Μια ενδεκάδα για όλα τα γούστα… και χωρίς κόστος ενόψει Γενάρη! (pics)

Μια ενδεκάδα για όλα τα γούστα… και χωρίς κόστος ενόψει Γενάρη! (pics)

Από τον Ντάνιελ Στάριτζ και τον Μάριο Μάντζουκιτς, στον Χεσέ Ροντρίγκες που «απολύθηκε» από την Παρί. Αυτοί είναι οι κορυφαίοι έντεκα ποδοσφαιριστές που παραμένουν ελεύθεροι και χωρίς «στέγη» λίγο πριν από τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος πλησιάζει, καθώς απομένουν σχεδόν τρεις εβδομάδες για την επίσημη έναρξη της. Δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές που παραμένουν χωρίς «στέγη», με πολλούς από αυτούς να έχουν ένα «βαρύ» όνομα στην πλάτη τους…

Ο κορωνοϊός έχει φέρει πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα στους συλλόγους, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν τρόπους να κινηθούν με ένα χαμηλότερο κόστος. Γίνεται όμως να αποκτηθεί κάποιος έμπειρος παίκτης χωρίς να δαπανηθούν πολλά χρήματα; Κι όμως γίνεται!

Ντάνιελ Στάριτζ

Με δύο Champions League στη συλλογή του, σίγουρα δεν θεωρείται άσχημη η καριέρα του. Ο Ντάνιελ Στάριτς ήταν ένας από τους πιο fun to watch ποδοσφαιριστές της Premier League πριν έρθουν οι πολλού συνεχόμενοι τραυματισμού, που του στέρησαν ουσιαστικά να συνεχίσει την τρομερή του σεζόν με τη Λίβερπουλ το 2014.

Μαζί με τον Λουίς Σουάρες και τον Φιλίπε Κουτίνιο είχαν φτιάξει μια τριάδα «φωτιά», ενώ έχει καταφέρει να κατακτήσει το Champions League το 2012 με την Τσέλσι και το 2019 με τους «κόκκινους». Στα 31 του πλέον, βρίσκεται χωρίς ποδοσφαιρική στέγη, καθώς το συμβόλαιο του με την Τράνζοσπορ λύθηκε πρόωρα λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε… με τον τζόγο…

Χεσέ Ροντρίγκες

Θεωρήθηκε ένα από τα Next Big Thing της Ρεάλ Μαδρίτης και ολόκληρου του ισπανικού ποδοσφαίρου. Και όχι άδικα. Ο Ισπανός έδειχνε πως όλο το μέλλον ήταν μπροστά του, καθώς είχε καταφέρει να κάνει ένα ξαφνικό ξεπέταγμα στην ποδοσφαιρική κοινότητα.

Κατάφερε να αγωνιστεί 63 φορές με την πρώτη ομάδα της «Βασίλισσας», έχοντας 13 γκολ, ενώ ήταν μέλος και της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2014, όταν η Ρεάλ επέστρεψε στον «θρόνο» έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια. Από τη μεταγραφή του στην Παρί το 2016 και μετά, όλα πήγαν λάθος.

Κακή ζωή, ροζ σκάνδαλα και τεμπελιά έριξαν στην κατρακύλα τον Χεσέ… Η Παρί αποφάσισε να λύσει το συμβόλαιο του και πλέον στα 27 του βρίσκεται χωρίς ομάδα. Έχει την ευκαιρία να αναγεννηθεί εφόσον βρει μια ομάδα τον Ιανουάριο…

Μάριο Μάντζουκιτς

Ίσως το πιο δυνατό όνομα της λίστας. Ο Μάριο Μάντζουκιτς είναι επίσης ελεύθερος καθώς η περιπέτεια του στο Κατάρ κράτησε για μόλις 10 παιχνίδια. Ο Κροάτης αποφάσισε να λύσει το συμβόλαιο του με την Αλ Ντουχαίλ και ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ευρώπη. Ακόμη και στα 34 του θα είναι σίγουρα μια αξιόπιστη λύση για πολλές ομάδες που ψάχνουν έναν έμπειρο επιθετικό. Δεν είναι και λίγα τα 33 γκολ σε 54 συμμετοχές με την Μπάγερν και άλλα 30 με τη Γιουβέντους…

Χουλκ

Ένας από τους πιο fun to watch ποδοσφαιριστές στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Με πόδι «πύραυλο» και δύναμη… Hulk, ο Χουλκ δεν άφηνε ήσυχη καμία άμυνα. Αποφάσισε να αφήσει την Ευρώπη για την Κίνα, όπου μετά από 135 συμμετοχές και 74 γκολ αποφάσισε να βάλει τέλος στην περιπέτεια του. Ο 34χρονος θα είναι ελεύθερος να υπογράψει όπου επιθυμεί τον Γενάρη, με τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για ενδιαφέρον των δύο πρώην, Πόρτο και Ζενίτ.

Τζακ Γουίλσιρ

Ακόμη ένα ταλέντο που έμεινε ανεκμετάλλευτο. Ο Αρσέν Βενγκέρ του είχε δώσει φανέλα βασικού στην Άρσεναλ από τα 21 του. Τα πρώτα δείγματα ήταν ενθαρρυντικά, καθώς ο Γουίλσιρ έδειχνε να μη νιώθει από πίεση. Οι τραυματισμοί και το… μυαλό του στέρησαν μια γεμάτη καριέρα. Ο Γουίλσιρ πήγε στη Γουέστ Χαμ, ωστόσο ούτε εκεί κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα, με αποτέλεσμα να μείνει ελεύθερος από τα «σφυριά». Πάντως εξακολουθεί να βρίσκεται μια ενδιαφέρουσα περίπτωση στα 28 του χρόνια.

Σαμίρ Νασρί

Έχει φάει με το «κουτάλι» τα ευρωπαϊκά γήπεδα και κυρίως τα αγγλικά. Κατέχει μερικές απίστευτες σεζόν με Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι, ενώ με τους «πολίτες» κατέκτησε και δύο φορές την Premier League. Η καριέρα του ωστόσο βρίσκεται σε καθοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, καθώς έμεινε ελεύθερος από την Άντερλεχτ στην οποία αγωνίστηκε μόλις επτά φορές. Η εμπειρία του πάντως μπορεί να φανεί σημαντική για πολλές ομάδες…

Ραμίρες

Πήγε στην Τσέλσι από την Μπενφίκα τον Γενάρη του 2011 και κατέκτησε τα πάντα. Highlight καριέρας φυσικά εκείνη η απίστευτη λόμπα στο «Καμπ Νόου», η οποία οδήγησε την Τσέλσι στον τελικό του Μοχάνου με την Μπάγερν και εν τέλει στην κατάκτηση του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια στην Κίνα πριν επιστρέψει στη Βραζιλία για την Παλμέιρας. Πλέον είναι ελεύθερος ωστόσο όπως αποκάλυψε ο ίδιος, δεν αποκλείεται να κρεμάσει τα παπούτσια του…

Νταρίλ Γιάνμαατ

Έμπειρος με παραστάσεις από Premier League, ενώ ήταν μέλος και της Εθνικής Ολλανδίας του 2014 η οποία τερμάτισε στην 3η θέση του Μουντιάλ. Μάλιστα, ο Νταρίλ Γιάνμαατ φερόταν να είναι και στη λίστα του Γιούργκεν Κλοπ για την κάλυψη της θέσης του κεντρικού αμυντικού που έχει μείνει «ορφανή» μετά τους τραυματισμούς των Φαν Ντάικ και Γκόμεζ.

Εζεκιέλ Γκαράι

Η υπόθεση του Γκαράι με τη Βαλένθια ήταν μια από τις μεγαλύτερες «σαπουνόπερες» του ισπανικού ποδοσφαίρου. Ο Αργεντινός εν τέλει δεν ανανέωσε με τις «νυχτερίδες», στις οποίες βρισκόταν από το καλοκαίρι του 2016. Για τον 33χρονο φέρεται να ενδιαφέρεται η Βιγιαρεάλ, ενώ όπως υποστηρίζουν στην Ισπανία, η Βαλένθια θα προσπαθήσει για μια τελευταία φορά να συμφωνήσει στην ανανέωση.

Αντόνιο Βαλένσια

Μετά από 10 χρόνια επιτυχιών στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία αγωνίστηκε 241 φορές, ο Αντόνιο Βαλένσια αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του. Αγωνίστηκε μόλις δέκα φορές με την Κουίτο και πλέον αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, όντας στα 35 του έτη. Σύμφωνα με τα Μέσα της Αγγλίας επιθυμεί να βρει ομάδα στην Premier League.

Όριαν Νίλαντ

Αποκτήθηκε από την Άστον Βίλα το καλοκαίρι του 2018, ωστόσο μονάχα πέρσι κατάφερε να πάρει έναν πιο καθοριστικό ρόλο στην εστία των «χωριατών» την οποία υπερασπίστηκε 30 φορές. Απόδειξη το γεγονός πως από τα εναπομείναντα 10 παιχνίδια μετά την επανέναρξη της Premier League έδωσε το «παρών» στα επτά, ενώ αγωνίστηκε και μια φορά στο φετινό Carabao Cup πριν λήξει το συμβόλαιο του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ