Πέρασε από τα «μωρά» της Άστον Βίλα η Λίβερπουλ (4-1) – Πρόκριση και για τη Γουλβς (1-0)

Πέρασε από τα «μωρά» της Άστον Βίλα η Λίβερπουλ (4-1) – Πρόκριση και για τη Γουλβς (1-0)

Για ένα ημίχρονο πάλεψαν τα «πιτσιρίκια» της Άστον Βίλα κόντρα στην πρωταθλήτρια Αγγλίας Λίβερπουλ, που στο δεύτερο ημίχρονο ξύπνησε και κλείδωσε την πρόκριση για την επόμενη φάση του FA Cup, επικρατώντας με 4-1 στην έδρα των «χωριατών». Στον επόμενο γύρο και η Γουλβς που κέρδισε με 1-0 την Κρίσταλ Πάλας.

 

Μπορεί το τελικό σκορ για τη Λίβερπουλ να δείχνει πως η βραδιά ήταν εύκολη, ωστόσο το πρώτο ημίχρονο μόνο έτσι δεν ήταν για την πρωταθλήτρια Αγγλίας. Η Άστον Βίλα που κατέβηκε με την Κ18 και παρέταξε την νεότερη ενδεκάδα με μέσο όρο ηλικίας, 18 ετών και μερικών εβδομάδων, κατάφερε να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στο πρώτο μέρος, ωστόσο η Λίβερπουλ αφυπνίστηκε στο δεύτερο κομμάτι και «καθάρισε» παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση του FA Cup…

Στον επόμενο γύρο και η Γουλβς που επικράτησε με το «φτωχό» 1-0 της Κρίσταλ Πάλας, με τον Ανταμά Τραορέ να δίνει την πρόκριση στους «λύκους».

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 1-4

Μόλις τέσσερα λεπτά χρειάστηκαν στην ομάδα του Κλοπ για να πάρει κεφάλι στο σκορ, με τον Σαντιό Μανέ να βάζει μπροστά τη Λίβερπουλ. Τα «πιτσιρίκια» της Άστον Βίλα ωστόσο δεν το έβαλαν κάτω και άρχισαν να πιέζουν και να παίρνουν πολλά μέτρα στο γήπεδο.

Η Βίλα ήταν σαφώς καλύτερη από την πρωταθλήτρια που έδειχνε χαλαρή, πληρώνοντας το εν τέλει στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Ο γεννημένος στις 21 Ιουνίου του 2003, Λιούι Μπάρι, βρέθηκε σε θέση βολής με τον Κέλεγκχερ και ευστόχησε, γράφοντας το 1-1 στο 41ο λεπτό!

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά και για τις δύο ομάδες. Τα «πιτσιρίκια» της Άστον Βίλα κουράστηκαν όπως ήταν αναμενόμενο, με τη Λίβερπουλ να το εκμεταλλεύεται και να βάζει το πόδι στο «γκάζι» για μόλις πέντε λεπτά και να σκοράρει από το 60′ έως το 65′ τρεις φορές.

Βαϊνάλντουμ, Μανέ και Σαλάχ «κλείδωσαν» την πρόκριση για την ομάδα του Κλοπ, με τους 18αρηδες των γηπεδούχων πάντως, να κερδίζουν το χειροκρότημα…

Γουλβς – Κρίσταλ Πάλας 1-0

Στο άλλο ματς της βραδιάς, Γουλβς και Κρίσταλ Πάλας έδωσαν στο κοινό ένα αρκετά πιο ήσυχο 90λεπτο, με τους «λύκους» να επικρατούν με 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Ανταμά Τραορέ στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που κατέβασαν κανονική ενδεκάδα.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, ήρθε από τον Ισπανό στο 35ο λεπτό του παιχνιδιού, με τη Γουλβς να πιέζει περισσότερο σχεδόν σε όλο το κομμάτι του παιχνιδιού και να παίρνει μία δίκαιη πρόκριση, αφήνοντας εκτός συνέχειας τους Λονδρέζους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ