρα του αγώνα. Που στην ΑΕΚ, δεν της βγήκαν και ιδιαίτερα.

Η Ένωση σπατάλησε ξανά ένα ημίχρονο, παίζοντας άναρχο ποδόσφαιρο και έχοντας σοβαρό ζήτημα στο κέντρο. Με τους Σιμόες, Γαλανόπουλο να είναι σε ρηχά νερά και τους τέσσερις της επίθεσης, να μην μπορούν να αξιοποιηθούν. Με εξαίρεση την κλασική ευκαιρία του Λάζαρου, όπου ο σούπερ Ζίβκοβιτς (σ. σ. πρόκειται για εξαιρετικό τερματοφύλακα που από πέρυσι κιόλας έχει δείξει τι μπορεί να κάνει) είπε «όχι».

Το γκολ δεν ήρθε για την ΑΕΚ, σε ένα σημείο που ενδεχομένως να… τελείωνε και το ματς και λίγο μετά, η Ξάνθη προηγήθηκε. Σε μια φάση, που κατά την γνώμη μου φέρει μερίδιο ευθύνης και ο Ανέστης. Χωρίς, πάντως, να μπορεί σε καμία περίπτωση να «χρεωθεί» όλο το γκολ, αφού μιλάμε για μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ. Θα μπορούσε όμως, να μην μείνει με τα πόδια… κολλημένα στο έδαφος ο διεθνής τερματοφύλακας και τουλάχιστον, να επιχειρήσει να αντιδράσει.

Αυτό το γκολ, έκανε το ματς… ροντέο. Η Ξάνθη από το πουθενά βρέθηκε μπροστά στο σκορ, η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο μέρος με την πλάτη στον τοίχο και η εξέλιξη του αγώνα, με τις-σωστές-αποβολές αρχικά του Φλίσκα και στη συνέχεια του Σβάρνα ήταν εντελώς απρόβλεπτη. Η Ένωση έπαιξε τα ρέστα της με μαζικές επιθέσεις, έχασε ευκαιρίες που θα μπορούσαν να της δώσουν το δικαίωμα να «γυρίσει» το ματς, όμως τελικά, μπόρεσε απλά να ισοφαρίσει λίγο πριν το τέλος. Με τον χρόνο που απέμενε από εκεί και έπειτα, να μην επιτρέπει και πολλά πράγματα.

Κάπως έτσι, η δεύτερη σερί «γκέλα» δεν αποφεύχθηκε. Και πλέον, η ΑΕΚ είναι αναγκασμένη να κυνηγά στην βαθμολογία, όταν μόλις δύο εβδομάδες πριν, κοιτούσε την… διαφορά. Και αυτό, αρκεί για να γίνει αντιληπτό, το συναίσθημα που αφήνει στον οργανισμό ΑΕΚ, το αποτέλεσμα της Ξάνθης. Η Ένωση δεν ήταν όσο καλή και συγκεντρωμένη θα έπρεπε, το πολύ σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων την μπλόκαρε, όμως δημιούργησε φάσεις που στην… λεπτομέρεια, δεν έγιναν γκολ. Και το πλήρωσε.

Το ζήτημα είναι πλέον η διαχείριση και η αντίδραση. Αφού δεν μπορεί να μην προκαλεί προβληματισμό, το ότι στην 3η της έξοδο από την Αθήνα, απέτυχε να κερδίσει. Και χωρίς νίκες μακριά από την πρωτεύουσα, δύσκολα θα μπορέσει να κάνει πράξη, τον στόχο που έχει θέσει για φέτος. Αφού το πρωτάθλημα, παραδοσιακά, κρίνεται στην… επαρχία. Και η ΑΕΚ πρέπει να αλλάξει αρκετά, για να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα.

ΥΓ: Ο Ανέστης φέρει ένα μερίδιο ευθύνης στο γκολ, όμως απέναντι στην Ξάνθη, δεν ήταν το μεγαλύτερο ζήτημα για την ΑΕΚ. Ο Αραούχο, που ήταν ο περισσότερο… εκτός κλίματος παίκτης της, εξακολουθεί να ψάχνει πατήματα και ρυθμό. Ίσως και ψυχολογία, αφού από το ματς απέναντι στην Μπριζ στο Βέλγιο και μετά, δείχνει να έχει χάσει τη συγκέντρωσή του. Και περιθώρια για να συνεχιστεί αυτό, δεν υπάρχουν.

ΥΓ1: O Xιμένεθ παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, όμως μετά την αποβολή του Φλίσκα, έδειξε και αυτός να βρίσκεται σε μια κατάσταση… πανικού. Κάτι που τον οδήγησε στην απόφαση να αντικαταστήσει τον παίκτη που απειλούσε περισσότερο, δηλαδή τον Λάζαρο, για να βάλει στο ματς τον Κλωναρίδη. Που ακόμα, δεν έχει καταφέρει να δείξει αυτά που περιμένουν από αυτόν στην ΑΕΚ και δεδομένα μπορεί. Με την ΑΕΚ να στερείται έτσι και τα καλά στημένα του Χριστοδουλόπουλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ