Μ.Κακουλίδης : «Η ΕΠΟ πλέον είναι ένα κλειστό κλαμπ»

Μ.Κακουλίδης : «Η ΕΠΟ πλέον είναι ένα κλειστό κλαμπ»

«Κεραυνούς» κατά της διοίκησης της ΕΠΟ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων Ροδόπης, Μιχάλης Κακουλίδης με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑRENA FM 89.4.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων Ροδόπης, Μιχάλης Κακουλίδης, έκανε δηλώσεις στον ΑRENA FM 89.4 για ένα σημαντικό θέμα που εκτυλίσσεται τον τελευταίο καιρό στον χώρο του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Θράκης. Συγκεκριμένα με απόφασή της η ΕΠΟ απέβαλλε πριν λίγο καιρό την ομάδα της Ροδόπης από το πρωτάθλημα, λόγω της φανέλας που φορούσε στα επίσημα παιχνίδια της, η οποία αναφερόταν στην Ποντιακή γενοκτονία.

Λίγους μήνες αργότερα, έγινε γνωστό πως υπάρχει ομάδα στην ΕΠΣ Ξάνθης, ονόματι ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ που ιδρύθηκε το 2012 και πολλοί υποστηρίζουν, ανάμεσά τους και η ΠΑΕ Ποντίων, ότι αποτελεί την άτυπη συνέχεια της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης». Ενός συλλόγου που υπήρχε και ήταν επίσημα αναγνωρισμένος τις πρώτες δεκαετίες μετά την απελευθέρωση της Θράκης και την ενσωμάτωσή της στον κανονικό κορμό, μετείχε κανονικά και σε ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα με αυτήν την ονομασία, καταργήθηκε και κρίθηκε μη αναγνωρισμένος με βάση το ελληνικό δίκαιο πριν από μερικές δεκαετίες και έκτοτε υπάρχει ως ένα άτυπο σωματείο, μη αναγνωρισμένο από την ελληνική δικαιοσύνη. Μάλιστα προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και πέτυχε την τιμωρία της Ελλάδας για παραβίαση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού.

Aναλυτικά όσα είπε για το συγκεκριμένο θέμα και όχι μόνο ο κ. Κακουλίδης:

«Βαδίζουμε στον δρόμο του σάπιου ποδοσφαίρου που επικρατεί στην Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια και δεν βλέπω να αλλάζει κάτι. Εμείς έχουμε αποβληθεί από το πρωτάθλημα. Ζητήσαμε από την ΕΠΟ να μείνουν ελεύθεροι οι παίκτες μας, επειδή είναι νεαροί παίκτες. Την ίδια ώρα βλέπουμε στην ΕΠΣ Ξάνθη την Αθλητική Ένωση Ξάνθης που έχει ένα ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΟ έμβλημα να αγωνίζεται χωρίς καμία ποινή στο πρωτάθλημα και να κάνει όσα κάνει. Πρόκειται για μία ομάδα της μειονότητας. Η ΕΠΟ πλέον είναι ένα κλειστό κλαμπ που το ένα στέλεχος στηρίζει το άλλο. Μας είπαν ότι δεν θα τιμωρηθούμε και μας τιμώρησαν”.

Για όσα συμβαίνουν με την ΑΕΞ: «Βλέπουμε την αδιαφορία της ΕΠΣ Ξάνθης που αδιαφορεί για όσα γίνονται. Ο κ. Πανίδης που είναι στην εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να μην κάνει τίποτα και να περιμένει την ΕΠΟ και η ΕΠΟ τον κ. Πανίδη. Μιλάμε για ένα θέατρο συνεννοημένο που θα συνεχίζεται για πολύ καιρό ακόμη. Την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσουμε μήνυση στον Εισαγγελέα της Ξάνθης κατά παντός υπευθύνου για αντιεθνικά μηνύματα προς τους κατοίκους της Ελλάδας».

Για τους λόγους που γίνεται αυτό: «Τα ποδοσφαιρικά και προσωπικά συμφέροντα των παραγόντων της ΕΠΟ και αυτών που ασχολούνται με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα μέσω της ΕΠΟ εδώ στην Θράκη υπερβαίνουν τα εθνικά ιδεώδη, τα ιδεολογικά ιδεώδη ακόμη και την δικαιοσύνη. Μέχρι να μας εξαφανίσουν ζήσαμε απίστευτα σκηνικά. Πέντε μήνες ταλαιπωρηθήκαμε. Απίστευτες διώξεις με πλαστά έγγραφα της ΕΠΟ προς την ΕΠΣ. Το δικαστήριο τα έκρινε ως πλαστά, αλλά δυστυχώς επειδή ήθελε ο πρόεδρος τη ΕΠΟ να βοηθήσει τον συνεργάτη του κ. Γαβριηλίδη μας εξαφάνισε από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα με τη νέα ΕΠΟ. Ξέρω πολύ καλά το ποδόσφαιρο. Η νέα διοίκηση της ΕΠΟ θα γίνει χειρότερη από την προηγούμενη».

Για την μουσουλμανική ανάμιξη στα θέματα του ποδοσφαίρου της Θράκης: «Θέλαμε με την φανέλα μας να διαδώσουμε υποχρεωμένοι απέναντι στο καταστατικό μας την εικόνα του τι έγινε στους προγόνους μας για να έχουν τα παιδιά της ομάδας μία εικόνα από την ιστορία τους. Δεν θέλαμε να μπούμε στην Τουρκία, ούτε ότι θα ελευθερώσουμε τον Πόντο. «Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ» αναγραφόταν στην φανέλα. Τίποτα παράνομο, τίποτα παράτυπο. Το τούρκικό προξενείο της Κομοτηνής που έχει ανθρώπους μέσα στην ΕΠΣ Ξάνθης έδωσε εντολή αυτή η φανέλα να μην υπάρχει μέσα στα γήπεδα, αυτοί έκαναν τα αδύνατα δυνατά και το πέρασαν. Γιατί, δυστυχώς, δικαιοσύνη στην ΕΠΟ δεν υπάρχει. Αναλαμβάνω την ευθύνη όσων σας λέω. Το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής δεν πρέπει να υπάρχει. Τι ρόλο έχει; Γιατί καλείται σε κάθε γιορτή της ΕΠΣ Θράκης; Είναι ένας ξένος υπήκοος. Με αυτόν τον τρόπο τους αναγνωρίζει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης και τους δίνει ρόλο στα δρώμενα μίας πολύ ευαίσθητης περιοχής της Ελλάδας».

Για το παράπονό του από τον ΠΑΟΚ: «Έχω ένα μεγάλο παράπονο από το ιστορικό σωματείο του ΠΑΟΚ που έχει Πόντιο πρόεδρο, είχε Πόντιους παίκτες και δεν μας στήριξε, γιατί επέλεξε να στηρίξει τον εκλεκτό της για συνεργασία στην ΕΠΟ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ