Φαν Μπάστεν στο νέο βιβλίο του : «Δεν θα έχω έλεος για κανέναν και λιγότερο για εμένα»

Φαν Μπάστεν στο νέο βιβλίο του : «Δεν θα έχω έλεος για κανέναν και λιγότερο για εμένα»

Το νέο βιβλίο του Μάρκο Φαν Μπάστεν αναμένεται να γίνει ανάρπαστο...

Στις 318 σελίδες του βιβλίου με τίτλο «Εύθραυστος» ο Μάρκο Φαν Μπάστεν μιλάει για την παιδική του ηλικία, τη μεγάλη του επιθυμία να θέλει να είναι ο καλύτερος στον κόσμο, τη σχέση του με τον Γιόχαν Κρόιφ, την καριέρα του, ενώ αφηγείται τα οικονομικά του προβλήματα, που θυμίζουν, όπως λέει ο ίδιος την ταινία «Ο Λύκος της Wall Street», με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν (γεννημένος στην Ουτρέχτη το 1964) ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο κατά τη διάρκεια της καριέρας του σε Άγιαξ και Μίλαν, όπου κατέκτησε τη «Χρυσή Μπάλα» τρεις φορές (1988, 1989 και 1992) και ανάμεσα σε τίτλους, έξι πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών, δύο διηπειρωτικά κύπελλα και το Euro του 1988 με την Ολλανδία.

Όμως το 2001 βρέθηκε στο χείλος της καταστροφής, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η ισπανική εφημερίδα Mundo Deportivo.
«Επένδυσε 20 εκατομμύρια ευρώ σε μια ολλανδική τράπεζα το 1999. Το 2002, εν μέσω της χρηματοπιστωτικής κρίσης, είχε ήδη μόλις δεκατρία. Το 2001, η Ολλανδική Φορολογική Υπηρεσία ζήτησε επίσης 32,8 εκατομμύρια ευρώ σε εκκαθάριση. Έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή» αναφέρει.

Μία καριέρα γεμάτη επιτυχίες, που όμως ολοκληρώθηκε πρόωρα, λόγω ενός επίμονου τραυματισμού στον αστράγαλο. «Νιώθω ότι είναι μια καλή στιγμή να πω την ιστορία μου. Την άποψή μου. Να πω την αλήθεια μου. Η ιστορία που δεν έχω πει ποτέ. Σε αυτήν θα μπορώ να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα. Δεν θα έχω έλεος για κανέναν. Και ακόμη λιγότερο για τον εαυτό μου» γράφει στις πρώτες σελίδες του βιβλίου ο «συγγραφέας» του όμορφου και διάσημου γκολ που έδωσε στην Ολλανδία τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1988 εναντίον της ΕΣΣΔ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ