Θλίψη στο Ιταλικό ποδόσφαιρο : «Έφυγε» ο Πάολο Ρόσι

Θλίψη στο Ιταλικό ποδόσφαιρο : «Έφυγε» ο Πάολο Ρόσι

Τον χαμό του σπουδαίου Πάολο Ρόσι πενθεί το Ιταλικό (και όχι μόνο) ποδόσφαιρο, με τον θρύλο των «ατζούρι» να φεύγει σε ηλικία 64 ετών.

Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνεί ακόμα μια απώλεια. Τον σπουδαίο Ιταλό σκόρερ, Πάολο Ρόσι. Σε ηλικία 64 ετών, ο άλλοτε επιθετικός της Γιουβέντους και της Μίλαν άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος τη γειτονική χώρα, νικημένος από την επάρατη νόσο

Ο Ρόσι ήταν αυτός που πήρε από το χέρι τη σκουάντρα ατζούρα και την οδήγησε στην κατάκτηση του Μουντιάλ το 1982, ο επιθετικός που με τα γκολ του έφερε την Ιταλία στην κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ο Πάολο Ρόσι ήταν ο ήρωας της γειτονικής χώρας στο Μουντιάλ της Ισπανίας αφού τα 6 γκολ που σημείωσε ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστικά προκειμένου η ομάδα του να πανηγυρίσει την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Εκείνη τη χρονιά μάλιστα, το 1982, είχε κατακτήσει την Χρυσή Μπάλα.

Όσον αφορά τους συλλόγους αγωνίστηκε στην Γιουβέντους, την Κόμο, την Βιτσέντσα, την Περούτζια, την Μίλαν και την Βερόνα, ενώ το 1987 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Συνολικά, ο Ρόσι σε 251 ματς στη Serie A είχε 103 γκολ με νερατζούρι, ροσονέρι, Βιτσέντζα, Κόμο και Περούτζια. Με τους «ατζούρι», σε 49 συμμετοχές σημείωσε 20 τέρματα. Επίσης, το 2004 είχε επιλεγεί στη λίστα της FIFA με τους 125 κορυφαίους εν ζωή ποδοσφαιριστές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ