Η Μπενφίκα και οι υπόλοιπες εννιά «Βασίλισσες» των πωλήσεων (pic)

Η Μπενφίκα και οι υπόλοιπες εννιά «Βασίλισσες» των πωλήσεων (pic)

Μπενφίκα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους και πολλές άλλες... Αυτές είναι οι δέκα ομάδες της δεκαετίας με τα περισσότερα έσοδα από πωλήσεις.

Ο κορωνοϊός έχει επιφέρει πολλά προβλήματα με τον αθλητισμό να μην εξαιρείται… Μπορεί οι περισσότερες ομάδες του πλανήτη να αντιμετωπίζουν σφοδρά προβλήματα με τα οικονομικά τους, ωστόσο δεν είναι λίγες εκείνες που δεν «ένιωσαν» τίποτα και συνέχισαν στο ίδιο τέμπο…

Η Τσέλσι σπατάλησε σχεδόν 250 εκατομμύρια ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι, η Μάντσεστερ Σίτι πάνω από 150 εκατομμύρια, με τις ομάδες της Premier League να δείχνουν για ακόμη μια φορά πως κινούνται σε άλλο επίπεδο.

Μπενφίκα: 1,2 δισεκατομμύριο ευρώ

Από την άλλη είναι και εκείνες που αρέσκονται στο να βάζουν ρευστό στα ταμεία τους. Η Μπενφίκα κάνει κουμάντο στον συγκεκριμένο τομέα εδώ και αρκετό καιρό, με τα έσοδα της την τελευταία δεκαετία να κυμαίνονται πάνω από το ένα δισεκατομμύριο ευρώ! Οι «αετοί» φιγουράρουν στην κορυφή της λίστας, έχοντας πουλήσει φέτος τον Ρούμπεν Ντίας στη Σίτι έναντι 75 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ την περασμένη χρονιά η Ατλέτικο Μαδρίτης έσπασε την ρήτρα των 120 εκατομμυρίων ευρώ για τα «μάτια» του Ζοάο Φέλιξ.

Ατλέτικο Μαδρίτης: 1 δισεκατομμύριο ευρώ

Από κοντά βρίσκονται και οι «ροχιμπλάνκος» που τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν έσοδα πωλήσεων ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Η Ατλέτικο έχει κάνει μερικές ηχηρές πωλήσεις τα τελευταία χρόνια, με εκείνη του Γκριεζμάν στην Μπαρτσελόνα για 126 εκατομμύρια ευρώ να είναι μία από τις ακριβότερες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Γιουβέντους: 994 εκατομμύρια ευρώ

Το καλοκαίρι του 2016 η Γιουβέντους «τάραξε» τα νερά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς δέχτηκε την αστρονομική προσφορά των 110 εκατομμυρίων ευρώ για τον Πολ Πογκμπά. Οι «μπιανκονέρι» έδωσαν τον Γάλλο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, βάζοντας στα ταμεία τους ένα υπέρογκο ποσό. Οι Ιταλοί έχουν κάνει τις περισσότερες πωλήσεις από κάθε άλλη ομάδα και έχουν έσοδα 994 εκατομμυρίων ευρώ…

Τσέλσι: 989 εκατομμύρια ευρώ

Μπορεί η Τσέλσι του Ρόμαν Αμπράμοβιτς να μας έχει συνηθίσει σε μεταγραφικά μπαμ πολλών εκατομμυρίων, ωστόσο τα πηγαίνει εξίσου καλά και στις πωλήσεις. Οι Λονδρέζοι έχουν καταφέρει να ισορροπήσουν σε μεγάλο βαθμό τα οικονομικά τους, έχοντας έσοδα πωλήσεων την τελευταία δεκαετία στα 989 εκατομμύρια ευρώ. Μόνο από τον Έντεν Αζάρ, οι «μπλε» έχουν κερδίσει πάνω από 130 εκατομμύρια ευρώ…

Μονακό: 969 εκατομμύρια ευρώ

Οι Μονεγάσκοι έχουν έπισης Ρώσο στο τιμόνι… Ωστόσο τα τελευταία χρόνια το έχουν «ρίξει» στα έσοδα… Μόνο από τους Εμπαπέ, Μαρσιάλ, Λεμάρ, Ροντρίγκες και Φαμπίνιο, η Μονακό έβαλε στα ταμεία της 400 εκατομμύρια ευρώ!

Μπαρτσελόνα: 962 εκατομμύρια ευρώ

Ο Μπαρτομέου κατέστρεψε την ισορροπία των «μπλαουγκράνα», καθώς κάθε καλοκαίρι σκορπούσε άσκοπα υπέρογκα ποσά, έχοντας δαπανήσει για τους Κουτίνιο, Ντεμπελέ και Γκριεζμάν σχεδόν 450 εκατομμύρια ευρώ! Οι Καταλανοί πάντως παραμένουν ψηλά στη σχετική λίστα, καθώς μόνο η πώληση του Νεϊμάρ έφερε 222 εκατομμύρια, ενώ τα συνολικά έσοδα των τελευταίων δέκα χρόνων είναι στα 962 εκατομμύρια ευρώ.

Ρεάλ Μαδρίτης: 918 εκατομμύρια ευρώ

Οι «Βασίλισσα» των μεταγραφών. Η Ρεάλ Μαδρίτης του Φλορεντίνο Πέρεθ συνηθίζει να ρίχνει μεταγραφικές «βόμβες» σχεδόν κάθε καλοκαίρι, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως δεν ξέρει να πουλά. Μάλιστα οι αριθμοί τη βάζουν στην πρώτη δεκάδα της σχετικής λίστας, με τα έσοδα της να κυμαίνονται στα 918 εκατομμύρια ευρώ.

Ρόμα: 878 εκατομμύρια ευρώ

Τα 40 εκατομμύρια που έδωσε η Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2017 για τον Μο Σαλάχ μοιάζουν με «κλοπή». Η Ρόμα ωστόσο έχει καταφέρει να βάλει πολλά χρήματα στα ταμεία της, με τους «κόκκινους» να έχουν δώσει συν 70 εκατομμύρια για τις υπηρεσίες του Άλισον Μπέκερ. Ο Μανωλάς επίσης πωλήθηκε από τους «τζιαλορόσι» για σχεδόν 40 εκατομμύρια, ενώ τα συνολικά έσοδα των Ρωμαίων είναι στα 879 εκατομμύρια ευρώ.

Πόρτο: 876 εκατομμύρια ευρώ

Ακόμη μια πορτογαλική ομάδα στη λίστα… Η Πόρτο έχει αποδείξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια πως ξέρει τα «κόλπα» των πωλήσεων και μάλιστα καλά. Μιλιτάο 55, Χάμες 50 και Χουλκ 40. Μόνο από τους συγκεκριμένους τρεις οι «δράκοι» έβαλαν στα ταμεία του συλλόγου 145 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά, το ρευστό που μπήκε στην Πόρτο την τελευταία δεκαετία είναι στα 876 εκατομμύρια ευρώ.

Λίβερπουλ: 814 εκατομμύρια ευρώ

Μπορεί να έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης και της Αγγλίας, ωστόσο η Λίβερπουλ δεν είναι από τις ομάδες που σπαταλάνε άσκοπα από εδώ και από εκεί. Οι «κόκκινοι» ξέρουν να κάνουν και το αντίθετο και το έχουν αποδείξει ουκ ολίγες φορές. Ο Κουτίνιο στην Μπαρτσελόνα για 160 εκατομμύρια ευρώ, ο Σουάρες επίσης για 85 και ο Στέρλινγκ στη Μάντσεστερ Σίτι για 70. Συνολικά η Λίβερπουλ έχει έσοδα 814 εκατομμύρια ευρώ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ