Μπάχαλο ο ΠΑΟΚ: Τα βρόντηξε και έφυγε χωρίς άδεια στη Βραζιλία ο Λέο Ζαμπά

Μπάχαλο ο ΠΑΟΚ: Τα βρόντηξε και έφυγε χωρίς άδεια στη Βραζιλία ο Λέο Ζαμπά

Ο Λέο Ζαμπά αποφάσισε μόνος του να φύγει για τη Βραζιλία, χωρίς να μιλήσει με τη διοίκηση ή τον Πάμπλο Γκαρσία και ο ΠΑΟΚ τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Αποτελεί πιθανότατα τον πιο ταλαντούχο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. Ενα τεράστιο κεφάλαιο για τον σύλλογο, έναν από τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος του Δικεφάλου τη σεζόν 2018-19. Εναν παίκτη που κόστισε σχεδόν 5.000.000 € και έφτασε στο σημείο να απασχολεί την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Αλλά στο σήμερα, ο Λέο Ζαμπά (περί ου ο λόγος) εξελίσσεται σε ένα τεράστιο χαμένο στοίχημα για τον ΠΑΟΚ.

Ο Βραζιλιάνος ταχύτατος εξτρέμ, μετά τη ρήξη πρόσθιου χιαστού που υπέστη πέρυσι τον Οκτώβριο, δεν έχει καταφέρει να επανέλθει. Στην αποθεραπεία του έχουν λάθη και ο ίδιος χρειάστηκε ακόμη και να νοσηλευτεί για ημέρες. Με αποτέλεσμα η επιστροφή του να εξελιχθεί σε μια περιπέτεια. Μετά από 10 μήνες υποτίθεται θα ήταν καλά. Αλλά το «καλά» μεταφράζεται σε 7 λεπτά στην εντός έδρας νίκη επί της Μπεσίκτας (3-1) στις 25 Αυγούστου και άλλα 2 λεπτά στη νίκη επί της Λάρισας (1-0, 11/11) στην Τούμπα. Εκτοτε, τίποτε. Κόλλησε κορωνοϊό, έχασε κάποιες προπονήσεις, γύρισε, αλλά το γόνατο συνέχισε να τον ενοχλεί.

Πλέον, λίγες ημέρες πριν μπει το 2021, αποφάσισε να φύγει. Χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Χωρίς να πάρει άδεια. Χωρίς να μιλήσει καν με τον προπονητή του. Οργισμένος από τη συμπεριφορά του ΠΑΟΚ, από την απουσία συμμετοχών, αλλά και από το γεγονός ότι το γόνατό του συνεχίζει να πονάει. Στα 22 του, ο Λέο Ζαμπά σηκώθηκε κι έφυγε από τη Θεσσαλονίκη, πήγε στο Σάο Πάολο και είναι άγνωστο εάν και πότε θα επιστρέψει.

Το εσωτερικό θέμα που γεννάται, μόλις μία ημέρα μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League και την ήττα από την Ομόνοια, είναι τεράστιο. Διότι δείχνει ότι το εσωτερικό του ΠΑΟΚ έχει θέματα. Σοβαρά θέματα. Τα οποία, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να τα κρατήσουν κρυφά, βγαίνουν και αποκαλύπτουν την πραγματικότητα.

Ο ίδιος ο Ζαμπά, με μήνυμα που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, μία ημέρα πριν, είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την απόφασή του. Έμμεσα: «Είμαι ο ιδιοκτήτης των πράξεων μου και είμαι προετοιμασμένος για τις συνέπειές τους», έγραψε χαρακτηριστικά. Σημειώνοντας επίσης με νόημα «όλα περνάνε»…

Ο ΠΑΟΚ, μόλις μία ημέρα μετά το τραύμα στη Λευκωσία, βλέπει τα εν οίκω να γίνονται εν δήμω. Εδειξε ότι έχει εσωτερικά ζητήματα που έχει, είναι σοβαρά. Και πρέπει να λυθούν άμεσα. Ειδάλλως, και ένα εξαιρετικά ταλαντούχος παίκτης θα χαθεί, αλλά και το κλίμα θα χαλάσει ακόμη περισσότερο.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Ζαμπά είχε αντιδράσει αρνητικά το καλοκαίρι, όταν με προσωπική απόφαση του Ιβάν Σαββίδη ο ΠΑΟΚ είχε απορρίψει τις προτάσεις που είχε από τη Φλουμινένσε και τη Σάο Πάουλο για τον νεαρό εξτρέμ. Μάλιστα, στις 26 Σεπτεμβρίου, μέσω instagram είχε εκφράσει δημόσια τη θέλησή του να φύγει, αλλά ο Δικέφαλος δεν τον άφηνε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ