Αντώνης Πετρόπουλος : «Σκοτώνουν τον πυλώνα του ποδοσφαίρου»

Αντώνης Πετρόπουλος : «Σκοτώνουν τον πυλώνα του ποδοσφαίρου»

Ο Αντώνης Πετρόπουλος μίλησε για το ποδόσφαιρο των χαμηλότερων κατηγοριών που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, Αντώνης Πετρόπουλος, μίλησε στον Over FM με αφορμή την μη επανέναρξη των πρωταθλημάτων των χαμηλότερων κατηγοριών.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την παύση των χαμηλότερων κατηγοριών:

“Η προσωπική μου γνώμη επειδή έχω παίξει σε υψηλό επίπεδο όπως είπατε και εσείς είναι ότι μπορούνε οι ομάδες να λειτουργήσουνε με την βοήθεια της πολιτείας. Τα κρούσματα των ποδοσφαιριστών και όσων είναι τριγύρω από τις ΠΑΕ δεν είναι πολλά. Όποτε και η Γ’ εθνική μπορεί και η Football League. Αν έχουμε κάποια αυστηρά πρωτοκολλά τα οποία στον αθλητισμό μπορούμε να τα τηρήσουμε. Δεν υπάρχουν έσοδα από τα εισιτήρια και από τις ακαδημίες. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι ένας οργανισμός που βγάζει αθλητές στις μεγάλες ομάδες. Είναι η αρχή, είναι η βάση. Ο χρόνος λιγοστεύει. Πόσο να συρρικνωθεί το πρωτάθλημα ώστε να μπορέσει να τελειώσει”.

Για το πως λειτούργησαν έστω και για λίγο χρονικό διάστημα τα πρωταθλήματα:

“Δεν υπήρχαν κρούσματα στην αρχή. Υπήρχε μια προστασία από τις ομάδες. Όλοι θεωρούσαν ότι δεν θα προσέχουμε ότι θα είμαστε ανεξέλεγκτοι. Είδαν όμως ότι δεν είχαμε πρόβλημα. Το γιατί πέφτουμε σε τοίχο δεν μπορώ να το καταλάβω. Θεωρώ ότι πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα. Ο αθλητισμός είναι υγεία”.

Για τις επιπτώσεις που θα έχει η κατάσταση στους νέους:

“Θα υπάρχουν χαμένες γενιές. Όταν ένας 18αρης δεν έχει παίξει δυο χρονιά δεν μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Το θέμα είναι ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και με κάποιο τρόπο να μη χαθεί άλλος χρόνος”.

Για το πως επηρεάζει η παύση του αθλητισμού τους ανθρώπους που ζουν από αυτόν:

“Εμείς πιέζουμε όσο μπορούμε να δώσουμε ένα πάτημα. Δεν είναι στο χέρι μας γιατί μιλάμε για μια πανδημία. Θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα. Κάποιες οικογένειες που είναι πάρα πολλές έχουν μάθει να έχουν εισόδημα από αυτό. Τα παιδιά δεν γυμνάζονται, είναι όλη μέρα σε έναν υπολογιστή. Θα υπάρχει θέμα και θα φανεί στο μέλλον. Δεν ξέρω τι φοβούνται οι ειδικοί. Ίσως λίγο την οργάνωση και τα γήπεδα. Γενικά όλοι από κάπου ξεκινάμε χαμηλά. Είναι ο πυρήνας. Ο βασικός πυλώνας είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Εκεί που πάμε τα παιδιά μας όλοι”.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ