Μετονομάζεται το «Μαρακανά» προς τιμήν του Πελέ (pic)

Μετονομάζεται το «Μαρακανά» προς τιμήν του Πελέ (pic)

Το «Μαρακανά», το γήπεδο στο οποίο ο Πελέ πέτυχε το 1.000ο του γκολ και μεγαλούργησε με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας, θα πάρει το όνομά του!

Το γήπεδο αυτό θυμίζει σε όλους του Maracanazo, τους εφιάλτες από το ’50 με την ήττα από την Ουρουγουάη στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ και όσα τραγικά ακολούθησαν εκείνη τη «μαύρη» αναμέτρηση για την «σελεσάο».

Στο ίδι0 γήπεδο όμως, ο σπουδαίος Πελέ έγραψε την δική του χρυσή ποδοσφαιρική ιστορία και φαίνεται πως οι συμπατριώτες του θέλουν να τον τιμήσουν μετονομάζοντας το «Μαρακανά» σε King Pele Stadium.

«Είναι η ιδανική τιμή προς έναν άνθρωπο για τον οποίο γνωρίζει όλος ο κόσμος για την ποδοσφαιρική κληρονομιά που άφησε αλλά και για όσα έχει προσφέρει στην Βραζιλία» ανέφερε ο υπεύθυνος του πρότζεκτ της μετονομασίας του γηπέδου.

Βέβαια, ο κόσμος φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή είναι διχασμένος και θεωρεί πως θα ήταν προτιμότερο είτε να παραμείνει το όνομα του Mario Fliho, ενός δημοσιογράφου που κίνησε τα νήματα για τη δημιουργία του γηπέδου το 1940, είτε κάποιου ντόπιου από το Ρίο, με τον Πελέ να είναι γεννημένος στην Μίνας Γκεράις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ